Jakub Kotyński

>> wróć do listy osób
 
  • Jakub Kotyński
  • Jakub Kotyński
  • Jakub Kotyński
  • Jakub Kotyński
  • Jakub Kotyński
  • Jakub Kotyński
  • Jakub Kotyński
  • Jakub Kotyński
  • Jakub Kotyński

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1978
Wzrost 181 cm
Waga 67 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu piwne
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Ela Janicka
ela@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Prawo jazdy B
Języki obce angielski brit.
francuski
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2004 - Dyplom Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Krakowie, Wydział Aktorski
2000 - Dyplom Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Krakowie, Wydział Lalkarski, Wydziały Zamiejscowe we Wrocławiu

Doświadczenie zawodowe:

Filmografia:

2017 - NAJLEPSZY (rola: pacjent ośrodka terapii uzależnień)
2016 - film krótkometrażowy BACHANALIA (obsada aktorska)
2016 - odc. 99 w serialu KOMISARZ ALEX (rola: lekarz)
2016 - MARIE CURIE (rola: boy hotelowy)
2015 - MATKA (rola: Czesław), reż.: Piotr Gołębiowski
2015 - MARIE CURIE (rola: Groom), reż.: Marie Noel
2014 - serial PIERWSZA MIŁOŚĆ (rola: Staszek)
2013 - SIERPNIOWE NIEBO.63 DNI CHWAŁY (rola: Syn Podsiolaka)
2011 - serial NA WSPÓLNEJ (rola: Marek Bylin)
2011 - serial SZPILKI NA GIEWONCIE (rola: Szef szkółki narciarskiej)
2010 - WENECJA (rola: Adiutant von Rasmusa), reż.: Jan Jakub Kolski
2010 - odc.1, 3, 13 w serialu KLUB SZALONYCH DZIEWIC (rola: Redaktor)
2009 - odc. 33 w serialu TERAZ ALBO NIGDY! (rola: Asystent ministra)
2009 - odc. 1359 w serialu PLEBANIA (rola: Kierownik planu)
2009 - OPERACJA DUNAJ (rola: Żołnierz), reż.: Jacek Głomb
2009 - odc.123 w serialu NIANIA (rola: Fotograf)
2009 - odc. 27 w serialu 39 I PÓŁ (rola: Barman)
2008 - SERCE NA DŁONI (rola: Bankowiec), reż.: Krzysztof Zanussi
2008 - odc. 46, 56, 58, 60, 72, 74, 77, 78, 80, 84, 92, 96, 97, 104, 198, 204 w serialu BARWY SZCZĘŚCIA (rola: Tomasz)
2007 - odc. 87 w serialu KRYMINALNI (rola: Sebastian Wujec)
2006 - odc. 9 w serialu OFICEROWIE (rola: Francuski policjant)
2006 - serial PIERWSZA MIŁOŚĆ (rola: Kurier)
2010 - serial SAMO ŻYCIE (rola: Redaktor)
2000 - odc. 5, 8, 9 w serialu TRĘDOWATA (rola: Jurek Rudecki)

Spektakle:

2014 - HOTEL MINISTER (rola: Ryszard Wolski), reż.: Giovanni Castelanos/Teatr Powszechny w Łodzi
2014 - MARS. ODYSEJA (rola: Kelvin), reż.: Paweł Miśkiewicz/Teatr Powszechny w Łodzi
2013 - SZALONE NOŻYCZKI (rola: Olo Boski), reż.: Marcin Sławiński/Teatr Powszechny w Łodzi
2013 - MISJA (rola: Hontar), reż.: Bartosz Szydłowski/Teatr Łaźnia Nowa w Krakowie
2013 - ARTYŚCI PROWINCJONALNI (rola: Aktor), reż.: Weronika Szczawińska/Teatr Powszechny w Łodzi
2012 - SPISKI (rola: Joaś Bafia), reż.: Jerzy Jan Połoński i Jarosław Staniek/Teatr Powszechny w Łodzi
2012 - GDZIE JEST PINOKIO (rola: Kot), reż.: Robert Jarosz/Instytut Teatralny w Warszawie
2012 - WARSZAWA GRABINY 6:12 (rola: Boku), reż.: Piotr Ratajczak/Teatr IMKA w Warszawie
2012 - MARSZ POLONIA (rola: Jerzy Pisarz), reż.: Jacek Głomb/Teatr Powszechny w Łodzi
2011 - WEJŚCIE SMOKA (rola: Mateusz Wajche), reż.: Bartosz Szydłowski/Teatr Łaźnia Nowa w Krakowie
2010 - KSIĘŻNA DAMALFI (rola: Roderigo), reż.: Jacek Głomb/Teatr Studio w Warszawie
2010 - OSTATNIE KUSZENIE (rola: Robert Wieck), reż.: Marcin Wierzchowski/Teatr Łaźnia Nowa w Krakowie
2009 - WARSZAWA FANTOM (rola: On), reż.: Rafał Kosewski/Festiwal Niewinni Czarodzieje w Warszawie
2009 - SUPERNOVA. REKONSTRUKCJA (rola: Mag Wajper), reż.: Marcin Wierzchowski/Teatr Łaźnia Nowa w Krakowie
2008 - BYŁA JUŻ TAKA MIŁOŚĆ (rola: Arthur), reż.: Przemysław Wojcieszek/Teatr im. H. Modrzejewskiej w Legnicy
2008 - WIŚNIOWY SAD (rola: Jasza), reż.: Tomasz Konina/Teatr im. J. Kochanowskiego w Opolu
2007 - LUSTRACJA (rola: Erwin), reż.: Krzysztof Kopka/Teatr im. H. Modrzejewskiej w Legnicy
2007 - ŁEMKO (rola: Rosjanin), reż.: Jacek Głomb/Teatr im. H. Modrzejewskiej w Legnicy
2007 - DZIADY (rola: Konrad - Gustaw), reż.: Lech Raczak/Teatr im. H. Modrzejewskiej w Legnicy
2006 - WSZYSTKIM ZYGMUNTOM MIĘDZY OCZY (rola: Sychelski), reż.: Marek Fiedor/Teatr Polski we Wrocławiu
2006 - OKNO NA PARLAMENT (rola: Kelner), reż.: Wojciech Pokora/Teatr Polski we Wrocławiu
2006 - NOC ŚPIEWA PIOSENKI (rola: On), reż.: Andrzej Dopierała/Teatr Bez Sceny w Katowicach
2006 - AMSZEL KAFKA (rola: Amszel Kafka), reż.: Paweł Passini/Teatr Polski we Wrocławiu
2005 - MATKA (rola: Hr. de La Trefouille), reż.: Piotr Chołodziński/Teatr STU w Krakowie
2005 ? Łabądek, KOMPONENTY, reż. Michał Borczuch, Teatr Stary, Kraków