Krzysztof (Christoph) Gerega

>> wróć do listy osób
 
  • Krzysztof (Christoph) Gerega
  • Krzysztof (Christoph) Gerega
  • Krzysztof (Christoph) Gerega
  • Krzysztof (Christoph) Gerega
  • Krzysztof (Christoph) Gerega

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1981
Wzrost 179 cm
Waga 66 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Adrian Stanisławski
adrian@skene.pl
+48 600 949 373
Umiejętności Śpiew
Prawo jazdy B
Jazda konna
Powożenie
Akrobatyka
Sztuki walki
Wspinaczka
Pływanie
Lekkoatletyka
Siatkówka
Koszykówka
Strzelectwo
Jazda na łyzwach
Jazda na nartach
Śpiew operowy
Języki ojczyste niemiecki
Języki obce angielski brit.
niemiecki
francuski
angielski u.s.a.
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Lew, a zodiakalne lwy to urodzeni aktorzy i artyści. Ukończył więc Wydział Aktorski na Akademii Sztuk Pięknych w Bernie. Zna kilka języków, w tym j.niemiecki i j.polski (z akcentem) - perfekt. Uprawia sztuki walki.
To aktor o powierzchowności łagodnego kotka, ale Jego wnętrze to zaskakujący gejzer energii. Udowodnił to w wielu niemieckich produkcjach filmowych i w teatrze. Teraz czas na filmy polskie.

Wykształcenie:

2002 - 2006 - Akademia Sztuk Pięknych w Bernie, Wydział Aktorski

Doświadczenie zawodowe:

Teatr Miasta w Lucemie
Teatr Ballhaus Ost w Berlinie

Filmografia:

2010 - Etwas Besseres als den Tod?, Christian Petzold, ARD
2010 - Die weisse Stadt?, Bidzina Kanchaveli, Kino
2010 - Der Westflug ? Eine Entführung aus Liebe?, Thomas Jauch, RTL
2010 - Tatort ? Hichcock und Frau Wernicke?, Klaus Krämer, ARD
2009 - In sieben Minuten?, Matilda Mester, dffb - Kurzfilm
2009 - Prenzlbasher?, Sven Wegner, Internet ? Serie, www.myspace.com
2008 - torstrasse-intm?, Daniel Regenberg, Internet ? Sitcom 2008 ?Stadt Land Meer?, Tim Kehl, Frank Holbein, L4 - Diplomfilm
2008 - Türkisch für Anfänger?, Edzard Onneken, ARD
2008 - Desperados on the Block?, Tomasz Rudzik, HFF München, Kino
2008 - Ein Bild lügt mehr als tausend Worte?, Sinisa Galic, TFH - Kurzfilm
2007 - Wahlabsage?,Hartmut Lühr, Mediensatire
2007 - Das Andere / Unsichtbarkeit?, Andres Lopez, dffb - Kurzfilm
2007 - Freunde?, Joachim Weiler, Cimdata, Sitcom
2007 - Kostprobe?, Robert Morgenstern, dffb - Kurzfilm
2006 - Wasser?, Benjamin Bernhard, TFH ? Kurzfilm

Teatr:

2010 - Synowie postfeminizmu?, R: Rolf Alme, Teatr Polski Wroclaw
2010 - Firestarter ? Prozess wider die Brandstifter, R: P. Guhr, Ballhaus Ost
2009 - Die letzte Bastion?, R: Wolfgang Klüppel, Freischwimmer - Festival
2009 - Tötet die Traurigen und die...?, Regie: Malte Schlösser, Ballhais Ost
2009 - Onkel Benz gelingt immer und...?, Regie: P. Guhr, Ballhaus Ost
2008 - Krippenspiel?, Regie: J. Kraak, T. Pfurr, Ballhaus Ost, Berlin
2008 - Onkel Benz gelingt immer?, Regie: Philipp Guhr, Ballhaus Ost
2008 - Der Dreh? (T. Schlenger), Engelbrot, Berlin
2008 - Das Fieber? (P. Guhr), Ballhaus Ost, Berlin
2006 - Ensemblemitglied am Luzerner Theater

2004 - 2007 - Luzerner Theater:


?Alkestis? (E. Dante), 2007
?Der Jasmin? (P. Carp), 2007
?Das Versprechen? (U. Jäggi), 2007
?Gier? (Eigenregie), 2007
?Die Möwe? (P. Carp), 2007
?Die Dreigroschenoper? (V. Nemirova), 2006
?Romeo und Julia? (A. Tantanjan), 2006
?Die Wochentage bin ich Jurist...? (P. Carp), 2005
?Traumspiele? (A. Sholdak), 2005
?Jakob von Gunten? (J. Pataki), 2004