Jacek Zienkiewicz

>> wróć do listy osób
 
  • Jacek Zienkiewicz
  • Jacek Zienkiewicz
  • Jacek Zienkiewicz

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1976
Wzrost 187 cm
Waga 75 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów ciemny blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Gra na gitarze
Prawo jazdy B
Jazda konna
Pływanie
Rower
Koszykówka
Piłka Nożna
Języki obce angielski brit.
niemiecki
Taniec Podstawy
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2001 - Dyplom Studium Wokalno-Aktorskiego im. Danuty Baduszkowej przy Teatrze Muzycznym w Gdyni

Doświadczenie zawodowe:

1999 - 2001 - występował w Teatrze Muzycznym im. Danuty Baduszkowej w Gdyni
Od 2001 - aktor Lubuskiego Teatru im. Leona Kruczkowskiego w Zielonej Górze

Filmografia:

2012 - odc. 1, 13 w LEKARZE (lekarz)
2012 - odc. 27 w PRAWO AGATY (sąsiad Świdery)
2012 - odc. 11 w PRZYJACIÓŁKI (policjant)
2011 - odc. 52 w CZAS HONORU (Obsada aktorska)
2009 - odc. w serialu NA WSPÓLNEJ (pseudo-Grzegorz)
2009 - odc. w seria lu PIERWSZA MIŁOŚĆ (tragarz wynoszący meble z mieszkania Teresy i Jana Żukowskich)
2008 - odc. 28 w WYDZIAŁ ZABÓJSTW (Obsada aktorska)
2007 - odc. 81 w FALA ZBRODNI (Obsada aktorska)
2006 - odc. 777, 778, 781, 785-787 w PLEBANIA (Gerard)
2005 - odc. 35 w FALA ZBRODNI (celnik Jamróz)

Spektakle:

1999- Jesus Christ Superstar, reż.: M.Korwin
1999- Hair, reż.: W.Kościelniak
2000- Szachy, reż.: M.Korwin
2001- Muzyka QUEEN, reż.: R.Skolmowski
2001- Męski punkt widzenia, reż.: D.Siastacz
2001- Moralność pani Dulskiej, reż.: T.Zygadło
2002- Poskromienie złośnicy, reż.: G.Matysik
2002- Prowincjonalny playboy Synge , reż.: B.Kokotek
2003- A to Osiecka, reż.: K.Mazur
2003- Makbet, reż.: W.Hejno
2003- Byłam dziewczyną... Barbara Samson, reż.: A. Beling, B. Beling
2004- Ożenek Gogol Mikołaj, reż.: Bogdan Kokotek
2005- Łgarz Goldoni Carlo, reż.: Jerzy Bończak
2005- Harpagon, reż. Tomasz Man
2006- Francuska miłośćPiosenki francuskie
2006- A wszystko to Ty..., reż.: J.Satanowski
2007- Król Lear, reż.: T.Man
2008- Świętoszek Moliere, reż.: M.T. Wójcik