Jolanta Nowicka

>> wróć do listy osób
 
  • Jolanta Nowicka
  • Jolanta Nowicka
  • Jolanta Nowicka
  • Jolanta Nowicka
  • Jolanta Nowicka
  • Jolanta Nowicka

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1955
Wzrost 172 cm
Waga 65 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów ciemny blond
Kolor oczu zielone
Karnacja jasna
Agent aktorski Mirosława Niemczyk
mirka@skene.pl
+48 600 944 321
Umiejętności Prawo jazdy B
Jazda konna
Jazda na nartach
Języki obce rosyjski
Taniec Nowoczesny
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Obecnie jest aktorką warszawskiego Teatru Nowego

Wykształcenie:

1978 - PWST w Warszawie

Filmografia:


2017 - odc. 150 w serialu NA SYGNALE (rola: Jadzia)
2013 - odc. 49 w serialu PRAWO AGATY (rola: matka Szewczyka)
2012 - odc. 767 w serialu BARWY SZCZĘŚCIA (rola: Lucyna, matka Mietka)
2012 - odc. 10 w serialu LEKARZE (rola: matka Ireny Konopki)
2012 - odc. 1712 w serialu PLEBANIA (rola: radna)
2010 - odc. 57 w serialu OJCIEC MATEUSZ (rola: doktor Karmańska)
2009 - ENEN (rola: siostra przełożona)
2009 - Film dokumentalny fabularyzowany HISTORIA KOWALSKICH (rola: Bronisława Kowalska)
2007 - odc. 811, 812, 817, 840, 841 w serialu PLEBANIA (rola: pani Hela, gospodyni w parafii w Starej Wiośnie),
2006 - serial NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Kozicka, żona zmarłego pacjenta profesor Sulak-Hartmann),
2005 - serial PENSJONAT POD RÓŻĄ (rola: Helena Kabała, matka Michała),
2005 - odc 16 w serialu BOŻA PODSZEWKA. CZĘŚĆ DRUGA (rola: matka Halinki),
2004 - 379 w PLEBANIA (rola: pielęgniarka w hrubielowskim szpitalu),
2004 - 1 w KRYMINALNI (rola: matka Mirka),
2003 - 260 w PLEBANIA (rola: pielęgniarka w hrubielowskim szpitalu),
2003-2008 - NA WSPÓLNEJ (rola: Zdzisława Filar, klientka Ewy),
2002 - 246,247, 254, 255 w PLEBANIA (rola: pielęgniarka w hrubielowskim szpitalu),
2002 - 67, 71 w M JAK MIŁOŚĆ (rola: matka Izy),
2000 - 20, 22 w NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Zarychta, matka Marysi),
1998 - SPONA (rola: matka Ciamciary),
1997 - SPOSÓB NA ALCYBIADESA (rola: matka Ciamciary),
1997 - serial KLAN (rola: Brytowa, lekarz nefrolog zajmująca się chorym na nerki Jasiem Rafalskim),
1997 - odc. 6 w serialu 13 POSTERUNEK (obsada aktorska)
1996 - SZAMANKA (obsada aktorska)
1994 - odc. 8, 11 w serialu ZESPÓŁ ADWOKACKI (rola: Jadwiga Hryniuk, siostra Rawikowej),
1994 - FAUSTYNA (rola: siostra furiantka),
1993 - serial BANK NIE Z TEJ ZIEMI (rola: matka Wojtka Szańskiego),
1988 - WARSZAWSKIE GOŁĘBIE (obsada aktorska)
1988 - PRZEPRAWA (rola: informatorka Karola),
1987 - TRZY KROKI OD MIŁOŚCI (rola: Agata, przyjaciółka Sylwii),
1987 - MISJA SPECJALNA (obsada aktorska)
1987 - odc. 1, 2 w serialu BALLADA O JANUSZKU (obsada aktorska)
1986 - ZŁOTY POCIĄG (rola: Halina Bobruk, żona Mariana),
1986 - REPUBLIKA NADZIEI (rola: Kornelia Biniewska - von Zwirner),
1986 - KOLEGA PANA BOGA (obsada aktorska)
1986 - CUDZOZIEMKA (rola: Jadwiga, żona Władysia),
1985 - REPUBLIKA OSTROWSKA (obsada aktorska)
1985 - OKRUCHY WOJNY (rola: Kasia),
1985 - MENEDŻER Obsada aktorska (rola: Małgorzata, córka Nowaka),
1985 - KUKUŁKA W CIEMNYM LESIE (rola: Wanda, służąca Kukucków),
1985 - CHRZEŚNIAK (rola: matka Purowskiego),
1984 - JEŹDZIEC NA SIWYM KONIU (obsada aktorska)
1983 - STAN WEWNĘTRZNY (rola: sekretarka Jasińskiego),
1983 - JEDNO Z DWOJGA (rola: sekretarka prezesa jachtklubu),
1983 - HARACZ SZAREGO DNIA (rola: Zofia),
1982 - odc. 10, 11 w serialu DOM (rola: pielęgniarka),
1980 - URODZINY MŁODEGO WARSZAWIAKA (rola: Teresa),
1980 - odc. 1, 2, 3, 5,7 w serialu PUNKT WIDZENIA (rola: Jola Sieradzka, żona Kazika),
1979 - NA WŁASNĄ PROŚBĘ (rola: uczestniczka zebrania),
1978 - ... GDZIEKOLWIEK JESTEŚ PANIE PREZYDENCIE... (obsada aktorska - nie występuje w czołówce)
1978 - odc. 5 w serialu 07 ZGŁOŚ SIĘ (rola: milicjantka, siostrzenica)
1977 - PALACE HOTEL (rola: łączniczka - nie występuje w czołówce)

Spektakle:

1993 - TRZY SIOSTRY (rola: Natasza), reż.: K.Kelm
1993 - KATAPULTA (rola: Narzeczona), reż.: J.Kalina
1995 - MAGIA GRZECHU (rola: Pycha), reż.: T.Słobodzianek
1990 - ROK 1935 I LATA...(rola: Olga), reż.: J.Krasowski
1989 - BURZA (rola: II wcielenie Ariela), reż.: K.Skuszanka
1988 - DZIECI ARBATU (rola: Studentka I), reż.: J.Krasowski
1985 - ZBRODNIA I KARA (rola: Dunia), reż.: W.Matuszewski
1983 - KARALUCHY (rola: Mama), reż.: Z.Mich
1983 - HISTORIA (rola: Krysia - Koleżanka i Frejlina), reż.: Z.Mich
1982 - KLUB KAWALERÓW (rola: Marynia), reż.: M.Dmochowski
1982 - KOT W BUTACH (rola: Strużanka), reż.:M.Dmochowski
1982 - UŚMIECH WILKA (rola: Tancerka), reż.: P.Dangel
1980 - ŻYWY TRUP (rola: Masza), reż.: W.Zeidler
1979 - WIELKA PRZYGODA W MAŁYM... reż.: E.Złotowska
1979 - SEN NOCY LETNIEJ (rola: Helena), reż.: B.Korzeniewski
1978 - HENRYK IV (obsada aktorska) reż.: J.Kulczyński
1978 - ZIELONY GIL (rola: Donna Inez), reż.: T.Wiśniewski
1978 - PROFESJA DLA ANIOŁÓW (rola: Dziewczyna z Zakładów Elektr.), reż.: W.Zeidler
1978 - HORSZTYŃSKI (rola: Amelia), reż.: M.Dmochowski