Piotr Bała

>> wróć do listy osób
 
  • Piotr Bała
  • Piotr Bała
  • Piotr Bała
  • Piotr Bała
  • Piotr Bała
  • Piotr Bała
  • Piotr Bała
  • Piotr Bała
  • Piotr Bała
  • Piotr Bała

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1974
Wzrost 182 cm
Waga 85 kg
Sylwetka postawna
Kolor włosów brunet
Kolor oczu brązowe
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży L
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
Szermierka
Pływanie
Języki obce rosyjski
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1999 - Studio Aktorskie przy Teatrze im.: S.Jaracza w Olsztynie

Doświadczenie zawodowe:

Od 1999 - Teatr Dramatyczny im. J.Szaniawskiego Płock, stanowisko: aktor
1994/1995 - Teatr Dramatyczny im. J.Szaniawskiego Wałbrzych, stanowisko: adept

Filmografia:

2013 - odc. VIII sezonu serialu RANCZO (fotoreporter),
2011 - DRUŻYNA /fantasy rycerskie/ (Główna rola: Otto Van Kirsten), reż.: Sz.Szymaśki
2008 - GRA O NOBLA (Lektor)
2008 - Film i serial MAŁA MOSKWA (Obsada aktorska),
2007 - 903 w PLEBANIA (mężczyzna),
2007 - 12 w ODWRÓCENI (zbir),
2006 - 56 w KRYMINALNI (właściciel pubu),
2006 - 72, 75 w FALA ZBRODNI Obsada aktorska,
2005 - 1409. AFERA NA ZAMKU BARTENSTEIN (błazen),
2004-2008 - PIERWSZA MIŁOŚĆ (operator kamery na planie serialu Miłość i kłamstwa którego scenariusz pisze Józef Szota a jedną z głównych ról gra w nim Artur Kulczycki),
2002 - 6 w KRÓL PRZEDMIEŚCIA (głos reportera tv),
2002 - DZIEŃ ŚWIRA Obsada aktorska,
2001 - 89 w ŚWIAT WEDŁUG KIEPSKICH (spiker),
2001 - 9 w PRZEPROWADZKI Obsada aktorska,
2001 - 71 w NA DOBRE I NA ZŁE (sanitariusz Witek),
2000 - OGNIEM I MIECZEM Obsada aktorska,
2000 - 2 w 13 POSTERUNEK 2 Obsada aktorska,
1999 - OGNIEM I MIECZEM Obsada aktorska,
1997-2008 - KLAN (2 role: kelner w pizzerii, w której spotkali się Czesia i Darek (sezon 2000/2001); Krzysztof Stryjecki, dealer narkotyków, dawny znajomy Kingi (sezon 2003/2004)),

Spektakle:

1992 - MAYDAY, MAYDAY...! (Reporter), reż.: R.M.Nyczka
1994 - WESELE (Kuba), reż.: W.Bielicki
1994 - KRUK (Rumak), reż.: R.M.Nyczka
1994 - ZEMSTA (Mularz), reż.: J.Słotwiński
1994 - CYRANO DE BERGERAC (Szermierz), reż.: W.Bielicki
1995 - OPERA ZA TRZY GROSZE (Edek; Konstabl), reż.: W.Bielicki
1996 - WESELE (Rycerz), reż.: A.Hanuszkiewicz
1998 - W MAŁYM DWORKU (Oficjalista Ignacy Kozdroń), reż.: J.Buchwald
1999 - ZEMSTA (Wacław), reż.: T.Grochoczyński
1999 - CUDOWNA LAMPA ALLADYNA (Wezyr), reż.: W.Rudzki
2000 - DRACULA (Quincey P.Morris z Texasu), reż.: M.Mokrowiecki
2000 - NA PEŁNYM MORZU (Gruby), reż.: Zbiorowa
2000 - MILLENIUM, reż.: M.Mokrowiecki
2000 - IDĄC PRZEZ ŻYCIE, reż.: M.Mokrowiecki
2000 - GDYBY (Student; Dyrektor; Nauczyciel), reż.: K.Prus
2000 - HEJ NA SMOKA (Szewczyk), reż.: A.Baniukiewicz
2001 - MAKBET (Lenox; Morderca), reż.: J.Andrucki
2001 - WESELE (Ksiądz; Rycerz Czarny), reż.: M.Mokrowiecki
2001 - ŁYSA ŚPIEWACZKA (Pan Smith), reż.: Zespół
2001 - SZATAN Z SIÓDMEJ KLASY (Uczeń, Bandyta II), reż.: B.Kokotek
2001 - JAS I MAŁGOSIA (Kocur), reż.: S.Szaciłowski
2002 - CO NAM ZOSTAŁO Z TYCH LAT, reż.: R.Moliński
2002 - KORDIAN (Diabeł;Nieznajomy;Strach), reż.: L.M.Zaikauskas
2002 - KOMEDIANCI W PŁOCKU, reż.: M.Mokrowiecki
2002 - KRÓLEWNA ŚNIEŻKA (Królewicz), reż.: K.Suszka
2003 - O ZIELONY KONSTANTY..., reż.: M.Mokrowiecki
2003 - WARIAT I ZAKONNICA (Dr Efrain Grun), reż.: M.Pogonowski
2003 - ŚLUB (Pijak), reż.: K.Prus
2003 - KOPCIUSZEK (Herold), reż.: A.Walden
2003 - POVERELLO..., reż.: M.Mokrowiecki
2004 - SKĄPIEC (Walery), reż.: J.Andrucki
2004 - O CO BIEGA? (St.szeregowiec Clive Winton),
reż.: M.Perepeczko
2004 - W MAŁYM DWORKU (Ignacy Kozdroń), reż.: Z.M.Hass
2004 - OPOWIEŚĆ WIGILIJNA (Duch przyszłości; Nauczyciel),
reż.: R.Sisicki
2004 - CZARODZIEJSKIE KRZESIWO (Żołnierz), reż.: S.Stefan
2005 - SKLEPY CYNAMONOWE (Ja), reż.: A.M.Marczewski
2005 - REWIZOR(Artiemij Filipowicz Ziemlanika), reż.: M.Mokrowiecki 2005 - ŻYCIE DO NATYCHMIASTOWEGO UŻYTKU (Ozon), reż.: R.Walkowski
2005 - RYCERZE (Kiełbaśnik), reż.: M.Mokrowiecki
2005 - SZTUKA, reż.: zespół
2005 - CALINECZKA (Kumak, Ptak), reż.: Z.M.Hass
2006 - KANDYD, CZYLI OPTYMIZM (Syn Barona i Baronowej),
reż.: J.Andrucki
2006 - PRZYGODY KOZIOŁKA MATOŁKA (Koziołek Przewodniczący),
reż.: M.Mokrowiecki
2006 - TRZYNASTY DWUNASTY (Klawisz; ZOMO-wiec),
reż.: M.Mokrowiecki
2006 - ŚPIĄCA KRÓLEWNA (Herold), reż.: S.Szaciłowski
2007 - KAZDY KOCHA OPALĘ (Doktor), reż.: K.Suszka
2007 - TRYB, reż.: M.Pogonowski
2007 - NOWE SZATY KRÓLA (Franek), reż.: C.Sieńko
2008 - OPERETKA (Hrabia Szarm), reż.: M.Mokrowiecki
2008 - HOTEL PALACE (Robert, Analityk, Dragomir, John, Terrorysta, Czerwony Kapturek, Mężczyzna, Gość), reż.: M.Pogonowski
2008 - OBYWATEL M. - HISTORYJA (August, Oleander K.),
reż.: M.Kowalewski
2008 - TEATR BRUNO SCHULZA, reż.: A.M.Marczewski
2008 - CZERWONY KAPTUREK, reż.: S.Szaciłowski
2008 - PIERŚCIEŃ I RÓŻA, CZYLI HISTORIA LULEJKI I BULBY,
reż.: K.Suszka
2009 - OPERA ŻEBRACZA (Lockit), reż.: W.Rudzki
2009 - SŁUGA DWÓCH PANÓW (Brygela), reż.: W.Matuszewski
2009 - WŁADYSŁAW HERMAN I DÓR JEGO (Skarbimir), reż.:M.Mokrowiecki

Nagrody:

2001 - Nagroda płockiego Towarzystwa Przyjaciół Teatru za pracę artystyczną w roku 2000