Daria Polasik - Bułka

>> wróć do listy osób
 
  • Daria Polasik - Bułka
  • Daria Polasik - Bułka
  • Daria Polasik - Bułka
  • Daria Polasik - Bułka
  • Daria Polasik - Bułka
  • Daria Polasik - Bułka
  • Daria Polasik - Bułka
  • Daria Polasik - Bułka

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1989
Wzrost 168 cm
Waga 53 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów rudy
Kolor oczu piwne
Karnacja bardzo jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Ela Janicka
ela@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Śpiew
Prawo jazdy B
Jazda konna
Akrobatyka
Szermierka
Pływanie
Języki obce angielski brit.
niemiecki
francuski
gwara śląska
angielski u.s.a.
Taniec Towarzyski
Ludowy
Współczesny
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Dziewczęca energia i niesamowity wdzięk - to atuty, które Daria Polasik często wykorzystuje w grze aktorskiej. Wydział Aktorski w PWSFTviT w Łodzi ukończyła z przytupem zdobywając nagrodę Studia Filmowego Opus Film za rolę w spektaklu `Z RÓŻEWICZA - DYPLOM` w reżyserii Zbigniewa Brzozy. Już wcześniej zadebiutowała na scenie profesjonalnej w Teatrze Polskim w Bielsku-Białej, wcielając się w rolę Elwiry w kontrowersyjnym spektaklu MIŁOŚĆ W KONIGSHUTTE` w reżyserii Ingmara Villqista. Kocha pracę na scenie, ale Jej prawdziwym żywiołem jest kamera. W ciągu kilku lat szkolnej współpracy z reżyserami i operatorami przekonała się, że jest to coś co Ją fascynuje i wciąga, a kamera Jej to odwzajemnia. Świetnie czuje się również w studiu przed mikrofonem. Małym marzeniem Darii jest zaistnieć jako lektor.

Wykształcenie:

2012 - Dyplom Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej im. Leona Schillera w Łodzi na Wydziale Aktorskim

Doświadczenie zawodowe:

Aktorka Teatru Polskiego w Bielsku - Białej
Teatr Korez w Katowicach (gościnnie)
Teatr Zagłębia w Sosnowcu (gościnnie)
Teatr im. Aleksandra Fredry w Gnieźnie (gościnnie)

Filmografia:

2015 - KLAN (rola: Klientka coacha personalnego Feliksa Nowaka)
2012 - MAGDALENA (rola: reporterka), reż. Mateusz Znaniecki
2012 - MÓJ ALKOHOLIKU film dyplomowy Grzegorza Krawca (rola: Pola)
2011 - EWANGELIA Etiuda szkolna (rola: położna), reż. Filip Gieldon
2011 - POPATRZ (rola: Natalia), reż. Mateusz Znaniecki
2011 - odc. 21 w PRZEPIS NA ŻYCIE (rola: sprzedawczyni)
2010 - WIŚNIOWA HISTORIA Etiuda szkolna (rola: Pola)
2010 - POD BORSUKIEM Etiuda szkolna w reż. Grzegorza Krawca realizowana na warsztatach scenograficznych Ewy Braun
2010 - STRYCH Etiuda szkolna (Obsada aktorska), reż. Karol Starnawski
2009 - PARAGRAF 14 Etiuda szkolna (Obsada aktorska), reż. Justyna Calińska
2009 - THE GARDENER Etiuda w reż. Dante Spinottiego realizowana na warsztatach operatorskich w ramach festiwalu Camerimage w Łodzi
2009 - OPOWIEŚCI Z CHŁODNI Etiuda szkolna w reż. Grzegorza Jaroszuka, realizowana na warsztatach reżyserskich z Janem Jakubem Kolskim
2008 - WYCINANKA Etiuda szkolna (rola: Marysia)

Spektakle:


2016 - MAKBET (rola: Wiedźma) reż.: G. Suski / Teatr Polski Bielsko-Biała
2016 - HUMANKA (rola: Dżo) reż.: A. Puszcz / Teatr Polski Bielsko-Biała
2016 - WUJASZEK WANIA (rola: Sonia) reż.: W. Śmigasiewicz / Teatr Polski Bielsko-Biała
2015 - LALKA (rola: Helena Stawska) reż.: A. Groszyńska / Teatr Polski Bielsko-Biała
2015 - SZEŚĆ WCIELEŃ JANA PISZCZYKA (rola: Basia) reż.: W. Kościelniak / Teatr Polski Bielsko-Biała
2015 - DZIADY (obsada aktorska) reż.: R. Sawicki / Wspólnota Artystyczna Centrum Sztuki Kontrast Bielsko-Biała
2015 - NOCAMI I DNIAMI BĘDĘ TĘSKNIĆ ZA TOBĄ (rola: Agnieszka Niechcic) reż.: J. Mark / Teatr Polski Bielsko-Biała
2015 - MIŁOŚĆ I POLITYKA (rola: Pauline), reż.: Mariusz Orski
2015 - LALKA (rola: Helena Stawska), reż.: Aneta Groszyńska
2015 - SZEŚĆ WCIELEŃ JANA PISZCZYKA (rola: Basia), reż.: Wojciech Kościelniak
2015 - NOCAMI I DNIAMI BĘDĘ TĘSKNIĆ ZA TOBĄ (rola: Agnieszka Niechcic), reż.: Julia Mark
2014 - BURZA (rola: Miranda), reż.: Henryk Adamek
2014 - NATASZA (Obsada aktorska), reż.: M. Siuda
2014 - IFIGENIA (rola: Ifigenia), reż.: P. Wodziński
2014 - MOST NAD DOLINĄ (rola: Przyjaciółka), reż.: J. Grabowiecka
2013 - BIAŁE MAŁŻEŃSTWO (rola: Bianka), reż.: Joanna Zdrada
2012 - AMADEUSZ (rola: Venticella), reż. Robert Talarczyk
2012 - MIŁOŚĆ W KONIGSHUTTE (rola: Elwira), reż. Ingmar Villqist
2012 - ROBERTO ZUCCO (rola: Dziewczynka), reż. Małgorzata Bogajewska / spektakl dyplomowy
2011 - OLEANNA (rola: Carol), reż. Jan Maciejowski / egzamin
2011 - PRAGMATYŚCI (rola: Mamalia), reż. Marek Fiedor / egzamin
2011 - Z RÓŻEWICZ - DYPLOM spektakl dyplomowy reż. Zbigniew Brzoza

Dubbing:

2013 - ZIEGENORT Film animowany (głosy postaci animowanych: Ola)
2012 - BANITA WRACA DO BYTOMIA Słuchowisko TVP Katowice, reż. Waldemar Patlewicz

Szkolenia/kursy/warsztaty:

2011 - udział w warsztatach reżyserskich Krzysztofa Zanussiego realizowanych w PWSFTviT w Łodzi
2009 - udział w warsztatach reżysersko-operatorskich na bazie scenariusza do filmu `Podwójne życie Weroniki` prowadzonych przez Sławomira Idziaka, realizowanych w PWSFTviT w Łodzi

Nagrody:

2014 - Nominacja do Złotej Maski województwa śląskiego za rok 2014, w kategorii: Najlepsza rola kobieca, za role tytułowe w spektaklach: IFIGENIA Eurypidesa w reżyserii Pawła Wodzińskiego i NATASZA Jarosławy Pulinowicz w reżyserii Małgorzaty Siudy w Teatrze Polskim w Bielsku - Białej
2012 - Nagroda Studia Filmowego Opus Film za rolę w spektaklu `Z Różewicza dyplom` na Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi
2012 - Nagroda specjalna na 32. Międzynarodowym Studenckim Festiwalu Filmowym i Teatralnym w Moskwie dla spektaklu `Z Różewicza - dyplom`