Krystian Krewniak

>> wróć do listy osób
 
  • Krystian Krewniak
  • Krystian Krewniak
  • Krystian Krewniak
  • Krystian Krewniak
  • Krystian Krewniak
  • Krystian Krewniak
  • Krystian Krewniak
  • Krystian Krewniak

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1985
Wzrost 188 cm
Waga 80 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży L
Agent aktorski Ela Janicka
ela@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Pantomima
Śpiew
Gra na pianinie/fortepianie
Gra na gitarze
Gra na perkusji
Prawo jazdy B
Sztuki walki
Pływanie
Siatkówka
Jazda na łyzwach
Śpiew operowy
Języki obce angielski brit.
niemiecki
Taniec Step
Funky
Jazz
Charakterystyczny
Współczesny
Balet
Musical
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2014 - Egzamin Eksternistyczny dla Aktorów Dramatu (ZASP)
2012 - Dyplom aktorski, Akademia Muzyczna w Gdańsku, Wydział Wokalno-Aktorski, specjalność: Musical
2004 - 2007 - Pomorska Wyższa Szkoła Humanistyczna w Gdyni, Filologia Angielska
2000 - 2004 - Gdyńskie Liceum Autorskie

Filmografia:

2012 - odc. 846 w BARWY SZCZĘŚCIA (rola: Boy hotelowy)

Film - krótki metraż:

2008 - ŚWITEM (główna rola), reż.: G.Szarafiński /FPFF Gdynia/

Młodzieżowa grupa JUNIOR w Teatrze Muzycznym w Gdyni:

2001 - główna rola w musicalu MAŁPĄ BYĆ
2003 - główna rola w spektaklu Krzysztofa Balińskiego SALA NR 16
2006 - musical SZACH I PAPUGA (rola: Doradca)
2007 - główna rola w spektaklu Jonathana Harvey?ego PIĘKNE RZECZY / Beautiful Thing

Koncerty:

2011 - Koncert Musicalowy MAGIC TO DO (solista i zespół)
2011 - Koncert Piosenki Aktorskiej (solista i zespół)
2010 - Koncert Musicalowy I WANT IT ALL (solista, zespół TM Gdynia)
2010 - Koncert Musicalowy ITS LOVE (solista, zespół)
2009 - Koncert Piosenek Jacquesa Brella MIŁOŚĆ I WIĘCEJ NIC

Spektakle:

2015 - musical RODZINA ADDAMSÓW (rola: Wujek Fester), reż.: J. Mikołajczyk/Gliwicki Teatr Muzyczny
2014 - musical PRZEŚLICZNA WIOLONCZELISTKA (rola: Czarny), reż.: J. Wocial/Centrum Kultury Katowice
2013 - musical W CIENIU (rola: Pisarz)/Teatr Rampa/Teatr Syrena/Produkcja Teatru Muzycznego Tintilo
2012 - musical WONDERFUL TOWN (rola: Tour Guide; Valenti; Timothy) 2012 - MY MUSICAL DREAM (Obsada aktorska i reżyseria)/Teatr OffTheBicz w Sopocie
2011 - SEN NOCY LETNIEJ (rola: Oberon, Demetriusz)
2011 - PLĄSKA (rola: Armand)
2011 - DŁUGI OBIAD ŚWIĄTECZNY (rola: Brandon)
2011 - PANNA JULIA (rola: Jean)
2010 - TRZY SIOSTRY (rola: Aleksander Wierszynin)
2010 - ZIMA POD STOŁEM (rola: Dragomir)
2010 - KTO SIĘ BOI WIRGINII WOOLF (rola: George)
2010 - ŚWIĘTOSZEK (rola: Orgon)

Inne:

Teledysk GOODNIGHT zespół Trihelix (reżyseria i pierwszy plan)