Małgorzata Matuszewska

>> wróć do listy osób
 
  • Małgorzata Matuszewska
  • Małgorzata Matuszewska
  • Małgorzata Matuszewska
  • Małgorzata Matuszewska
  • Małgorzata Matuszewska
  • Małgorzata Matuszewska
  • Małgorzata Matuszewska
  • Małgorzata Matuszewska

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1949
Wzrost 160 cm
Waga 62 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Jazda konna
Prawo jazdy B
Taniec Historyczny
Ludowy
Współczesny
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1974 - PWST Kraków

Filmografia:

2005 - odc. 648 w PLEBANIA (matka księdza Jacka)
1982 - odc. 10 w DOM (Obsada aktorska)

Spektakle:

1974 - ELEKTRA (Agata Teokatokles), reż.: I.Babel
1975 - PROTESILAS I LAODAMIA (Jedna z Chóru), reż.: W.Jesionka
1975 - BEATRIX CENCI (Dolorida), reż.: M.Wachowiak
1976 - WIELKI CZŁOWIEK DO MAŁYCH...(Matylda), reż.: S.Wieszczycki
1976 - FAŁSZTWA MONETA (Natasza), reż.: S.Wieszczycki
1977 - ŻYCIE JEST SNEM (Rosaura), reż.: K.Meissner
1979 - INWAZJA JASZCZURÓW, reż.: W.Jesionka
1979 - KRASNOLUDKI, KRASNOLUDKI (Aktorka II,Czerwony Kapturek), reż.: J.Gruca
1980 - CZYŻBY? (Zdzicha), reż.: W.Jesionka
1980 - ŚMIERĆ PRZEWODNICZĄCEGO (Perka), reż.: J.Gruca
1980 - KRÓL MALOWANY (Dama Prawa), reż.: J.Gruca
1981 - REWOLWER, reż.: J.Gruca, postać: Klara Salvandor
1981 - CZARODZIEJ ZE SZMARAGDOWEGO GRODU (Dziewczyna, Królowa Myszy), reż.: D.Jagła
1983 - CUD MNIEMANY, CZYLI KRAKOWIACY I GÓRALE (Góralka),
reż.: J.Krasowski
1993 - KATAPULTA (Narzeczona), reż.: J.Kalina
1994 - CZŁOWIEK Z LA MANCHY, reż.: J.Gruza