Grażyna Bułka

>> wróć do listy osób
 
  • Grażyna Bułka
  • Grażyna Bułka
  • Grażyna Bułka
  • Grażyna Bułka
  • Grażyna Bułka
  • Grażyna Bułka
  • Grażyna Bułka
  • Grażyna Bułka

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1962
Wzrost 164 cm
Sylwetka masywna
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży XL
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
Prawo jazdy B
Pływanie
Języki obce gwara śląska
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

Dyplom ZASP
Studium Aktorskie Teatrów Lalkowych w Będzinie

Doświadczenie zawodowe:

Teatr Śląski Katowice
Teatr Polski Bielsko-Biała
Teatr Korez Katowice

Filmografia:

2013 - MAGDALENA (rola: Ciocia Jadzia, gospodyni księdza Jacka)
2010 - EWA (rola: Brygida)
2009 - ZGORSZENIE PUBLICZNE (Obsada aktorska)
2008 - DRZAZGI (rola: Matka Roberta)
2007 - film fabularny - krótkometrażowy ZAMACH (rola: Pielęgniarka)
2006 - odc. 43 w serialu KRYMINALNI (rola: Janina Halicka - Wygodzka)
2006 - KRYMINALNI. MISJA ŚLĄSKA (rola: Janina Halicka - Wygodzka)
2005 - ŚWIĘTA POLSKIE (rola: Gizela)

Etiudy:

2014 - ZDARZYĆ SIĘ MOGŁO, ZDARZYĆ SIĘ MUSIAŁO (rola: Marlena)
2010 - OSTATNI POCIĄG (Obsada aktorska)
2010 - ŚMIERĆ W BĘDKOWICACH (rola: Katarzyna)

Spektakle TV:

2013 - JAKOBI I LEIDENTAL (rola: Rut Szahasz)
2013 - PIĄTA STRONA ŚWIATA (rola: Chrobakowa)
2012 - CHOLONEK (rola: Świętkowa)
2006 - KOMU WIERZYCIE? (Obsada aktorska)
1999 - ANHELLI (Obsada aktorska)