Karolina Łukaszewicz

>> wróć do listy osób
 
  • Karolina Łukaszewicz
  • Karolina Łukaszewicz
  • Karolina Łukaszewicz
  • Karolina Łukaszewicz
  • Karolina Łukaszewicz
  • Karolina Łukaszewicz
  • Karolina Łukaszewicz

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1975
Wzrost 170 cm
Waga 52 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów blond
Kolor oczu szare
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży S
Agent aktorski Ela Janicka
ela@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Pantomima
Śpiew
Gra na pianinie/fortepianie
Gra na gitarze
Gra na skrzypcach
Prawo jazdy B
Jazda konna
Akrobatyka
Szermierka
Pływanie
Nurkowanie
Jazda na łyzwach
Języki obce angielski brit.
angielski u.s.a.
Taniec Step
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1998 - PWSFTviT im. L.Schillera w Łodzi, Wydział aktorski


Doświadczenie zawodowe:

Od 1998 - obecnie - Teatr Powszechny w Łodzi
2006 - 2008 - współpraca z Teatrem KOMEDIA w Warszawie
1999 - 2003 - współpraca z Teatrem 77 w Łodzi


Filmografia:
2018 - BARWY SZCZĘŚCIA odc. 1772,1788 (rola: Dyrektorka Przychodni)
2017 - ZAKALEC (Obsada Aktorska)
2016 - odc. 95 w serialu KOMISARZ ALEX (rola: Iwona Karwacka)
2016 - WSPOMNIENIE LATA (rola: Płacząca matka)
2015 - odc. 1308 w serialu BARWY SZCZĘŚCIA (rola: Lekarka)
2015 - odc. 12 w serialu DZIEWCZYNY Z UKRAINY (rola: Sprzedawczyni)
2014 - odc. 56 w serialu KOMISARZ ALEX (rola: Kobieta z drogi)
2009 - ZAMIANA (rola: Luśka Kucić), reż.: K. Axinowicz
2001 - CISZA (rola: Ewa - podwładna Mimi), reż.: M.Rosa
2000 - program edukacyjny MAMY DZIECKO (rola: Mama)
2010 - serial KLAN (rola: siostra Blanka - zakonnica, która razem z Dorotą przebywała na misji w Rwandzie)
1997 - FARBA (rola: Celina), reż.: M.Rosa


Etiudy szkolne:

1995 - 7 w NIEMCY (rola: Liesel)


Spektakle:

2015 - SZELMOSTWA LISA WITALISA (rola: Lis Witalis) reż.: M. Kasprzyk / Teatr Logos Łódź
2015 - BRANCZ (rola: Marta) reż.: M. Siegoczyński
2015 - SZKOŁA ŻON (Obsada aktorska), reż.: J. Wiśniewski
2014 - PRAWDA (rola: Alicja) reż.: M. Sławiński
2014 - DOBRE RZECZY (rola: Marjorie) reż.: Justyna Celeda
2013 - BOEING BOEING (rola: Janet) reż.: Giovanni Castelanos
2012 - SPISKI (rola: Gaździna) reż.: J. Połoński
2011 - BÓG MORDU (rola: Veronique) reż.: Katarzyna Kalwat
2010 - KOCHANOWO I OKOLICE (rola: Magda), reż.: A. Figura
2010 - KOMEDIA ROMANTYCZNA (rola: Regina), reż.: M. Sławiński
2009 - 39 STOPNI (rola: Anabella; Pamela; Margaret), reż.: J. Staniek, J. J. Połoński
2008 - WIECZÓR KAWALERSKI (rola: Julie), reż.: M. Sławiński
2008 - PLOTKA (rola: Christine), reż.: N. Rakowski
2008 - PRZERŻNĄĆ SPRAWĘ (Obsada aktorska), reż.: E. Pilawska
2007 - PÓŁ ŻARTEM, PÓŁ SERCEM (rola: Audrey), reż.: M. Sławiński
2007 - JESZCZE JEDEN DO PULI (rola: Cynthia Hardcastle), reż.: T. Dutkiewicz
2007 - MIŁOŚĆ I POLITYKA (Obsada aktorska), reż.: E. Pilawska
2007 - KABARET... (Obsada aktorska + asystent reżysera), reż.: M. Pacuła
2006 - PO LATACH O TEJ SAMEJ PORZE (Obsada aktorska), reż.: E. Pilawska
2006 - DRAMACIK (Obsada aktorska), reż.: J. Głomb
2006 - MIASTECZKO, W KTÓRYM CZAS SIĘ ZATRZYMAŁ (Obsada aktorska), reż.: M. Bogajewska
2006 - ZABAWA W ŻYCIE (Obsada aktorska), reż.: W. Hall
2006 - SAMOTNE SERCA (Obsada aktorska - teatr czytany), reż.: E. Pilawska
2005 - LEKCJE STEPOWANIA (rola: Lynne), reż.: K. Janda
2005 - ŚLUBY PANIEŃSKIE (rola: Aniela), reż.: M. Sławiński
2005 - ZA ROK O TEJ SAMEJ PORZE (Obsada aktorska), reż.: E. Pilawska
2003 - LAMENT (rola: Anna), reż.: T. Man
2002 - SZKOŁA GEJSZ, CZYLI EKOLOGIA... (rola: Gejsza), reż.: Z. Hejduk
2002 - KIEDY KOTA NIE MA... (rola: Shirley), reż.: W. Adamczyk
2002 - PÓŁ ŻARTEM, PÓŁ SERCEM (rola: Audrey), reż.: M. Sławiński
2001 - ZEMSTA (rola: Rózia), reż.: M. Sławiński
2001 - AŻ DO BÓLU /spektakl impresaryjny/ (rola: Terry), reż.: D. Wiktorowicz
2001 - FERDYDURKE, CZYLI KLUCZ OD TRZYDZIESTYCH DRZWI (rola: Zuta Młodziakówna), reż.: W. Śmigasiewicz
2000 - DAMY I HUZARY (rola: Zofia), reż.: A. Glińska
2000 - INTERNAUTKA /Monodram/ (rola: Internautka Anna), reż.: P. Krukowski
2000 - PIĘKNA Z LAGUNY (rola: Bernardine), reż.: W. Adamczyk
2000 - CZEGO NIE WIDAĆ (rola: Poppy Norton Taylor), reż.: E. Korin
1999 - SKĄPIEC (rola: Eliza), reż.: A. Tyszkiewicz
1999 - ZAKRĘT (Obsada aktorska), reż.: K. Kaczmarek
1997 - LETNICY (rola: Olga), reż.: J. Orłowski