Szymon Cempura

>> wróć do listy osób
 
  • Szymon Cempura
  • Szymon Cempura
  • Szymon Cempura
  • Szymon Cempura
  • Szymon Cempura
  • Szymon Cempura
  • Szymon Cempura

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1968
Wzrost 180 cm
Waga 70 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu brązowe
Karnacja jasna
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Gra na flecie
Gra na perkusji
Jazda konna
Prawo jazdy B
Rower
Języki obce rosyjski
angielski brit.
Taniec Podstawy
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume aktor-lalkarz, Teatr Dramatyczny im. Jerzego Szaniawskiego Płock

Wykształcenie:

PWST W-wa filia Białystok

Filmografia:

2009 - POPIEŁUSZKO. WOLNOŚĆ JEST W NAS (ksiądz Lewandowski),
2008 - 340 w NA DOBRE I NA ZŁE (mężczyzna),
2007 - 490 w M JAK MIŁOŚĆ (znajomy Marka),
2007 - 97 w FALA ZBRODNI ,
2003-2009 - NA WSPÓLNEJ (pracownik fundacji)

Spektakle:

2009 - OPERA ŻEBRACZA, forma twórczości: asystent reżysera,
reż.: W.Rudzki
2009 - OPERA ŻEBRACZA (Autor-Żebrak), reż.: W.Rudzki
2009 - SŁUGA DWÓCH PANÓW (Kapitano), reż.: W.Matuszewski
2008 - OPERETKA (Profesor), reż.: M.Mokrowiecki
2008 - OBYWATEL M. - HISTORYJA (Starszy kolega), reż.: M.Kowalewski
2007 - KRÓL EDYP.ANTYGONA (Kreon; Eteokles), reż.: J.Andrucki
2007 - KAŻDY KOCHA OPALĘ (Bradford Winter - Profesor),
reż.: K.Suszka
2007 - NOWE SZATY KRÓLA (Minister Oświaty), reż.: C.Sieńko
2006 - KANDYD CZYLI OPTYMIZM (Kandyd), reż.: J.Andrucki
2006 - TRZYNASTY DWUNASTY (Klawisz), reż.: M.Mokrowiecki
2006 - ŚPIĄCA KRÓLEWNA (Giermek), reż.: S.Szaciłowski
2005 - REWIOZOR (Szpiekin), reż.: M.Mokrowiecki
2005 - ŻYCIE DO NATYCHMIASTOWEGO UŻYTKU (Maks), reż.: R.Walkowski
2005 - CALINECZKA (Motyl, Pająk, Ptak), reż.: Z.M.Hass
2004 - SKĄPIEC (Jakub), reż.: J.Andrucki
2004 - O CO BIEGA? (Wielebny Lionel Toop), reż.: M.Perepeczko
2004 - OPOWIEŚĆ WIGILIJNA (Ebenezer Scrooge), reż.: R.Sisicki
2004 - CZARODZIEJSKIE KRZESIWO (Strażnik I), reż.: S.Szaciłowski
2003 - DWIE MORGI UTRAPIENIA (Mytnik), reż.: M.Perepeczko
2003 - O ZIELONY KONSTANTY, reż.: M.Mokrowiecki
2003 - ŚLUB (Władzio), reż.: K.Prus
2003 - KOCPIUSZEK (Ochmistrz dworu), reż.: A.Walden
2002 - KOT W BUTACH (Ochmistrz), reż.: A.Walden
2002 - KORDIAN (Astaroth;Szwajcar;Spiskowiec), reż.: L.M.Zaikauskas
2002 - KOMEDIANCI W PŁOCKU, reż.: M.Mokrowiecki
2002 - KRÓLEWNA ŚNIEŻKA (Gderek), reż.: K.Suszka
2001 - MAKBET (Banko), reż.: J.Andrucki
2001 - MAKBET (Młody Siward), reż.: J.Andrucki
2001 - LEKARZ WIEJSKI (Chasyd; Koń), reż.: J.Klimsza
2001 - WESELE (Kasper; Chochoł), reż.: M.Mokrowiecki
2001 - ŁYSA ŚPIEWACZKA (Pan Martin), reż.: Zespół
2001 - SZATAN Z SIÓDMEJ KLASY (Adam Cisowski), reż.: B.Kokotek
2000 - DRACULA (R.M.Renfield), reż.: M.Mokrowiecki
2005 - KUBUS PUCHATEK (Tygrysek), reż.: J.Stępniak
2000 - MILLENIUM, reż.: M.Mokrowiecki
2000 - PTAK (Wynalazca), reż.: J.Skotnicki
2000 - HEJ NA SMOKA (Dworzanin I), reż.: A.Baniukiewicz
1999 - W ZIELONEJ KRAINIE OZ (Mieszkaniec krainy Oz), reż.: Z.M.Hass
1999 - TANGO (Artur), reż.: K.Suszka
1999 - WSZYSTKO W RODZINIE (Leslie), reż.: W.Pokora
1999 - ZEMSTA (Mularz I), reż.: T.Grochoczyński
1999 - CUDOWNA LAMPA ALLADYNA (Alladyn), reż.: W.Rudzki
1998 - DYJALOGI O NARODZENIU I ZMARTWYCHWSTANIU PAŃSKIM (Drugi, Belial, Trzeci, Tomasz), reż.: T.Kijański
1998 - WESOŁE KUMOSZKI Z WINDSORU (Fenton), reż.: M.Mokrowiecki
1998 - TRZY BIAŁE STRZAŁY (Biały Sokół), reż.: K.Suszka
1998 - PAN TADEUSZ, reż.: M.Mokrowiecki
1997 - OKNO NA PARLAMENT (Ronnie), reż.: W.Pokora
1997 - ŚPIĄCA KRÓLEWNA (Królewicz), reż.: K.Suszka
1996 - GAPCIO (Smok I; Marszałek), reż.: W.Wieczorkiewicz
1995 - MIŁOŚĆ DO TRZECH POMARAŃCZY (Trufaldino), reż.: J.Łupinowicz
1995 - PODRÓŻE GULIWERA (Król Blefusku,Gospodarz),
reż.: J.Łupinowicz
1995 - PASTORAŁKA (Szlachcic,Herod,Pasterz III), reż.: M.Snarska
1994 - TYMCIO NA WOJENNEJ ŚCIEŻCE (Byk), reż.: M.Kulesza
1994 - DON KICHOTE (Bakałarz, Rycerz, Krawiec, Gospodarz, Książę, Mistrz Ceremoni), reż.: S.Ochmański
1994 - SZELMOSTWA LISA WITALISA (Szczur; Stary Niedźwiedź),
reż.: J.Łupinowicz
1993 - ANIA I TEATR, reż.: G.Kwieciński
1993 - TRZY MAŁE PINGWINKI (Dorosły Pingwin;Wielbłąd), reż.: J.Łupinowicz
1993 - JAŚ I MAŁGOSIA (Wilk; Drwal), reż.: J.Ryl-Krystianowski
1992 - JAŚ I MAŁGOSIA (Drwal, Wilk), reż.: J.Ryl-Krystianowski