Tomasz Ziętek

>> wróć do listy osób
 
  • Tomasz Ziętek
  • Tomasz Ziętek
  • Tomasz Ziętek
  • Tomasz Ziętek
  • Tomasz Ziętek
  • Tomasz Ziętek
  • Tomasz Ziętek

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1989
Wzrost 175 cm
Waga 65 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Ela Janicka
ela@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Śpiew
Gra na gitarze
Gra na perkusji
Żonglerka
Pływanie
Strzelectwo
Jazda na łyzwach
Jazda na nartach
Snowboard
Języki obce angielski brit.
angielski u.s.a.
Taniec Step
Charakterystyczny
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Taki chłopak z sąsiedztwa... nie ma nic bardziej mylnego mówiąc o tym Aktorze... kiedy staje przed kamerą zamienia się w `zwierzę`, potrafi zagrać wszystko. Reżyserzy prześcigają się, żeby zaprosić go na zdjęcia próbne. Robert Gliński reżyser `KAMIENI NA SZANIEC` mówi o nim polski Jeams Dean. Rolę Rudego zagrał brawurowo. Gra na gitarze i śpiewa w zespole `The Fruitcakes`, który w 2014 roku wydał płytę `Cukier, ciastka, miłość`. Skromny, wrażliwy i pięknie się uśmiecha. Świat filmowy czeka na niego z otwartymi ramionami!

Wykształcenie:

2013 - Dyplom Studium Wokalno - Aktorskiego im. D.Baduszkowej przy Teatrze Muzycznym w Gdyni

Filmografia:

2017 - KAMERDYNER (rola: Max von Krauss)
2015 - BODY (Obsada aktorska)
2015 - DEMON (rola: Ronaldo)
2014 - CARTE BLANCHE (rola: Wojtek Madejski, uczeń Kacpra)
2014 - KAMIENIE NA SZANIEC (rola: Jan Bytnar `Rudy`)
2013 - odc. 545 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Jarek)
2011 - CZARNY CZWARTEK. JANEK WIŚNIEWSKI PADŁ (rola: Zbyszek Godlewski)

Etiudy filmowe:

TONIO KRUGER (rola: młody Tonio)
NIESPODZIANKA (rola: Tomek)
NADZY I MARTWI (rola: Młody)

Spektakle:

2005 - BETLEJEM POLSKIE (postać: Rzemieślnik), reż.: Z.Kułagowski, B.Semotiuk (Nowy Teatr Słupsk)