Izabela Kapiasova

>> wróć do listy osób
 
  • Izabela Kapiasova
  • Izabela Kapiasova
  • Izabela Kapiasova
  • Izabela Kapiasova
  • Izabela Kapiasova
  • Izabela Kapiasova
  • Izabela Kapiasova
  • Izabela Kapiasova
  • Izabela Kapiasova

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1983
Wzrost 171 cm
Waga 61 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Adrian Stanisławski
adrian@skene.pl
+48 600 949 373
Umiejętności Śpiew
Gra na pianinie/fortepianie
Prawo Jazdy A
Prawo jazdy B
Jazda konna
Akrobatyka
Szermierka
Spadochron
Pływanie
Rower
Rolki
Lekkoatletyka
Siatkówka
Koszykówka
Strzelectwo
Jazda na łyzwach
Jazda na nartach
Języki ojczyste czeski
Języki obce angielski brit.
czeski
gwara śląska
Taniec Towarzyski
Jazz
Charakterystyczny
Współczesny
Balet
Resume Wykształcenie:

2002 - 2003 - Filozoficka fakulta UP Olomouc - Fakultet filozoficzny Uniwersytetu Palackiego w Ołomuńcu (filologia polska oraz teatrologia)

2003 - 2008 - studia aktorskie na DAMU w Pradze (Divadelni Akademie Muzickych Umeni, Akademia Teatralna w Pradze), zakończone egzaminem magisterskim MgA

2007 - 2008 - wymiana na PWST im. L.Solskiego w Krakowie (1. semestr - aktorstwo dramatyczne, 2. semestr - musical i aktorstwo estradowe)


Doświadczenie zawodowe:

Teatr w Czeskim Cieszynie - Scena Polska, Scena Czeska
Warsztaty teatralne z: Oleg Tabakov, Charles Marowitz, Martin Huba
Śpiew w zespole FORUM - muzyka światowa (od 16-go roku życia do dziś)

2009 - głoszenia w języku polskim w pociągach SC Pendolino

2004 - ćwiczenia filmowe ze studentami FAMU (Akademia Filmowa w Pradze) - Anticorro, Retizek

2005 - kurs aktorstwa przed mikrofonem ZPIT OLZA


Filmografia:

2014 / 2016 - serial M JAK MIŁOŚĆ (rola: Policjantka Maryla)

2011 / 2013 - serial TVN PRZEPIS NA ŻYCIE (rola: kucharka Aldona)

2010 - Film absolwencki 4+1 (rola główna), reż.: M.Samal (student FAMU)

2010 - serial tv ULICA (rola: Zdena)

2007 / 2009 - serial tv dla TVN Historia POCZET KRÓLÓW POLSKICH (rola: Dobrawa)

2007 - film absolwencki Slysis me? (Obsada aktorska - główna rola), reż.: M.Gebarovska

2006 - EXPERTI (rola: Lucie), reż.: K.Coma

2006 - Vsechno nejlepsi (rola: Lenka), reż.: M.Kotik

2004 - ANTICORRO film ze studentami FAMU

2004 - epizod w serialu Strażce dusi, odcinek Jeskyne zrud

serial tv ORDINACE V RUZOVE ZAHRADE (rola: Svobodova)

serial tv CERNA SANITKA (epizod)

serial tv PRESLAPY (epizod)


Reklama:

2005 - CSOB

2006 - Vodafone

2009 - Deli

2010 - Fio Bank


Spektakle:

2010 - TRZY SIOSTRY (rola: Natasza w Polskiej scenie Teatru Cieszyńskiego), reż.: B.Kokotek

2010 - SEN NOCY LETNIEJ (rola: Hipolit w Czeskiej scenie Teatru Cieszyńskiego), reż.: M.Cizek

2005/2006 - spektakl JEJI PASTORKYNA w Teatrze DISK Praha, reż.: L.Hlavica

2005/2006 - spektakl MIRIAM w A Studio Rubin Praha (rola: Mirka)

Spektakle w Polskiej scenie Teatru Cieszyńskiego:

W STRONĘ CZARNOLASU (rola: Dorota Podlodowska)

OSIEM KOBIET (rola: Pierette)

MISTRZ I MAŁGORZATA (rola: Hella)

VIVA VERDI (rola: Eleonora Duse), reż.: M.Tarant

Spektakle absolwenckie w Teatrze DISK w Pradze:

2006/2007 - DON JUAN (rola: Dona Elvira), reż.: M.Vokoun

2006/2007 - PANI MINISTROVA (rola: Dara), reż.: N.Penev

2006/2007 - AUTOBAHN (rola: Dziewczyna w Road Trip; rola Żona w All Apologies), reż.: L.Engelova

2006/2007 - Kralovstvi (rola: Dziewczyna), reż.: S.Pacl


Programy telewizyjne:

2010 - TVP2 SZANSA NA SUKCES (z udziałem Justyny Steczkowskiej - II nagroda)

2010 - konferansjerka programu tv S NAMI NEJSTE SAMI w TV Public, u boku Libora Baselidesa

2007 - program telewizyjny KONECNE JSI TADY w TV Prima (improwizacje)

2009 - TVP2 SZANSA NA SUKCES (z udziałem Big Day)
Konecne jsi tady

S nami nejste sami

Inne:

2010 - Videoklip (teledysk) ZLATOKOPKY - Rytmus

2010 - współpraca z agencją AG-ART w projekcie KLAUNI Z BALONIKOWA JADĄ DO DZIECI W CZESKICH I POLSKICH SZPITALACH

2010 - konferowanie Koncertów Świątecznych na rynku w Hawierzowie

2010 - konferowanie oraz organizacja akcji społecznych, koncertów charytatywnych, programów dla dzieci

2005 - Sztuka radiowa dla Cesky rozhlas reż.: Kofrankova