Robert Zawadzki

>> wróć do listy osób
 
  • Robert Zawadzki
  • Robert Zawadzki
  • Robert Zawadzki
  • Robert Zawadzki
  • Robert Zawadzki

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1980
Wzrost 180 cm
Waga 79 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Ela Janicka
ela@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Śpiew
Prawo jazdy B
Jazda konna
Akrobatyka
Sztuki walki
Szermierka
Pływanie
Strzelectwo
Jazda na nartach
Języki obce angielski brit.
niemiecki
Taniec Klasyczny
Nowoczesny
Flamenco
Podstawy
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2000 - 2004 - PWST we Wrocławiu, Wydział aktorski (Tytuł Magistra Sztuki w 2005)
1999/2000 - Policealne Studio Aktorskie LART STUDIO w Krakowie
2005 - Członek Irish Actors Equity


Filmografia - seriale:

2013 - odc. 9 Seria III w PRAWO AGATY (rola: Szkolny wychowawca Michał), reż. Maciej Migas
2011 - odc. 65 w OJCIEC MATEUSZ (rola: Paweł Malicki)
2010 - odc. 13 w KLUB SZALONYCH DZIEWIC (rola: Pracownik parku)
2010 - odc. 5 w LUDZIE CHUDEGO (rola: Dochodzeniowiec)
2010 - WENECJA (rola: Operator niemiecki), reż.: J.J.Kolski
2010 - WICHRY KOŁYMY (rola: Aparatczyk partyjny), reż.: M.Gorris
2009 - Serial NA WSPÓLNEJ (rola: Norbert Zawadzki)
2009 - Serial internetowy ZAPACH WŁADZY (rola: Lucek), reż.: M.Kowal
2008 - odc. 5, 11-14, 25 w TERAZ ALBO NIGDY (rola: Realizator radiowy)
2008 - odc. 3 w CZAS HONORU (Mężczyzna w łapance)
2007 - dokument fabularyzowany MY BIG FAT MOONIE WEDDING (rola: Pan Młody), reż.: B.H.Martin
2007 - NIESAMOWITE HISTORIE (rola: Damian Lirec), reż.: M.Wielowieyski
2007 - odc. 84 w NIANIA (rola: Sprzedawca w kinie)
2007 - odc. 539 w M JAK MIŁOŚĆ (rola: Sierżant Walewski)
2007 - odc. 83 w KRYMINALNI (rola: Pracownik telefonii)
2007 - odc. 18 w BIURO KRYMINALNE (rola: Marcin Poznakowski)
2007 - MURPHYS LAW (rola: Miroljub), reż.: C.McCarthy
2004 - 2009 - PIERWSZA MIŁOŚĆ (rola: Dresiarz w Klubie Studenckim Studnia, którego niechcący potrąciła Marysia Radosz)
2003 - odc. 149 w ŚWIAT WEDŁUG KIEPSKICH (role: Strażak, policjant)
2002 - THE PIANIST (rola: Żołnierz niemiecki w obozie przejściowym)
2002 - 2009 - SAMO ŻYCIE (rola: Robotnik budowlany remontujący mieszkanie należące do Łukasza Dunina)

Etiudy filmowe:

2010 - SZUKAJĄC GWIAZD (rola: Ojciec chłopca), reż.: F.Luft (WSF Linda i Ślesicki)
2007 - OFF THE LIGHT (Rola pierwszoplanowa), reż.: O.Kudlacik


Film OFF-owy:

2005 - film OFF PERSONIFIKACJA (rola: Robert Piotr Kulisiewicz)

Spektakle dyplomowe:

2004 - DAMY I HUZARY (role: Rotmistrz; Rembo), reż.: E.Korin (Wydziały Zamiejscowe PWST Wrocław)
2004 - UROCZYSTOŚĆ (rola: Dziadek), reż.: K.Dracz (Wydziały Zamiejscowe PWST Wrocław)

Spektakle:

2015 - DZIADY (role: Więzień, Senator) reż.: L. Raczak / Orbis Tertius - Trzeci Teatr Poznań
2013 - CESARZ AMERYKI (rola: Adam Cybulowski) reż.: J. Głomb / Teatr Polski Bielsko-Biała
2012 - Projekt edukacyjny Stowarzyszenia `Kochanowski` realizowany przy współpracy Teatru im. Kochanowskiego w Opolu ZABAWY NA PODWÓRKU (forma twórczości: reżyseria), reż.: R.Zawadzki
2010 - KSIĘŻNA DAMALFI (role: Castruchio, Dworzanin IV/Żołnierz), reż.: J.Głomb (Teatr Studio im. S.I. Witkiewicza w Warszawie)
2009 - RABIN MAHARAL I GOLEM (rola: Cesarz Rudolf II), reż.: L.Raczak (19. MFT Malta, Poznań)
2009 - SZEWCY (rola: Robert Scurvy), reż.: P.Ratajczak (Bałtycki Teatr Dramatyczny im. J.Słowackiego Koszalin)
2008 - NIC CO LUDZKIE (5 ról: Krzysztof, Obsmarkany nastolatek, Franek, Żołnierz radziecki, Fotograf), reż.: P.Passini, P.Ratajczak, Ł.Witt-Michałowski (Scena Prapremier InVitro Lublin)
2008 - WODZIREJ. KOSZALIN KULTURKAMPF (rola: Tomasz Danielak), reż.: P.Ratajczak (Bałtycki Teatr Dramatyczny im. J.Słowackiego Koszalin)
2008 - MARAT SADE (rola: Jakub Roux), reż.: L.Raczak (Teatr im. H.Modrzejewskiej w Legnicy)
2007 - DZIADY (role: Gustaw, Konrad), reż.: L.Raczak (Teatr im. H.Modrzejewskiej Legnica)
2006 - MALAMBO. ARGENTYŃSKA HISTORIA (role: Pan Jezus, Lili, Gracz III), reż.: O.Spisak (Laboratorium Dramatu Warszawa)

Inne:

Nagrody i wyróżnienia:

2010 - XVIII Subiektywny Spis Aktorów Teatralnych Jacka Sieradzkiego - kategoria /Na fali/
2010 - Udział w II edycji Programu Teatr Polska organizowanej przez Instytut Teatralny im. Z.Raszewskiego ze spektaklem SZEWCY
2009 - Udział w I edycji Programu Teatr Polska organizowanej przez Instytut Teatralny im. Z.Raszewskiego ze spektaklami: MALAMBO, WODZIREJ, NIC CO LUDZKIE
2009 - Nagroda specjalna X Ogólnopolskiego Festiwalu Teatrów Niezależnych w Ostrowie Wlkp za spektakl NIC CO LUDZKIE
2008 - Wyróżnienie dla twórców spektaklu. XIV Ogólnopolski Konkurs na Wystawienie Polskiej Sztuki Współczesnej za spektakl NIC CO LUDZKIE
2008 - Nagroda zespołowa Perła Sąsiadów na III Festiwalu Teatrów Europy Środkowej Sąsiedzi w Lublinie za spektakl MALAMBO
2004 - Nagroda zespołowa dla najlepszego spektaklu dyplomowego podczas XXII Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi za spektakl UROCZYSTOŚĆ

Warsztaty:

2010 - Warsztat techniki IMPROV
2009/2010 - Sztuka Dialogu nad Wigrami - warsztaty dramaturgiczne
2007 - Sztuka Dialogu w Lublinie - warsztaty dramaturgiczne
2006 - Irish Equity Showcase - pokaz monologów, Liberty Hall Theatre, Dublin, Irlandia
2005 - Gob Squad LIVE FILMS (Warsztat performance), Narodowy Stary Teatr w Krakowie
2004 i 2006 - Finał konkursu na aktorską interpretację tekstu biblijnego i klasycznego podczas Międzynarodowego Festiwalu Verba Sacra w Poznaniu
2004 - Speaking Shakespeare - Międzynarodowy projekt z udziałem studentów GITIS Scandinavia Theatre Academy in Aarhus pod kierownictwem Klaudyny Rozhin
2004 - warsztat aktorski z Jewgienij Marczelli, Miejski Teatr Dramatyczny TILSIT, Sovieck, Kaliningrad
2004 - IMPROWIZACJE Projekt Agaty Duda-Gracz, Teatr im. J. Słowackiego, Kraków
2003 - Wymiana studencka, Europäisches Theater Institute, Berlin - PŁATONOW (rola: Osip), reż.: B.Baranowska, zagrana w jęz.niemieckim
2003 - warsztaty improwizacji Paolo Rossi (Compagnia del Teatro di Rianimazione)
2002 - Metoda Stanisławskiego, warsztat pod kierownictwem wykładowców Szkoły Teatralnej z St. Petersburga
2002 - Warsztat pracy z kamerą pod kierownictwem J.Machulskiego