Maciej Gisman

>> wróć do listy osób
 
  • Maciej Gisman
  • Maciej Gisman
  • Maciej Gisman
  • Maciej Gisman
  • Maciej Gisman
  • Maciej Gisman
  • Maciej Gisman
  • Maciej Gisman
  • Maciej Gisman
  • Maciej Gisman

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1990
Wzrost 180 cm
Waga 73 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu mieszane
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Pantomima
Gra na akordeonie
Prawo jazdy B
Akrobatyka
Pływanie
Tenis ziemny
Lekkoatletyka
Siatkówka
Koszykówka
Piłka Nożna
Piłka Ręczna
Jazda na łyzwach
Jazda na nartach
Snowboard
Języki obce angielski brit.
niemiecki
angielski u.s.a.
Taniec Współczesny
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

Od 2011 - Państwowa Wyższa Szkoła Teatralna im. L.Solskiego w Krakowie, Filia we Wrocławiu
2010/2011 - Studium aktorskie LART STUDIO w Krakowie
2009/2010 - Dolnośląska Szkoła Wyższa, Kierunek: Dziennikarstwo (studia licencjackie)

Doświadczenie zawodowe:

Narodowy Teatr Edukacji
2000 - 2006 - Statysta w studiu ABM (wiele produkcji zagranicznych)

Filmografia:

2012 - Film krótkometrażowy SZNUROWADŁA (rola: Michał), reż. Filip Bochenek (w produkcji)
2012 - Serial PIERWSZA MIŁOŚĆ (rola: Adam - podopieczny Domu Dziecka w Wadlewie)
2012 - Film krótkometrażowy SZNUROWADŁA (rola: Michał), reż. Filip Bochenek (w produkcji)
2012 - serial GALERIA (rola: Kelner)
2011 - film krótkometrażowy FAKESTORIES.NET (rola: Adam), reż.: Michał Tylka
2011 - odc. 7, 18 w PROSTO W SERCE (rola: chłopak)
2011 - Film krótkometrażowy FAKESTORIES.net (rola: Adam), reż. Michał Tylka
2011 - SALA SAMOBÓJCÓW (epizod), reż. Jan Komasa
2008/2009 - Film dokumentalny NIESAMOWITE HISTORIE (rola: Norbert w odc. `Kopciuszek`)
2007 - Serial BIURO KRYMINALNE (Epizod)

Spektakle:

2011 - ROZMOWY POUFNE reż. Marcin Kuźmiński / Lart Studio
2010 - SAMOTNI W TŁUMIE (rola: Kuba), reż. Marek Oliwa / Narodowy Teatr Edukacji
2010 - RASKOLNIKOW (rola: Razumichin), reż. Marek Oliwa / Narodowy Teatr Edukacji
2010 - TEATRALNE ABC (rola: Tomek), reż. Marek Oliwa / Narodowy Teatr Edukacji
2010 - WESOŁA SZKOŁA (rola: Minus), reż. Marek Oliwa / Narodowy Teatr Edukacji
2009 - MY DZIECI Z DWORCA ZOO reż. Edward Kalisz / Spektakl młodzieżowy Centrum Sztuki Impart
2008 - I LOVE YOU NA CZACIE reż. Edward Kalisz / Spektakl młodzieżowy Centum Sztuki Impart

Reklamy:

2012 - P - CLUB PIRELLI - reklama opon Pirelli
2012 - OD A DO Z - reklama sieci Orange oraz sklepu Saturn
2012 - Telefonia ORANGE
2010 - WALENTYNKI / kampania reklamowa Allegro (spot i pop-up)
2009 - RODZINNE TRADYCJE (rola: Skate) - spot reklamowy firmy Jigga Wear
2008 - ŚPIOCHY - międzynarodowa kampania śniadań firmy McDonalds (billboardy, spot, internet)

Inne:

2009 - Serial internetowy POMYDLENI (rola: Kuba), reż. Karol Moch
1998 - 2008 - Koszykarz klubów:
WKS Śląsk Wrocław, MKS Wrocław, Gim-basket, kadra Dolnego Śląska