Paweł Paczesny

>> wróć do listy osób
 
  • Paweł Paczesny
  • Paweł Paczesny
  • Paweł Paczesny
  • Paweł Paczesny
  • Paweł Paczesny
  • Paweł Paczesny
  • Paweł Paczesny
  • Paweł Paczesny
  • Paweł Paczesny
  • Paweł Paczesny
  • Paweł Paczesny
  • Paweł Paczesny
  • Paweł Paczesny
  • Paweł Paczesny
  • Paweł Paczesny
  • Paweł Paczesny

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1987
Wzrost 182 cm
Waga 65 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów ciemny blond
Kolor oczu szare
Karnacja bardzo jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Adrian Stanisławski
adrian@skene.pl
+48 600 949 373
Umiejętności Śpiew
Gra na pianinie/fortepianie
Gra na gitarze
Gra na saksofonie
Sztuki walki
Szermierka
Wspinaczka
Pływanie
Siatkówka
Języki obce angielski brit.
francuski
Taniec Podstawy
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2010 - ukończył PWSFTViT w Łodzi, Wydział Aktorski

Filmografia:

2016 - OSTATNIA RODZINA (rola: Grzesiek)
2013 - odc. 134 w serialu OJCIEC MATEUSZ (rola: Michał)
2013 - AMBASSADA / PIUSA 17 (rola: Strzelec), reż.: J.Machulski
2011/2012 - odc. 59 w serialu JULIA (rola: Kacper)
2011 - odc. 18, 23, 25 w serialu PRZEPIS NA ŻYCIE (rola: Mateusz)
2010 - odc. 28 w serialu CZAS HONORU seria III (rola: Kurier)
2009 - DRUCIKI (rola: Autostopowicz)

Spektakle:


2017 - KROPKA KRESKA KROPKA KRESKA (rola: Preacher) reż.: P. Paczesny / Teatr im. Stefana Żeromskiego Kielce
2016 - ANTONIUSZ I KLEOPATRA (rola: Oktawiusz Cezar) reż.: W. Faruga / Teatr im. Stefana Jaracza Łódź
2016 - CZEKAJĄC NA GODOTA (obsada aktorska) reż.: M. Borczuch / Teatr im. Stefana Jaracza Łódź
2015 - SKOWYT (obsada aktorska) reż.: M. Podstawny / Teatr Łaźnia Nowa Kraków
2015 - KSIĄŻĘ NIEZŁOMNY (rola: Don Fernand) reż.: P. Świątek / Teatr im. Stefana Jaracza Łódź
2014 - ZWŁOKA (rola: Rosa) reż.: W. Zawodziński / Teatr im. Stefana Jaracza Łódź
2013 - KALIGULA (rola: Helikon) reż.: A. Augustynowicz / Teatr Współczesny Szczecin
2012 - KRÓL RYSZARD III (rola: Książę Walii/Morderca) reż.: G. Wiśniewski / Teatr im. Stefana Jaracza Łódź
2011 - TANGO (rola: Artur) reż.: P. Waligórski / Teatr Bagatela im. Tadeusza Boya-Żeleńskiego Kraków
2011 - REWIZOR (rola: Świstunow) reż.: M. Fiedor / Teatr im. Stefana Jaracza Łódź
2010 - MASZYNA DO LICZENIA (Obsada aktorska), reż.: E.Korin
2010 - EQUUS - spektakl dyplomowy (Alan Strang), reż.: W.Zawodziński
2010 - CEREMONIE - spektakl dyplomowy (Solange), reż.: G.Wiśniewski)
2010 - ZMIERZCH - spektakl dyplomowy (Sieńka, Semen, Piatirubel), reż.: M.Grzegorzek
2009 - MIŁOŚĆ NA KRYMIE - spektakl egzamin (Piotr Aleksiejewicz Sjejkin), op. ped.: J.Gajos
2009 - PUŁAPKA - spektakl egzamin (Maks), op. ped.: I.Czop
2009 - MIŁOŚĆ I GNIEW - spektakl egzamin (Cliff), op. ped.: J.Maciejowski
2008 - PIASKOWNICA - spektakl egzamin (On-Protazek), op. ped.: B.Semotiuk
2008 - LETNICY - spektakl egzamin (Sergiusz Basow), op. ped.: J.Machulski
2008 - WESELE akt I - spektakl egzamin (Poeta), op. ped.: J.Gajos

Nagrody:

2010 - Nagroda Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego - pierwsza nagroda za najlepszą rolę męską: Alana Stranga w spektaklu EQUUS oraz Solange w spektaklu CEREMONIE na XXVIII Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi
2010 - Nagroda zespołowa na Festiwalu w Brnie