Adam Biernat

>> wróć do listy osób
 
  • Adam Biernat
  • Adam Biernat
  • Adam Biernat
  • Adam Biernat
  • Adam Biernat
  • Adam Biernat
  • Adam Biernat
  • Adam Biernat
  • Adam Biernat
  • Adam Biernat
  • Adam Biernat
  • Adam Biernat
  • Adam Biernat
  • Adam Biernat
  • Adam Biernat

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1973
Wzrost 180 cm
Waga 75 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
Lekkoatletyka
Siatkówka
Jazda na łyzwach
Śpiew operowy
Języki obce angielski brit.
rosyjski
Taniec Step
Towarzyski
Ludowy
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1996 - Dyplom Państwowego Studium Wokalno-Aktorskiego im. D. Baduszkowej przy Teatrze Muzycznym w Gdyni
Studia w Akademii Muzycznej im. S.Moniuszki w Gdańsku, Wydział Wokalno-Aktorski

Doświadczenie zawodowe:

1992 - 1996 - Teatr Muzyczny im. D.Baduszkowej w Gdyni, aktor
1995 - 1996 - Teatr Powszechny im. J.Kochanowskiego w Radomiu, aktor
1996 - 2004 - Teatr Dramatyczny im. J.Słowackiego w Koszalinie, aktor
(asystent reżysera J.Medweckiego i W.Malajkata)
2004 - 2006 - Teatr Muzyczny w Poznaniu, aktor
2006 - 2007 - Teatr Atelier im. A.Osieckiej w Sopocie, aktor
2007 - 2008 - Teatr Miniatura w Gdańsku, aktor
2006 - 2009 - Żuławski Ośrodek Kultury w Nowym Dworze Gdańskim, animator kultury
2008 - 2010 - Teatr Dramatyczny im. J.Szaniawskiego w Płocku, aktor
2011 - IV/XII - Mazowieckie Centrum Kultury i Sztuki, koordynator instruktorskich kursów kwalifikacyjnych
2010 - 2013 - Teatr Druga Strefa w Warszawie, aktor
2009 - 2017 - Teatr Fantazja w Warszawie, aktor
2014 - 2017 - Teatr Maskarada w Warszawie, aktor

Filmografia:

2017 - odc. 154 w serialu NA SYGNALE (rola: Instruktor)
2016 - odc. 661 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Anestezjolog)
2016 - odc. 216 w serialu OJCIEC MATEUSZ (rola: Klient)
2016 - odc. 8 w serialu SZPITAL DZIECIĘCY (rola: Ojciec)
2016 - odc. 656 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Lekarz)
2016 - odc. 623, 632 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Lekarz)
2015 - odc. 2850, 2854 w serialu KLAN (rola: Lekarz)
2015 - odc. 605, 607 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Lekarz)
2014 - odc. 1085 w serialu M JAK MIŁOŚĆ (rola: Klient)
2013 - odc. 2472 w serialu KLAN (rola: Policjant)
2013 - odc. 1836 w NA WSPÓLNEJ (rola: Lekarz)
2013 - odc. 918 w BARWY SZCZĘŚCIA (rola: Urzędnik)
2011 - odc. 1585 w NA WSPÓLNEJ (rola: Dowódca Straży Pożarnej)
2007 - 2009 - SĘDZIA ANNA MARIA WESOŁOWSKA (Ojciec nastolatki)
2008 - 2010 - SĄD RODZINNY (Ojciec dziecka)
2002 - JEST SPRAWA... (postać: Niemiec), reż.: O.Lubaszenko
2000 - serial SKARB SEKRETARZA (postać: Niemiec), reż.: O.Lubaszenko
1997 - 2010 - KLAN Obsada aktorska (2 role: lekarz w El-Medzie /sezon 2005-2006/; Giziński, ojciec Patryka, podopiecznego szkółki piłkarskiej należącej do M.Chojnickiego i W. Paculskiego przy Klubie Sportowym Sparta Stec /sezon 2007-2008), reż.: P.Karpiński

Spektakle:

KTO SIĘ BOI VIRGINII WOOLF (Nick), reż.: J.Bogacka
CABARET (Gość), reż.: J.Stuhr
CZEKAJĄC NA GODOTA (Estragon), reż.: T.Dutkiewicz
WIECZÓR TRZECH KRÓLI (Książę), reż.: E.Jendrzejewska
CIEŃ (Mieszczanin), reż.: M.Wojtyszko
ŁYSA ŚPIEWACZKA (Pan Martin), reż.: G.Chrapkiewicz
MEWA (Trieplew), reż.: J.Bogacka
KARMANIOLA (Ksiądz Robak), reż.: M.Sikora
JÓZEF I CUDOWNY PŁASZCZ SNÓW W TECHNIKOLORZE (Lewi), reż.: W.Kępczyński
GRAMY SZEKSPIRA (Ryjek), reż.: J.Skwark
CZERWONE PANTOFELKI (Nels), reż.: R.Matusz
SCENARIUSZ DLA TRZECH AKTORÓW (Cze), reż.: H.Adamek
BÓG (Bóg), reż.: Z.Najmoła
ŚLUBY PANIEŃSKIE (Albin), reż.: J.Skwark
HANEMANN (Pan J., Kohl, Pan Walmann), reż.: S.Majewski
OŻENEK (Stiepan), reż.: J.Skwark
ZBRODNIA Z PREMEDYTACJĄ (Stefan), reż.: P.Szumiec
ROMEO I JULIA (Merkucjo), reż.: S.Nosowicz
O DWÓCH TAKICH, CO UKRADLI KSIĘŻYC (Jacek), reż.: B.Czosnowska
BETLEJEM POLSKIE (Walek), reż.: K.Ziembiński
MARIA STUART (Nick), reż.: R.Major
ŚWIĘTOSZEK (Walery), reż.: S.Nosowicz
KRÓLOWA ŚNIEGU (Kay), reż.: J.Medwecki
POSKROMIENIE ZŁOŚNICY (Tranio), reż.: A.Orzechowski
LATO W NOHANT (Fryderyk Chopin), reż.: R.Michalewski
MICHAŁ ANIOŁ na podst. tekstów B.Schulza (Michał Anioł Buonarroti), reż.: R.Michalewski
RAJ (Lekarz), reż.: K.Galos
AWANTURA O BASIĘ (Szot, młody aktor), reż.: D.Kustosik
EDITH I MARLENE (Komisarz, Konferansjer), reż.: J.Fila
ZAGRAJ TO JESZCZE RAZ, SAM (Dick), reż.: W.Malajkat
BALLADYNA (Chochlik), reż.: J.Machulski
PINOKIO (Grillo), reż.: J.Wojtkowiak
PARADY (Syn, Doktor), reż.: E.Sadowska
WESELE (Muzykant), reż.: B.Semotiuk
HRABINA MARICA (Peniżek), reż.: D.Kustosik
PIOSENKA JEST DOBRA NA WSZYSTKO (Kazio), reż.: M.Martini-Madej
SKRZYPEK NA DACHU (Perczyk), reż.: A.Hofman
ROMEO I JULIA (Mieszczanin), reż.: M.Erlich
BAL Z SZEKSPIREM (Hamlet), reż.: G.Gietzky
GERTRUDA na podst. HAMLETA (Hamlet), reż.: E.Ignaczak
OPERA ŻEBRACZA (Macheath), reż.: W.Rudzki
WIOSENNE PRZYGODY KURCZACZKA I BARANKA (Kurczak), reż.: J. Fijałkowska
LATO W NOHANT (Fryderyk Chopin), reż.: J.Skotnicki
JAŚ I MAŁGOSIA (Jaś), reż.: J. Fijałkowska
MIŚ PODRÓŻNIK (Żuczek), reż.: J. Fijałkowska
W 80 DNI DOOKOŁA ŚWIATA (Aktor B.), reż.: J.Andrucki
O MISIU, KTÓRY CHCIAŁ ZOSTAĆ BAŁWANKIEM (Miś), reż.: J. Fijałkowska
SZELMOSTWA LISA WITALISA (Narrator), reż.: J. Fijałkowska
MECHANICZNA MAGDALENA (Karol), reż.: S.Biraga
BAJKI LA FONTAINEA (Jean de La Fontaine), reż.: S.Biraga
POWIETRZE (Adam), reż.: S.Biraga
PCHŁA SZACHRAJKA (Narrator; Słoń; Sędzia; Sklepikarz), reż.: J. Fijałkowska
SŁOWIK (rola: Dworzanin), reż. J. Fijałkowska
LEGENDY POLSKIE (Obsada aktorska), reż.: J. Fijałkowska
CZERWONY KAPTUREK (Wilk), reż.: J. Fijałkowska
ELFY I FABRYKA PREZENTÓW (Elf), reż.: Zespołowa
KUBA I BUBA, CZYLI AWANTURA DO KWADRATU... (Kuba), reż.: E. Tucholska
CALINECZKA (rola: Kret), reż.: Zespołowa


Reklamy TV:

2016 - VISION EXPRESS
2016 - ORANGE
2015 - VISION EXPRESS `Ile lat, tyle zniżki`
2015 - VISION EXPRESS `100 % satysfakcji`
2014 - BIEDRONKA
2014 - TYMBARK
2014 - Znany lekarz
2013 - Market budowlany OBI `Obi tak to robi`
2013 - ORANGE
2013 - GRZEŚKI
2013 - WZROSTAN
2012 - MEDIA MARKT
2012 - Bank WBK
2012 - ACTIVIA
2011 - Browar WARKA
2010 - ORANGE
2009 - HARIBO

Nagrody:

2000 - Nagroda Publiczności (III miejsce) w plebiscycie na AKTORA ROKU zorganizowanym przez Klub Przyjaciół Teatru w Koszalinie

Inne:

- Instruktor warsztatów teatralnych dla dzieci i młodzieży
- Juror przeglądów teatralnych i festiwali muzycznych dla dzieci i młodzieży
- Uczestnik kursów teatralnych i muzycznych
- Koordynacja i animacja pracy artystycznej w Domu Kultury
- Współpraca z TVP (prezenter telewizyjny) i Polskim Radio