Mirosława Niemczyk

>> wróć do listy osób
 
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1962
Wzrost 164 cm
Waga 55 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów kasztan
Kolor oczu zielone
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży S
Agent aktorski Ela Janicka
ela@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Prawo jazdy B
Pływanie
Rower
Rolki
Siatkówka
Jazda na łyzwach
Taniec Podstawy
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1990 - Egzamin eksternistyczny (dla aktorów dramatu)


Filmografia:

2016 - serial BELLE EPOQUE (rola: Hrabina)

2016 - serial NA WSPÓLNEJ (rola: Pielęgniarka)

2016 - odc. 99 w serialu KOMISARZ ALEX (rola: Maria Rybarczyk)

2015 - odc. 10 w serialu STRAŻACY (rola: Lekarka)

2015 - odc. 90 w serialu PIELĘGNIARKI (Obsada aktorska)

2014 - odc. 56 w serialu KOMISARZ ALEX (rola: Lekarka)

2014 - odc. 1092 w serialu M JAK MIŁOŚĆ (rola: Farmaceutka)

2014 - serial PRAWO AGATY (rola: Wolińska), reż.: Maciej Migas

2014 - MIASTO 44 (rola: Mieszkanka jednej z warszawskich kamienic), reż. i scen. J.Komasa

2013 - odc. 525 w NA DOBRE I NA ZŁE (Jadwiga Woźniak)

2012 - w serii Prawdziwe Historie BOKSER (pielęgniarka 2), reż.: T.Blachnicki

2011 - NA WSPÓLNEJ (Pielęgniarka)

2010 - SAMO ŻYCIE (Kobieta pod restauracją)

2010 - KUMULACJA (Członek komisji loterii), reż.: R.Zatorski

2010 - NA DOBRE I NA ZŁE (Bileterka w kinie)

2010 - OJCIEC MATEUSZ (gosposia Jaskotów)

2010 - PLEBANIA (matka Marka)

2010 - M JAK MIŁOŚĆ (sąsiadka Marszałka),

2009 - NIE OPUSZCZAJ MNIE (matka Elka), reż.: E.Stankiewicz

2008-2009 - BRZYDULA (pracownica banku),

2007 - 532 w M JAK MIŁOŚĆ (pielęgniarka),

2004 - 441,447 w PLEBANIA (urzędniczka w urzędzie skarbowym),

2003-2009 - NA WSPÓLNEJ (2 role: matka, pacjentka Marianna),

2002-2009 - SAMO ŻYCIE (kierowniczka sklepu spożywczego w Borkach k. Spychowa na Mazurach , sprzedawczyni w sklepie Świat łóżek i materacy),

2002 - 147 w PLEBANIA (pielęgniarka),

2001 - TRYUMF PANA KLEKSA Obsada aktorska-postacie animowane,

2001 - FIRMA cykl pt.: Decyzja należy do ciebie, reż.: K.Rogala

1998 - CZYNSZÓWKA cykl pt.: Decyzja należy do ciebie, reż.: K.Rogala

1997-2009 - KLAN (2 role: sprzedawczyni w sklepie z wózkami dziecięcymi; wychowawczyni klasy w Gimnazjum Specjalnym, do którego uczęszcza Maciek Lubicz, przybrany
syn Grażynki i Ryszarda Lubiczów (sezony 2006/2007 i 2007/2008)),

1996 - UROK WSZETECZNY w OPOWIEŚCI WEEKENDOWE (prostytutka w hotelu), reż.: K.Zanussi

1996 - MATKA SWOJEJ MATKI (strażniczka w więzieniu), reż.: R.Gliński

1995 - PUŁKOWNIK KWIATKOWSKI (repatriantka z dzieckiem),reż.: K.Kutz

1995 - DOCTEUR SEMMELWEIS (koleżanka Rosy), reż.: R.Andrieux

1995 - ZDRADA (Lila), reż.: J.Anderson

1995 - HISTORIA Z MYSZKĄ I KOMPUTEREM (Myszka komputerowa), reż.: J.Sobociński

1988 - CRIMEN (nie występuje w napisach), reż.: L. Adamik


ETATY TEATRALNE:

Teatr im. Ludwika Solskiego w Tarnowie w latach 1985-1990:

ŚMIERTELNY TANIEC (Śmierć ), reż.: P.Paradowski

ANIOL, DIABEŁ I CZŁOWIEK (Amech ), reż.: W.Wieremiejczyk

CZAROWNICE Z SALEM (Zuzanna Wolcott ), reż.: A. Jakimiec

BAL MANEKINÓW (manekin), reż.: A.Jakimiec

OŻENEK, reż.: Z.Mak (Duniasza)

ZEMSTA, reż. W.Jesionka (Klara II; Służąca)

PIESZO, reż.: M.Pawlicki (Uciekinierka)

ANTYGONA (Chór), reż.: J.Zbiróg

BETLEJEM POLSKIE (Krakowianka ;Zosia; dziewczyna z Powstania Warszawskiego), reż.: B.Wałkówna - Zbiróg


Pracownia - Teatr w Warszawie w latach 1990-1992:

CZTERY BLIŹNIACZKI (Fougere Goldwashing), reż.: E.Wojtaszek

OBIAD. TEATR INSTRUMENTALNY, reż.: T.Bajerski

RADOSNE DNI (Winnie), reż.: D.Brodowska

PROJEKT SCHULZ, reż.: A.Sadowski i E.Wojtaszek

WSPÓŁPRACA Z TEATRAMI:

Dramatyczny w Warszawie:

- KABRIOLET, reż.: E.Wojtaszek (Jadwiga)

Teatr Komedia w Warszawie:

- BAŚŃ O ZŁOTOWŁOSEJ RUSAŁCE (Baba Jaga), reż.: E. Rączy

Teatr na Woli w Warszawie:

- POWRÓT Z RAJU (Wnuczka), reż. K.Wierzbiański

Teatr Ochota w Warszawie:

- DZIECKO MOJE, MÓW... (Aneta), reż.: K.Radecka

Stara Prochownia w Warszawie:

- SOBÓTKA (Panna 2), reż.: A.Guc

Inne:

2010 - Projekt artystyczny COMMUNITAS w ko-produkcji z Teatrem Dramatycznym m.st. Warszawy (Wykonawca), reż.: A.Mik
Współpraca z Agencjami Artystycznymi:
AGA, OMNIA, ZIELONA SCENA, LISSNER STUDIO,
2009 - Laboratorium Teatralne prowadzone przez Elwirę Romańczuk,
Dubbing, udźwiękawianie reklam i filmów
2009 - 2011 - JASEŁKA (Obsada aktorska)