Mirosława Niemczyk

>> wróć do listy osób
 
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk
  • Mirosława Niemczyk

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1962
Wzrost 164 cm
Waga 55 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów kasztan
Kolor oczu zielone
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży S
Agent aktorski Adrian Stanisławski
adrian@skene.pl
+48 600 949 373
Umiejętności Prawo jazdy B
Pływanie
Rower
Rolki
Siatkówka
Jazda na łyzwach
Taniec Podstawy
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Miejsca pracy:

1985-90 - Teatr im. Ludwika Solskiego w Tarnowie
1990-92 - `Pracownia-Teatr` w Warszawie.
Współpraca z:
-Teatr OCHOTA,
-TEATR NA WOLI,
-gościnnie TEATR DRAMATYCZNY (premiera `KABRIOLET` Alaina van Crugtena)
-gościnnie Teatr Im.J.Kochanowskiego w Radomiu (premiera `Radosne dni` Samuela Beck

Seriale:


2019 - Serial `POD POWIERZCHNIĄ 2` Obsada aktorska (Pielęgniarka)
2019 - Serial `ECHO SERCA` obsada aktorska (siostra urszulanka) odc. 10
2018 - Serial `M JAK MIŁOŚĆ` Obsada aktorska (żona Peszki) odc. 1358
2017 - Serial `BELLE EPOQUE` Obsada aktorska (hrabina Bogorya-Zakrzeńska) odc. 3
2017 - Serial `NIANIA W WIELKIM MIEŚCIE` Obsada aktorska (mieszkanka Sielc, dzielnicy Warszawy, sąsiadka m.in. rodziny Wysockich) odc. 9
2016 - Serial `KOMISARZ ALEX` Obsada aktorska (Maria Rybarczyk) odc. 99
2015 - Serial `STRAŻACY` Obsada aktorska (lekarka; w napisach imię: Mira)
odc. 10
2014 - 2016 - Serial `PIELĘGNIARKI` Obsada aktorska (odc. 90)
2014 - Serial `KOMISARZ ALEX` Obsada aktorska (lekarka) odc. 56
2014 - Serial `M JAK MIŁOŚĆ` Obsada aktorska (farmaceutka) odc. 1092
2014 - Serial `PRAWO AGATY` Obsada aktorska (żona Wolińskiego) odc. 60, 61
2014 - Serial `PRZYJACIÓŁKI` Obsada aktorska (sprzedawczyni w warzywniaku) odc. 41
2013 - Serial `NA DOBRE I NA ZŁE` Obsada aktorska (Jadwiga Woźniak)
odc. 525
2010 - Serial `M JAK MIŁOŚĆ` Obsada aktorska (sąsiadka Marszałka) odc. 724
2010 - Serial `NA DOBRE I NA ZŁE` Obsada aktorska (kasjerka w kinie) odc. 424
2010 - Serial `OJCIEC MATEUSZ` Obsada aktorska (gosposia Jaskotów) odc. 38
2010 - Serial `PLEBANIA` Obsada aktorska (matka Marka) odc. 1444, 1445
2008 - 2009 - Serial `BRZYDULA` Obsada aktorska (pracownica banku)
2007 - Serial `M JAK MIŁOŚĆ` Obsada aktorska (pielęgniarka) odc. 532
2004 - Serial `PLEBANIA` Obsada aktorska (urzędniczka w urzędzie skarbowym) odc. 441, 447
2003 - 2019 - SErial `NA WSPÓLNEJ` Obsada aktorska (4 role: matka (odc. 706); pacjentka (odc. 937); pielęgniarka (odc. 2748); oddziałowa (odc. 2453, 2478, 2480, 2488))
2002 - 2010 - Serial `SAMO ŻYCIE` Obsada aktorska (2 role: kierowniczka sklepu spożywczego w Borkach k. Spychowa na Mazurach (odc. 98); ekspedientka w sklepie meblowym, w którym Maria Majewska i Vadim Pokromski zamierzali kupić nowe łóżko (odc. 1332))
2002 - Serial `PLEBANIA` obsada aktorska (pielęgniarka) odc. 147
1997 - 2019 - Serial `KLAN` Obsada aktorska (4 role: sprzedawczyni w sklepie z wózkami dziecięcymi (sezon 1997/1998); wychowawczyni klasy w Gimnazjum Specjalnym, do którego uczęszczał m.in. Maciek Lubicz, przybrany syn Grażyny i Ryszarda Lubiczów (sezony 2006/2007 i 2007/2008); sprzedawczyni w księgarni, w której Feliks Nowak pytał o swoją książkę `Laudacje i inne mowy okolicznościowe` (sezon 2013/2014); urzędniczka Urzędu Stanu Cywilnego w Warszawie, u której Feliks Nowak rezerwował termin jego ślubu z Moniką Ross-Nawrot (sezon 2016/2017))
1995 - Serial `HISTORIA Z MYSZKĄ I KOMPUTEREM` Obsada aktorska
1988 - Serial `CRIMEN` Obsada aktorska (nie występuje w napisach)

Filmografia:


2014 - Film `MIASTO 44` Obsada aktorska
2012 - Film `PRAWDZIWE HISTORIE` Obsada aktorska (pielęgniarka)
2012 - Film `BOKSER`
2011 - Film `LOS NUMEROS` Obsada aktorska (członek komisji `Tele Loterii`)
2009 - Film `NIE OPUSZCZAJ MNIE` Obsada aktorska (matka Elka)
2001 - Film `TRYUMF PANA KLEKSA` Obsada aktorska (głos postaci animowanej)
1996 - Film `MATKA SWOJEJ MATKI` Obsada aktorska (strażniczka w więzieniu; nie występuje w napisach)
1996 - Film `OPOWIEŚCI WEEKENDOWE` Obsada aktorska (prostytutka w hotelu; nie występuje w napisach)
1996 - Film `UROK WSZETECZNY`
1995 - Film `DOCTEUR SEMMELWEIS` Obsada aktorska (koleżanka Rosy; nie występuje w napisach)
1995 - Film `PUŁKOWNIK KWIATKOWSKI` Obsada aktorska (repatriantka z dzieckiem)
1995 - Film `ZDRADA` Obsada aktorska (Lila)

Inne:

2008 - Etiuda szkolna `MORIA` Casting (reżyseria obsady)