Krzysztof Plewako-Szczerbiński

>> wróć do listy osób
 
  • Krzysztof Plewako-Szczerbiński
  • Krzysztof Plewako-Szczerbiński
  • Krzysztof Plewako-Szczerbiński
  • Krzysztof Plewako-Szczerbiński
  • Krzysztof Plewako-Szczerbiński
  • Krzysztof Plewako-Szczerbiński

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1978
Wzrost 171 cm
Waga 64 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów brunet
Kolor oczu brązowe
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Adrian Stanisławski
adrian@skene.pl
+48 600 949 373
Umiejętności Prawo jazdy B
Wspinaczka
Pływanie
Jazda na nartach
Języki obce angielski brit.
niemiecki
rosyjski
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2000 - Akademia Teatralna w Warszawie

Doświadczenie zawodowe:

Od 2000 - aktor Teatru Powszechnego im. Z.Hubnera Warszawa


Filmografia:

2017 - odc. 6 w serialu BELLE EPOQUE (rola: Gruby)
2017 - sezon 4 odc, 1 w serialu DRUGA SZANSA (rola: ginekolog)
2017 - sezon 3 odc. 7, 8, w serialu DRUGA SZANSA. TRZECI SEZON (rola: ginekolog)
2017 - odc. 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, w serialu POD WSPÓLNYM NIEBEM (rola: Bartek, kolega Romana)
2016 - ŚLEPNĄC OD ŚWIATEŁ (Obsada aktorska)
2016 - JESTEM MORDERCĄ (rola: Milicjant Norbert)
2015 - KLUB WŁÓCZYKIJÓW I TAJEMNICA DZIADKA HIERONIMA (rola: Policjant w okularach w Pułtusku)
2015 - serial SPOKOJNIE, TO TYLKO EKONOMIA! (rola: Oszust)
2014 - ARBITER UWAGI (rola: Witek)
2013 - Serial NA DOBRE I NA ZŁE (Obsada aktorska)
2012 - Serial MISJA AFGANISTAN / Premiera 09/2012 (rola: Radiotelegrafista Tarkowski)
2011 - 1920. BITWA WARSZAWSKA (Obsada dubbingu - gwary)
2011 - odc. 209 w DALEKO OD NOSZY (rola: zawieszony zawodnik Walecznych Tchusch)
2011 - odc. 212 w DALEKO OD NOSZY (rola: piłkarz Manolo Zagroza)
2010 - odc. 428, 429, 432, 436, 456, 458, 499 w BARWY SZCZĘŚCIA (mechanik /Młody/ - pracownik warsztatu Grzelaka)
2010 - odc. 10 w NOWA (rola: Tomasz Liwiec)
2010 - odc. 32 w OJCIEC MATEUSZ (rola: Radek - kolega Piotra)
2008 - odc. 13 w TERAZ ALBO NIGDY (rola: kelner)
2008 - odc. 14, 15 w TERAZ ALBO NIGDY (rola: robotnik)
2008 - odc. 3 w CZAS HONORU (rola: mężczyzna w łapance)
2008 - odc. 47, 48, 54, 59, 69, 75, 80, 82, 86, 92, 96, 99, 100, 114, 115, 117, 120, 122, 124, 126, 137, 140, 148, 162, 165, 168, 175, 189,
191, 192, 195 w serialu BARWY SZCZĘŚCIA (rola: mechanik /Młody/; pracownik warsztatu Grzelaka)
2007 - ZAMACH (rola: ochroniarz)
2007 - serial TWARZĄ W TWARZ (rola: policjant)
2007 - odc. 16 w PRAWO MIASTA (rola: leszczu)
2007 - KATYŃ (Obsada aktorska)
2007 - odc. 2, 5, 7-11, 18-20, 25, 26, 33, 38, 39 w BARWY SZCZĘŚCIA (rola: mechanik /Młody/; pracownik warsztatu Grzelaka)
2005 - UNKENRUFE (rola: dresiarz)
2005 - WRÓŻBY KUMAKA (rola: Dresiarz), reż.: R.Gliński (produkcja polsko-niemiecka)
2005 - odc. 525-528 w PLEBANIA (rola: Tomek, kolega Marcina z wojska)
2004 - odc. 8 w OFICER (rola: złodziej samochodu Kruszona)
2004 - odc. 255, 286 w M JAK MIŁOŚĆ (rola: klient pubu Marka i Stefana)
2004 - odc. 4 w KRYMINALNI (rola: Benek)
2003 - ZOSTAĆ MISS 2 (rola: Pawian; chłopak Piranii)
2003 - NIENASYCENIE (rola: Chińczyk)
2003 - 2009 - NA WSPÓLNEJ (rola: Gwidon Rybacki)
2003 - odc. 11-13 w CZEGO SIĘ BOJĄ FACECI, CZYLI SEKS W MNIEJSZYM MIEŚCIE (rola: Wietnamczyk)
2003 - CZARNO TO WIDZĘ (rola: Lump)
2002 - odc. 98 w NA DOBRE I NA ZŁE (rola: bokser Robert Stefaniak /Malutki/)
2002 - odc. 77, 83, 109 w serialu M JAK MIŁOŚĆ (rola: kolega Marka; w odcinku 83 nie występuje w czołówce)
2002 - s I odc. 25 w serialu KASIA I TOMEK (rola: kibic w autobusie; tylko głos)
2000 - WEISER (rola: narkoman)
2000 - TWARZE I MASKI (asystent reżysera; nie występuje w czołówce)
2000 - odc. 64 w MIODOWE LATA (rola: kanalarz)
2000 - odc. 22 w DOM (Obsada aktorska)
2000 - AVALON (rola: gracz B)
2000 - odc. 40 w 13 POSTERUNEK 2 (Obsada aktorska)
1999 - SKOK (rola: chłopak)
1999 - odc. 4 w POLICJANCI (rola: Arek)
1999 - OSTATNIA MISJA (rola: dealer narkotyków; nie występuje w czołówce)
1999 - odc. 25 w MIODOWE LATA (rola: kanalarz)
1997 - KRONIKI DOMOWE (rola: Felo)
1997 - 2009 - KLAN (rola: Mateusz, kolega Olki i Ulki poznany przypadkowo na przystanku autobusowym)

Dubbing:

2011 - 1920.BITWA WARSZAWSKA (Obsada dubbingu - gwary)
2007 - TAJEMNICA TWIERDZY SZYFRÓW (Obsada dubbingu)

Teatr TV:

2014 - NAD (rola: Mężczyzna)
2004 - FRYZJER (postać: Dzikus), reż.: M.Pieprzyca
2002 - ZBLIŻENIE (postać: Jasiek), reż.: P.Łazarkiewicz
2000 - WOJNA KRESKÓWEK (postać: Maminek), reż.: J.Żamojda
2000 - ŚMIERĆ ZA ŚMIERĆ CZYLI DOBRY... (postać: Grzesiek), reż.: W.Kowalski
2000 - WIGILIJNA OPOWIEŚĆ (postać: Olek), reż.: P.Trzaskalski
1999 - WIELKI MAG (postać: Rozpruwacz), reż.: R.Bugajski

Spektakle:

2014 - REWIZOR (rola: Ziemlanika, dyrektor szpitala) reż.: I. Gorzkowski / Teatr Powszechny im. Zygmunta Hübnera Warszawa
2014 - SZALONY BAL (rola: Skoczek) reż.: E. Szawłowska / TEN Teatr - Tworczość Energia Niezależność Warszawa
2012 - NIESKOŃCZONA HISTORIA - Oratorium na 30 Postaci, Chór, Orkiestrę i Sukę Azę (Obsada aktorska), reż.: P.Cieplak / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2010 - ZŁY (rola: Lowa Zylbersztajn; Stryć), reż.: J.Buchwald / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2010 - KAMIEŃ I POPIOŁY (rola: Jajco), reż.: A.Urbański / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2009 - LOT NAD KUKUŁCZYM GNIAZDEM (rola: Ruckly), reż.: J.Buchwald / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2008 - PORNOGRAFIA (rola: Józiek Skuziak), reż.: W.Śmigasiewicz / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2008 - PRZEBUDZENIE WIOSNY (asystent reżysera + rola: Helmut; Profesor Knüpeldink; Robert), reż.: H.Kaut-Howson / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2008 - JĘZYKAMI MÓWIĆ BĘDĄ (rola: Nick), reż.: M.Bogajewska / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2007 - OMYŁKA /B.Prus feat. Konopnicka/ (obsada aktorska), reż.: W.Klemm / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2007 - ALBOŚMY TO JACY, TACY... (obsada aktorska), reż.: P.Cieplak / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2006 - FURIA (rola: Sprzedawca), reż.: E.Kaufmann / Teatr La M.ort Warszawa / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2006 - MIARKA ZA MIARKĘ (rola: Pani Przesadna, Szumowina), reż.: A.Augustynowicz / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2005 - DOTYK (obsada aktorska), reż.: M.Bogajewska / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2005 - ANTYGONA. TRANSKRYPCJA Z SOFOKLESA (obsada aktorska), reż.: E.Kaufmann / Teatr La M.ort Warszawa / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2004 - POWRÓT NA PUSTYNIĘ (rola: Edouard), reż.: A.Augustynowicz / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2004 - POROZMAWIAJMY O ŻYCIU I ŚMIERCI (rola: Biały), reż.: T.Man / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2004 - LETNICY (rola: Maks Zimin), reż.: G.Wiśniewski / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2003 - PODRÓŻ DO WNĘTRZA POKOJU (rola: Judasz), reż.: M.Walczak / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2003 - NASTĘPNI (obsada aktorska), reż.: E.Kaufmann / Teatr La M.ort Warszawa
2002 - LATO (rola: Sotek), reż.: W.Kowalski / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2002 - BIESY (rola: Liputin), reż.: R.Zioło / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2001 - KRÓL LEAR (rola: Rycerz), reż.: P.Cieplak / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2000 - WESOŁE KUMOSZKI Z WINDSORU (rola: Robin), reż.: P.Cieplak / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
2000 - MEWA (rola: Sjemion Miedwiedienko), reż.: A.Glińska /Akademia Teatralna Warszawa
2000 - NIEZIDENTYFIKOWANE SZCZĄTKI (rola: Kane - gościnnie), reż.: P.Kruszczyński /Teatr Miejski im. W.Gombrowicza Gdynia
2000 - DWAJ PANOWIE Z WERONY (rola: Chybcik), reż.: P.Cieplak /Akademia Teatralna Warszawa
1999 - CZWARTA SIOSTRA (rola: Kola), reż.: W.Kowalski / Teatr Powszechny im. Z.Hubnera Warszawa
1999 - DZIADY ZBLIŻENIA (rola: Sobolewski), reż.: M.Prus /Akademia Teatralna Warszawa
1995 - PRZYGODY TOMKA SAWYERA (grał od 2006 postać: Tomek Sawyer), reż.: M.Obertyn /Teatr na Woli Warszawa/