Magdalena Celówna - Janikowska

>> wróć do listy osób
 
  • Magdalena Celówna - Janikowska
  • Magdalena Celówna - Janikowska
  • Magdalena Celówna - Janikowska
  • Magdalena Celówna - Janikowska
  • Magdalena Celówna - Janikowska

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1940
Wzrost 156 cm
Waga 63 kg
Sylwetka pulchna
Kolor włosów blond
Kolor oczu zielone
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży L
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1967 - Wydział Aktorski PWSFTViT w Łodzi

Filmografia:

2012 - odc. 8 w LEKARZE (rola: Pacjentka - starsza pani), reż.: F.Zylber
2009 - 1371 w PLEBANIA (Stasia),
2009 - 26 w OJCIEC MATEUSZ (gospodyni Noszczyka)
2008 - 324 w NA DOBRE I NA ZŁE(pacjentka Halina Zając),
2007 - 15 w MAMUŚKI (Maria Raniewska),
2007 - 515 w M JAK MIŁOŚĆ (mieszkanka Grabiny),
2007 - 3,4,8 w JA WAM POKAŻĘ (pedagog w liceum Tośki),
2007 - 1,5,22,24 w I KTO TU RZĄDZI (Walczakowa, sąsiadka Tomka na Pradze),
2006 - 32 w MAGDA M. (teściowa pacjenta),
2006 - 461 w M JAK MIŁOŚĆ (mieszkanka Grabiny),
2006 - 62 w BULIONERZY (kobieta w autobusie),
2005 - 12 w WIEDŹMY (klientka w sklepie Marioli),
2005 - 5 w DZIKI 2. POJEDYNEK (matka Asi),
2004 - MÓJ NIKIFOR (gospodyni Nikifora),
2002-2009 - SAMO ŻYCIE (2 role: lekarz ginekolog z Dęblina prowadząca ciążę Agnieszki Augustynek, potem Dunin (odcinki: 74, 98); kobieta na cmentarzu rozmawiająca z Donatą Leszczyńską (odcinek: 616)),
2002 - 233-237 w PLEBANIA (Stanisława Kurkiewiczowa, wdowa po Wincentym),
2002 - 127 w NA DOBRE I NA ZŁE (pacjentka w Grabowie),
2000-2001 - ADAM I EWA (Maria Werner, psychicznie chora matka Bogdana i dawna kochanka Zygmunta Rozdrażewskiego),
1999 - 6 w POLICJANCI (matka Luizy),
1998 - 14 w 13 POSTERUNEK,
1997 - 2010 - KLAN (2 role: pracownica Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej, u której Jerzy Chojnicki i Antoni Zabużański zasięgali informacji na temat zatruć m.in. rybą maślaną /sezon 2005-2006; Danuta - gosposia w domu należącym do profesora Maksymiliana Boguckiego, męża Lidii, kobiety cierpiącej na stwardnienie rozsiane, którą opiekowała się Grażyna Lubicz /sezon 2009-2010)
1997 - HISTORIA O PROROKU ELIASZU Z WIERSZALINA (Nina, żona Wasyla),
1997 - 17 w DOM (kierowniczka domu starców),
1990 - MÓW MI ROCKEFELLER (woźna w szkole),
1990 - HISTORIA NIEMORALNA Obsada aktorska,
1989 - QUI VIVRA VERRA... KTO PRZEŻYJE ZOBACZY Obsada aktorska,
1989 - 2 w GORZKA MIŁOŚĆ Obsada aktorska,
1989 - GALIMATIAS CZYLI KOGEL - MOGEL II (Gajda),
1988 - ZMOWA Obsada aktorska,
1988 - WARSZAWSKIE GOŁĘBIE Obsada aktorska,
1988 - RZECZPOSPOLITEJ DNI PIERWSZE Obsada aktorska,
1988 - PENELOPY (sąsiadka w hotelu),
1988 - 2, 5 w BANDA RUDEGO PAJĄKA (sąsiadka Brygidki),
1987 - SAMI DLA SIEBIE (kucharka),
1987 - 4 w BALLADA O JANUSZKU Obsada aktorska,
1986 - ZŁOTY POCIĄG Obsada aktorska,
1986 - WERYFIKACJA Obsada aktorska,
1986 - CZAS NADZIEI (Bożena Rzewińska, córka Szostaków),
1985 - CHRZEŚNIAK Obsada aktorska,
1984 - GODNOŚĆ (Bożena Rzewińska, córka Szostaków),
1984 - DZIEŃ CZWARTY (sanitariuszka),
1982 - KRZYK (nie występuje w czołówce),
1981 - WIELKA MAJÓWKA (kasjerka w ZOO; nie występuje w czołówce),
1980 - BŁĘKITNA STRZAŁA (matka Rulonika),
1979 - PROM DO SZWECJI (ekspedientka w antykwariacie Gerbera; nie występuje w czołówce),
1978 - 9 w 07 ZGŁOŚ SIĘ (Zofia Sulima),
1971 - NIE LUBIĘ PONIEDZIAŁKU Obsada aktorska (nie występuje w czołówce),
1970 - PEJZAŻ Z BOHATEREM (telefonistka na poczcie),
1969 - PARAGON GOLA (kelnerka w kawiarni),
1969 - 2 w DO PRZERWY 0 : 1 (kelnerka w kawiarni),
1967 - STAJNIA NA SALVATORZE (pielęgniarka; nie występuje w czołówce),
1966 - BICZ BOŻY (Kociak; nie występuje w napisach),
1964 - PIĘCIU (Alka, siostra Ryśka, dziewczyna Staśka),
1963 - UBRANIE PRAWIE NOWE (Zofka),
1963 - PRZYGODA NOWOROCZNA (uczestniczka zabawy sylwestrowej na ulicy; nie występuje w czołówce),
1962 - 2 w GANGSTERZY I FILANTROPI (Hanka, córka Kowalskich),
1960 - SZKLANA GÓRA (Helka, siostra Anastazego),
1960 - MATYLDA w KOLOROWE POŃCZOCHY (Ola),
1959 - TYSIĄC TALARÓW (dziewczyna na pokazie mody (1959); nie występuje w czołówce),
1959 - INSPEKCJA PANA ANATOLA (Zosia),
1958 - KALOSZE SZCZĘŚCIA (Magda, dziewczyna słuchająca bajki),
1957 - DESZCZOWY LIPIEC (dziewczyna w pensjonacie)

Spektakle:

1967 - FANTAZY (Stella), reż.: A.Hanuszkiewicz
1968 - ŚMIERĆ DANTONA (Adelajda), reż.: A.Hanuszkiewicz
1968 - DAMY I HUZARY (Zuzia), reż.: A.Hanuszkiewicz
1969 - NIE-BOSKA KOMEDIA (Dziewczyna rewolucji; Duch),
reż.: A.Hanuszkiewicz
1969 - RZECZ LISTOPADOWA (Dziewczyna), reż.: A.Hanuszkiewicz A
1970 - OPERA ZA TRZY GROSZE (Vixen), reż.: J.Maciejowski
1971 - BENIOWSKI (Swentyna), reż.: A.Hanuszkiewicz
1972 - PROCES (Dziewczyna), reż.: A.Hanuszkiewicz
1974 - SYLWESTROWA PRZYGODA (Walentyna), reż.: W.Rybicki
1978 - STAN WYJĄTKOWY W OKRAJNEJ (Marysia), reż.: M.Kmieciński
1979 - WESELE RAZ JESZCZE (Druhna), reż.: R.Kordziński
1981 - JASEŁKA NA DZIEŃ DZISIEJSZY (Matka; Żona), reż.: Z.Wardejn
1981 - PODPORUCZNIK KIŻE (Dziewczyna), reż.: A.Jarecki
1982 - TERMOPILE POLSKIE (Dama), reż.: A.M.Marczewski A
1982 - KRÓLOWA ŚNIEGU (Anioł, Dama dworu), reż.: J.Stępniak
1983 - ROMEO I JULIA (Pani Kapulet), reż.: W.Krygier
1983 - DWA TEATRY (Kobieta), reż.: J.Fryźlewicz
1984 - POPIÓŁ I DIAMENT (Róża Puciatycka), reż.: A.M.Marczewski
1985 - NA CZWORAKACH (Kobieta Sportowa), reż.: A.M.Marczewski
1986 - ŻABUSIA (Maria), reż.: J.Słotwiński
1986 - SKRZYDŁA (Maria), reż.: R.Kruczkowski
1988 - GAŁĄZKA ROZMARYNU (Pani Słowikowska), reż.: I.Gogolewski
1989 - LATO W NOHANT (Augustyna), reż.: I.Gogolewski
1991 - ŚLUB (Dama II), reż.: W.Szulczyński