Piotr Franasowicz

>> wróć do listy osób
 
  • Piotr Franasowicz
  • Piotr Franasowicz
  • Piotr Franasowicz
  • Piotr Franasowicz
  • Piotr Franasowicz
  • Piotr Franasowicz
  • Piotr Franasowicz
  • Piotr Franasowicz
  • Piotr Franasowicz
  • Piotr Franasowicz
  • Piotr Franasowicz
  • Piotr Franasowicz
  • Piotr Franasowicz

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1985
Wzrost 175 cm
Waga 78 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu brązowe
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Ela Janicka
ela@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Pantomima
Śpiew
Gra na gitarze
Gra na innych instrumentach
Prawo jazdy B
Szermierka
Pływanie
Snowboard
Języki obce angielski brit.
gwara góralska
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2008 - Dyplom Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej im. L. Solskiego w Krakowie, Wydział Aktorski

Doświadczenie zawodowe:

Filmografia:

2017 - odc. 5, 6 w serialu BELLE EPOQUE (rola: Kelner)
2016 - odc. 93 w serialu PRZYJACIÓŁKI (rola: DJ)
2015 - odc. 611 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Młodszy aspirant Dudziak)
2013 - film fabularny - krótkometrażowy 128. SZCZUR (rola: `Czarnuch`)
2013 - film fabularny - krótkometrażowy PEŁNE ZANURZENIE (rola: Chudy policjant)
2011 - 2012 - odc. 168 w serialu JULIA (rola: Strażak; odcinki: 168)

Spektakle:

2016 - TARTUFFE ALBO SZALBIERZ (rola: Damis), reż.: T. Svoboda/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2016 - KOWBOJ PARÓWKA (Obsada aktorska), reż.: W. Loga - Skarczewski/Teatr Łaźnia Nowa Kraków
2015 - WYCHOWANKA (rola: Narcyz), reż.: M. Grabowski/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2015 - WESOŁE MIASTECZKO (Obsada aktorska), reż.: S. Budzych/Czysta ReForma Teatr Odwrócony Kraków
2015 - BALLADA O NOWEJ HUCIE (rola: Heniek; Tragarz Sensu), reż.: P. Waligórski/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2014 - FENIKS LECI DO SŁOŃCA (rola: Szczwany; Marquez; Wiktor; DJ Królik), reż.: J. Tumidajski/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2014 - HAMLET (rola: Hamlet), reż.: K. Minkowski/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2013 - SARENKI (rola: Karol Janysz), reż.: T. Svoboda/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2012 - KUBUŚ I JEGO PAN (rola: Komisarz; Syn Chwat), reż.: W. Nurkowski/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2012 - KRÓLIK KRÓLIK (rola: Gerard), reż.: P. Szumiec/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2011 - KONFIDENT (Obsada aktorska), reż.: S. Banaś/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2011 - JAN NIE TERAZ, TO KIEDY, JAK NIE MY, TO KTO? (Obsada aktorska), reż.: M. Głuchowska/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2011 - UDAJĄC OFIARĘ (rola: Wala), reż.: A. Bubień/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2011 - MECHANICZNA POMARAŃCZA (rola: Alex), reż.: J. Bunsch/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2010 - SKRZYDLAK (rola: Michael), reż.: W. Nurkowski/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2009 - SKRZYNECZKA BEZ PUDŁA (rola: Młody), reż.: A. Sadowski/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2009 - SYMFONIA LOKATORIS (rola: Pulower), reż.: A. Sroka/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2009 - PRZEDSTAWIENIE `HAMLETA` WE WSI GŁUCHA DOLNA (rola: Joca Skokic), reż.: T. /Obara/Teatr Ludowy Kraków - Nowa Huta
2008 - SĘDZIOWIE (rola: Jukli; Natan)/PWST Kraków
2008 - DOBRY CZŁOWIEK Z SECZUANU (rola: Wang), reż.: P. Miśkiewicz/PWST Kraków
2007 - ZADUSZKI - WYSPIAŃSKI (Obada aktorska), reż.: K. Orzechowski/Teatr im. Juliusza Słowackiego Kraków

Etiudy:

2015 - RAP BROTHERS (rola: Robert)
2014 - UPAŁ (rola: Policjant)
2008 - PRALKA (rola: Lego)
2006 - Z DYSTANSU (Obsada aktorska)