Michał Zgiet

>> wróć do listy osób
 
  • Michał Zgiet
  • Michał Zgiet
  • Michał Zgiet
  • Michał Zgiet

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1960
Wzrost 180 cm
Waga 85 kg
Sylwetka postawna
Kolor włosów inne
Kolor oczu zielone
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży XL
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
Gra na pianinie/fortepianie
Gra na gitarze
Prawo Jazdy A
Prawo jazdy B
Pływanie
Jazda na nartach
Języki obce angielski brit.
niemiecki
rosyjski
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1985 - Dyplom Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Warszawie, Wydział Lalkarski w Białymstoku

Doświadczenie zawodowe:

Filmografia:

2017 - odc. 3 w serialu WOJENNE DZIEWCZYNY (rola: Mężczyzna w rikszy)
2005 - NUMER (rola: Tajniak)

Spektakle:

2015 - KOGUT W ROSOLE (rola: Larry), reż.: M. Gierszał/Teatr Polski Bielsko-Biała
2014 - PCHŁA SZA (Obsada aktorska), reż.: L. Szczęśliwa/Centrum Kultury Lublin
2014 - ŻYD (Obsada aktorska), reż.: W. Mazurkiewicz/Kompania Teatr Lublin
2012 - ZNAK KAINA (Obsada aktorska), reż.: J. Brennan/Ośrodek Praktyk Teatralnych Gardzienice Lublin
2012 - BYĆ JAK FRANK SINATRA (Obsada aktorska), reż.: W. Mazurkiewicz/Teatr Rampa na Targówku Warszawa
2010 - IDŹ W NOC, MARGOT (Obsada aktorska), reż.: W. Mazurkiewicz/Teatr Provisorium Lublin
2010 - TRZEJ MUSZKIETEROWIE (rola: Bonacieux), reż.: A. Klucznik
2009 - EMIGRANCI (Obsada aktorska), reż.: W. Mazurkiewicz/Teatr Provisorium Lublin
2008 - HOMO POLONICUS (Obsada aktorska), reż.: J. Opryński; W. Mazurkiewicz/Teatr Provisorium Lublin
2004 - TRANS - ATLANTYK (rola: Baron; Tomasz Kobrzycki), reż.: J. Opryński; W. Mazurkiewicz/Teatr Provisorium Lublin
2003 - DO PIACHU (Obsada aktorska), reż.: J. Opryński; W. Mazurkiewicz/Teatr Provisorium Lublin
2001 - SCENY Z ŻYCIA MITTELEUROPY (Obsada aktorska), reż.: J. Opryński; W. Mazurkiewicz/Teatr Provisorium Lublin
1998 - FERDYDURKE (Obsada aktorska), reż.: J. Opryński; W. Mazurkiewicz/Teatr Provisorium Lublin
1997 - KONIEC WIEKU (Obsada aktorska), reż.: J. Opryński/Teatr Provisorium Lublin
1996 - CELESTYNA (rola: Sempronio), reż.: M. Prochazka/Kompania Teatr Lublin
1995 - PIOTRUŚ PAN (Obsada aktorska), reż.: Z. Rej/Teatr Lalki i Aktora im. Hansa Christiana Andersena Lublin
1994 - ASAGAO (rola: Komazawa; Sekisuke), reż.: A. L. Jóźwicki/Teatr Lalki i Aktora im. Hansa Christiana Andersena Lublin
1994 - FARFURKA KRÓLOWEJ BONY (rola: Poseł), reż.: W. Felenczak/Teatr Lalki i Aktora im. Hansa Christiana Andersena Lublin
1993 - LUDOWA SZOPKA POLSKA (rola: Kolędnik I; Myśliwy; Twardowski; Kasper; Doktor), reż.: S. Ochmański/Teatr Lalki i Aktora im. Hansa Christiana Andersena Lublin
1993 - TYMOTEUSZ W LESIE (rola: Tata Niedźwiedź; Wrona), reż.: Z. Rej/Teatr Lalki i Aktora im. Hansa Christiana Andersena Lublin
1992 - KOZIOŁEK NA CZTERECH AKTORÓW I DREWNIANĄ PODŁOGĘ (Obsada aktorska), reż.: Z. Rej/Teatr Lalki i Aktora im. Hansa Christiana Andersena Lublin
1991 - HISTORIA O PTAKU CIS (Obsada aktorska)
1990 - JAŚ I MAŁGOSCIA (Obsada aktorska), reż.: L. Chojnacki/Teatr Lalki i Aktora im. Hansa Christiana Andersena Lublin
1990 - SEJM PIEKIELNY ALBO UCIECHY STAROPOLSKIE (rola: Lucifer; Magister; Otrąbek), reż.: T. Jaworski/Teatr Lalki i Aktora im. Hansa Christiana Andersena Lublin
1988 - RUMCAJS (rola: Rumcajs), reż.: W. Kobrzyński/Teatr Lalki i Aktora im. Hansa Christiana Andersena Lublin
1985 - ALICJA W KRAINIE CZARÓW (rola: Król; Pat), reż.: W. Śmigasiewicz)/Białostocki Teatr Lalek Białystok


Spektakle Tv:

2008 - FERDYDURKE (Obsada aktorska)

Nagrody:
- Fringe First Edinburgh (Szkocja)
- Grand Prix Rijeka (Chorwacja)
- MESS Sarajewo zbiorowa nagroda aktorska (Bośnia)
- Brześć Zbiorowa nagroda aktorska (Białoruś)
- Grand Prix Rożniawa (Słowacja)
- Nagroda an festiwalu KONTAKT w Toruniu
- Grand Prix Kontrapunkt Szczecin
- Grand Prix Klasyka Polska w Opolu
- Nagroda Aktorska na festiwalu Sztuki Aktorskiej w Kaliszu
- Nagroda na festiwalu Komedii w Tarnowie
- Nagroda X Ogólnopolskiego Festiwalu na wystawienie sztuki współczesnej
- Nagroda za realizację telewizyjną spektaklu Ferdydurke na festiwalu Dwa Teatry w Sopocie
- Nagroda Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego dla Michała Zgieta za wybitne osiągnięcia w dziedzinie teatru