Lena Kowalska

>> wróć do listy osób
 
  • Lena Kowalska
  • Lena Kowalska
  • Lena Kowalska
  • Lena Kowalska
  • Lena Kowalska
  • Lena Kowalska
  • Lena Kowalska
  • Lena Kowalska
  • Lena Kowalska
  • Lena Kowalska
  • Lena Kowalska
  • Lena Kowalska
  • Lena Kowalska
  • Lena Kowalska
  • Lena Kowalska
  • Lena Kowalska

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1988
Wzrost 172 cm
Waga 60 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów blond
Kolor oczu brązowe
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Ela Janicka
ela@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Śpiew
Jazda konna
Akrobatyka
Pływanie
Rower
Lekkoatletyka
Siatkówka
Koszykówka
Jazda na łyzwach
Joga
Języki obce angielski brit.
włoski
Taniec Klasyczny
Towarzyski
Ludowy
Współczesny
Balet
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy > Posłuchaj nagrań
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2014 - Dyplom Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej im. L.Solskiego w Krakowie, Wydział Teatru Tańca w Bytomiu, kierunek: aktorstwo
1998 - 2001 - Ogólnokształcąca Szkoła Baletowa im. O.Sławskiej- Lipczyńskiej w Poznaniu
2007 - 2009 - Państwowe Pomaturalne Studium Kształcenia Animatorów Kultury i Bibliotekarzy we Wrocławiu (kierunek: taniec)


Doświadczenie zawodowe:

Teatr Muzyczny CAPITOL we Wrocławiu
Kaliski Teatr Dramatyczny
Udział w licznych szkolnych przedstawieniach tanecznych i rytmicznych oraz w Centrum Kultury Zamek


Filmografia:

2016 - odc. 87 w serialu PRZYJACIÓŁKI (rola: Grażyna, sekretarka Pawła)
2016 - odc. 95 w serialu PRZYJACIÓŁKI (rola: Sekretarka Pawła)
2016 - odc. 66 w serialu SINGIELKA (rola: Kandydatka na asystentkę Olgierda)
2015 - odc. 38, 39 w serialu O MNIE SIĘ NIE MARTW (rola: Pielęgniarka)
2015 - OSTATNI KLAPS (rola: Rzewuska)
2014 - odc. 63, 65 w serialu LEKARZE (rola: Obsada aktorska)
2014 - film dokumentalno - edukacyjny TAJEMNICZY ŚWIAT INFORMACJI, reż.: Gerwazy Reguła
2014 - film holograficzny HISTORIE PONAD GRANICAMI, reż.: Marcin Borchardt
2013 - OSTATNI KLAPS (rola: Rzewuska), reż.: Gerwazy Reguła
2013 - serial PIERWSZA MIŁOŚĆ(rola: Vanessa)
2011 - DETEKTYWI (rola: Marta Siebielec), reż.: T.Paprocki


Spektakle:

2014 - CZTERY PORY ROKU, reż.: Agnieszka Czekierda/Teatr Małego Widza w Warszawie
2013 - spektakl dyplomowy PORTRET WIELOKROTNY (Obsada aktorska), reż.: Piotr Cieślak
2013 - spektakl dyplomowy JAKBY MIAŁO TRWAĆ WIECZNIE (Obsada aktorska), reż. i choreo.: Janusz Skubaczkowski
2010 - ROMEO I JULIA (role: Julia; matka), reż.: B.Peszek
2004 - SINOBRODY - NADZIEJA KOBIET (Obsada aktorska), reż.: N.Rakowski / Teatr im. W.Bogusławskiego w Kalis
2004 - JAK WAM SIĘ PODOBA (Obsada aktorska), reż.: R.Czechowski / Teatr im. W.Bogusławskiego w Kaliszu


Etiudy:

2015 - BE FRIEND.ED (Obsada aktorska)
2013 - etiuda u Małgorzaty Chojnackiej/Wydział Mediów, Aktorstwa i Reżyserii w Katowicach
2012 - etiuda u Xawerego Żuławskiego/Akademia Multi-Art W Krakowie
2011 - etiuda u Piotra Domalewskiego/Wydział Radia i Telewizji w Katowicach


Nagrody:

2009 - Wyróżnienie w konkursie Telewizji Polskiej Dolina Kreatywna za choreografię solową Szybuj z orłami
2005 - II nagroda na VI Ogólnopolskich Konfrontacjach Tańca Współczesnego w Koninie za choreografię solową, własnego autorstwa Wracam


Warsztaty:

Luis Frank - technika Josa Limona
Joe Alter - taniec współczesny
Ewa Wardzała - joga
Harmen Tromp - balet
Jozef Frucek - performans i choreografia
Sharon Vazanna - taniec współczesny
Tomasz Rodowicz - performans
Hofan Chan - Tai Chi
Prue Lang - taniec współczesny


Inne:

2012 - Finał programu ZOSTAŃ GWIAZDĄ FILMOWĄ
2008 - Program YOU CAN DANCE - Warsztaty w Buenos Aires