Piotr Bułka

>> wróć do listy osób
 
  • Piotr Bułka
  • Piotr Bułka
  • Piotr Bułka
  • Piotr Bułka

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1988
Wzrost 183 cm
Waga 79 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Ela Janicka
ela@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Śpiew
Prawo jazdy B
Akrobatyka
Sztuki walki
Szermierka
Wspinaczka
Pływanie
Żeglarstwo
Lekkoatletyka
Siatkówka
Koszykówka
Jazda na łyzwach
Jazda na nartach
Języki obce angielski brit.
gwara śląska
angielski u.s.a.
Taniec Towarzyski
Podstawy
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2011 - Dyplom Wydziału Aktorskiego Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej im. L. Schillera w Łodzi

Doświadczenie zawodowe:

Od 2011 na etacie w Teatrze Zagłębia w Sosnowcu
Teatr Rampa w Warszawie
Teatr Polski w Bielsku-Białej

Filmografia:

2017 - GWIAZDY (rola: Hubert Kostka), reż.: J. Kidawa - Błoński
2017 - odc. 7 w serialu MIASTO SKARBÓW (rola: osiłek)
2017 - SZTUKA KOCHANIA (rola: działacz)
2015 - MIŁOŚĆ W MIEŚCIE OGRODÓW (rola: Brunet), reż.: I. Villqist
2014 - POGRZEBINY (rola: Młody), reż.: Wojciech Stupnicki
2013 - serial internetowy STASZEK (rola: Kajetan Szczerbinsky), reż.: Mateusz Znaniecki
2012 - MAGDALENA (rola: Dźwiękowiec), reż. Mateusz Znaniecki
2011 - POPATRZ (rola: Sąsiad), reż.: Mateusz Znaniecki
2009 - film krótkometrażowy STRACH (Obsada aktorska), reż.: Sindre Sandemo

Spektakle:

2015 - SALA KRÓLESTWA (rola: Ksiądz; Brat Adriana; Brat Wojciecha), reż.: T. Śpiewak
2015 - NAJDROŻSZY (rola: Maurin), reż.: P. Aigner - Piotrowski/Teatr Zagłębia w Sosnowcu
2014 - WIJ. UKRAIŃSKI HORROR (rola: Kozak), reż.: Ł. Kos/Teatr Zagłębia w Sosnowcu
2014 - KOŃ, KOBIETA I KANAREK (rola: Ksiądz), reż.: R. Brzyk/Teatr Zagłębia w Sosnowcu
2014 - EUGENIUSZ BODO - CZY MNIE KTOŚ WOŁA (rola: Eugeniusz Bodo), reż.: R. Sisicki/Teatr Zagłębia w Sosnowcu
2013 - NAJMNIEJSZY BAL ŚWIATA (Obsada aktorska), reż.: A. Głuch - Klucznik/Teatr Zagłębia w Sosnowcu
2013 - AWANTURA O BASIĘ (rola: Szot), reż.: C. Domagała/Teatr Rampa w Warszawie
2012 - TANGO PIAZZOLLA (rola: Esteban), reż.: W. Mazurkiewicz; R. Talrczyk/Teatr Rampa w Warszawie
2012 - KORZENIEC (rola: Lubelski; Leszek; Kogut), reż.: R. Brzyk/Teatr Zagłębia w Sosnowcu
2012 - MIŁOŚĆ W KONIGSHUTTE (rola: Młody chłopak), reż.: I. Villqist/Teatr Polski w Bielsku Białej
2012 - PIASKOWNICA (rola: Batman), reż.: J. Bielunas/Teatr Zagłębia w Sosnowcu
2011 - spektakl dyplomowy OPOWIEŚCI O ZWYCZAJNYM SZALEŃSTWIE (rola: Alesz), reż.: G. Chrapkiewicz/PWSFTviT
2011 - HOTEL NOWY ŚWIAT (rola: Tadeusz), reż.: M. Piekorz/Teatr Polski w Bielsku - Białej
2011 - MISTRZ & MAŁGORZATA STORY (rola: Sorkow), reż.: R. Talarczyk/ Teatr Polski w Bielsku - Białej
2010 - spektakl dyplomowy DRAMAT POWIATOWEGO PERFORMERA (rola: Eugeniusz Dorn)/PWSFTviT
2009 - ZORIUSHKA (rola: Pan Młody), reż.: M. Brzozowski/ Teatr Szwalnia Łódź

Spektakl Tv:

2015 - KOŃ, KOBIETA I KANAREK (Obsada aktorska), reż.: R. Brzyk
2014 - KORZENIEC (Obsada aktorska), reż.: R. Brzyk
2008 - KUBUŚ PUCHATEK (Obsada aktorska), reż.: M. Staszczak

Etiudy:

2016 - PLUM (rola: Ratownik)
2011 - LUDZIE NORMALNI (Obsada aktorska), reż. Piotr Złotorowicz
2011 - SZWEDZKA ROBOTA (rola: Policjant), reż. Paweł Ziemilski
2010 - ETIUDA O WOLNOŚCI (rola: Mężczyzna)
2008 - MIĘSO (Obsada aktorska)
2008 - WYCINANKA (rola: Aktor), reż.: Grzegorz Krawiec

Warsztaty/kursy/szkolenia:

2010 - Warsztaty filmowe Piotra Trzaskalskiego
2009 - Warsztaty reżyserskie Filipa Bajona realizowane w PWSFTviT w Łodzi
2009 - Warsztaty reżyserskie Jana Jakuba Kolskiego realizowane w PWSFTviT w Łodzi

Nagrody dla spektaklu `Korzeniec`:

2012 - Nagroda główna Festiwalu Dramaturgii Współczesnej `Rzeczywistość przedstawiona` w Zabrzu
2012 - Dwie nagrody na 5. Międzynarodowym Festiwalu Teatralnym `Boska Komedia` w Krakowie
2012 - Główna nagroda na Wałbrzyskich Fanaberiach Teatralnych
2012 - Udział w 33. Warszawskich Spotkaniach Teatralnych w Warszawie
2012 - Dwie Złote Maski województwa Śląskiego za sezon 2012, w tym Złota Maska za najlepsze przedstawienie sezonu