Krystyna Szydłowska

>> wróć do listy osób
 
  • Krystyna  Szydłowska
  • Krystyna  Szydłowska
  • Krystyna  Szydłowska
  • Krystyna  Szydłowska
  • Krystyna  Szydłowska
  • Krystyna  Szydłowska
  • Krystyna  Szydłowska
  • Krystyna  Szydłowska
  • Krystyna  Szydłowska

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1953
Wzrost 170 cm
Waga 65 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów blond
Kolor oczu zielone
Karnacja jasna
Agent aktorski Mirosława Niemczyk
mirka@skene.pl
+48 600 944 321
Umiejętności Prawo jazdy B
Jazda konna
Tenis ziemny
Siatkówka
Taniec Nowoczesny
Step
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

Wydział wokalno-aktorski w PWSM w Łodzi

Filmografia:

2015 - 2016 - serial PIELĘGNIARSKI (obsada aktorska)
2013 - serial M JAK MIŁOŚĆ (rola: Pani Jadzia)
2006/2007 - POGODA NA PIĄTEK Seria I (Obsada aktorska)
2006 - odc. 48 w serialu KRYMINALNI (rola: Administratorka w Szpitalu Praskim)
2005 - odc. 601 w serialu PLEBANIA (Obsada aktorska)
1997 - 2008 - serial KLAN (Obsada aktorska)
1977 - serial PARADA OSZUSTÓW (rola: Dama na spacerze)

Spektakle:


2015 - ANTYGONA (rola: przewodnik chóru) reż: J. W. Krzyszczak
2015 - PRZYGODY TOMKA SAWYERA (rola: Nauczyciel), reż.: J. W. Krzyszczak
2014 - Odprawa Posłów Greckich (Pani stara i chór) J. Krzyszczak
2014 - TAJEMNICZY OGRÓD (rola: Pani Medlock)
2013 - PORWANIE SABINEK (rola: Ernestyna), reż.: D. Kustosik
2012 - ŚMIESZNY STARUSZEK (rola: Baba)
2010 - HRABIA LUXEMBURG (rola: Hrabina Berta Kokzow), reż.: T. Janczak
2010 - Ten Obcy - (rola: Babcia) reż: Jan Wojciech Krzyszczak
2010 - ANIA Z ZIELONEGO WZGÓRZA (rola: Pani Linde), reż.: J. W. Krzyszczak
2009 - MAŁY CZARODZIEJSKI FLET (rola: Kobieta w Czerni), reż.: A.Gałła
2008 - ZEMSTA NIETOPERZA (rola: Pani Grelinger), reż.: T.Janczak
2007 - PTASZNIK Z TYROLU (rola: Adelajda), reż.: A.Rozhin
2006 - REWIA (obsada aktorska) reż.: B.Łazuka
2005 - KSIĘŻNICZKA CZARDASZA (rola: Księżna Anhilda), reż.: A.Hofman
2005 - WESOŁA WDÓWKA (rola: Praskowia), reż.: Z.Czeski
2004 - STRASZNY DWÓR (rola: Stara niewiasta), reż.: R.Skolmowski
2003 - RÓŻOWE OKULARY (rola: Szatniarka), reż.: J.Turowicz
2002 - WIELKI KONCERT KARNAWAŁOWY (obsada aktorska) reżyseria: P.Śliwa
2002 - WIEDEŃ, PARYŻ I...BROADWAY (obsada aktorska) reż.: P.Śliwa, Z.Czeski
2002 - BŁĘKITNY ZAMEK (rola: Ciocia Tekla), reż.: W.Bieliński
2002 - KOT W BUTACH (rola: Czarownica; Kuropatwa; Kura), reż.: J.Turowicz
2002 - BARON CYGAŃSKI (rola: Czipra), reż.: Z.Czeski 2001 - HELLO, DOLLY! (rola: Dolly Galagher Levi), reż.: A.Hofman
2001 - LEGIONY TO...Koncert pieśni patriotycznych, reż.: R.Zarewicz
2001 - CICHA NOC... (rola: wieczór kolęd i pastorałek), reż.: R.Zarewicz
2000 - HRABINA MARICA (rola: Hrabina Marica), reż.: A.Hofman
2000 - KOPCIUSZEK (rola: Dorota), reż.: R.Zarewicz
2000 - NARESZCIE NA SWOIM...(role: Atena, Tangolita), reż.: A.Hofman
1999 - ŻYCIE PARYSKIE (rola: Metella), reż.: Z.Czeski
1999 - PARDON MADAME (obsada aktorska) reż.: R.Zarewicz 1998 - O KRASNOLUDKACH I SIEROTCE ...(rola: Królowa Tatra), reż.: A.Hofman
1998 - OPERA ZA TRZY GROSZE (rola: Celia Peachum), reż.: M.Kochańczyk
1997 - MY FAIR LADY (role: Pani Pearce,Królowa), reż.: M.Kochańczyk
1997 - WIEDEŃSKA KREW (role: Franzi Cagliari, Księżna), reż.: R.Zarewicz
1996 - LEGENA O CZARCIEJ ŁAPIE (rola: Diabeł obrońca), reż.: R.Zarewicz
1996 - ZEMSTA NIETOPERZA (rola: Książę Gigi Orlovsky), reż.: H.Komorowska
1995 - LALECZKA Z SASKIEJ PORCELANY (rola: Magda), reż.: R.Zarewicz
1995 - BROADWAY BEZ WIZY (rola: Dolly Galagher, Pistache, Sally Bowles),reż.: Z.Czeski
1994 - WIKTORIA I JEJ HUZAR (role: Dama, Riquette), reż.: R.Zarewicz
1994 - PAN TWARDOWSKI (role Agnes, Pani Twardowska), reż.: R.Zarewicz
1994 - PTASZNIK Z TYROLU (rola: Baronowa Adelaida), reż.: C.Karpiński
1994 - SKRZYPEK NA DACHU (rola: Cajtla), reż.: Z.Czeski
1993 - DAMY I HUZARY (rola: Panna Aniela), reż.: C.Karpiński
1993 - ŚPIĄCA KRÓLEWNA (rola: Trefniś), reż.: R.Zarewicz
1990 - KRÓLEWNA ŚNIEŻKA I SIEDMIU...(rola: Woś), reż.: R.Zarewicz
1989 - BAL W SAVOYU (rola: Daisy Darlington), reż.: R.Zarewicz
1983 - TARG NA DZIEWCZĘTA (rola: Bessy), reż.: B.Artemska
1982 - KOPCIUSZEK (rola: Dorota), reżyseria: R.Zarewicz
1980 - BAJKA O SKRZYPCOWEJ DUSZY (rola: Róża), reż.: Z.M.Hass


Inne:

od 2004 - współpraca z Centrum Rozwoju Dziecka (Koncerty edukacyjne dla szkół podstawowych i przedszkoli)
2016 - udział w widowisku BYĆ JAK ABRAHAM, reż.: M. Wąsowski
2016 - członek jury na Festiwalu Pieśni Patriotycznej Tuczna