Monika Szomko

>> wróć do listy osób
 
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko
  • Monika Szomko

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1990
Wzrost 168 cm
Waga 55 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży S
Agent aktorski Adrian Stanisławski
adrian@skene.pl
+48 600 949 373
Umiejętności Śpiew
Prawo jazdy B
Pływanie
Jazda na nartach
Języki obce angielski brit.
inne gwary
Taniec Towarzyski
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2014 - Egzamin Eksternistyczny ZASP dla aktorów dramatu.

2013 - Studium Aktorskie przy Teatrze Śląskim w Katowicach

Doświadczenie zawodowe:

Filmografia:

2017 - Etiuda studencka BAJKA NA NIESPOKOJNY SEN (rola: Katechetka) reż.: N. Wierzbowska

2017 - Etiuda studencka TERAPIA (rola: nowa kobieta ojca) reż.: J. Jałoszński

2016- MISS (rola: Kurtyzana z epoki) reż.: M. Znaniecki

2015 - odc. 2349 w serialu NA WSPÓLNEJ (rola: pielęgniarka Smotecka)

2015 - SŁOWO HONORU (film krótko metrażowy) 48h film projekt, grupa: Sztuka Składania ? 2015

2015 - MÓJ NIEMANSLAND (rola: Matka Janoscha)

2016 - odc. 2349 w serialu Na Wspólnej (rola: Pielęgniarka Smotecka)


2015 - odc.: 2792, 2794, 2986 w serialu KLAN (rola: Dziewczyna - Justyna)

2015 - odc.: 1117, 1119, 1131, 1148, 1245 w serialu M JAK MIŁOŚĆ (rola: Kelnerka)

2009 - odc. 7 w serialu DETEKTYWI (rola: Dziewczyna w ciąży)

Spektakle:

2017 - WESELE (rola: Tancerka weselna) reż. R. Rychcik / Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego w Katowicach

2016 - HAMLET (rola|: Gertruda, Ofelia (lalka).) reż.: D. Wiktorowicz / Teatr Groteska w Krakowie

2016 - STILON - NAJLEPSZY ZE ŚWIATÓW (rola: Debiutantka, Elka) reż. J. Głomb /Teatr im. J. Osterwy w Gorzowie Wielkopolskim

2015 - DEXTRAL (rola: Karolina) reż. K. Pawłowska / Scena w Galerii Teatru Śląskiego

2015 - NA BULWARACH RAWY (rola: Siostra) reż.: M. Spiazzi / Teatr Czwarta Scena

2015 - CIEMNO. JASNO. CIEŃ (role: Kobieta z Forum, Ósma, Piąta) reż.: A. Dopierała / Teatr Bez Sceny w Katowicach

2015 - WAKACJE W HOLANDII (rola: Ola) reż.: A. Chechelska / Scena w Malarni Teatru Śląskiego,

2013 - BALLADYNA (rola: Balladyna) reż.: A. Kasprzyk / Teatr Cracovia z Krakowa

2013 - DOM OTWARTY (role: Tecia, Bagetelka) reż.: R. Michalski / Teatr Śląski im. S. Wyspiańskiego w Katowicach

2012 - KOMEDIA TEATRALNA (rola: Francuska rewolucjonistka,Nadsuflerka, Tłumaczka migowa) reż.: G. Kempinsky / Teatr Śląski im. S. Wyspiańskiego w Katowicach

2012 - PRZYGODY SINDBADA ŻEGLARZA (rola: Syrena) reż.: J. Kilian / Teatr Śląski im. S. Wyspiańskiego w Katowicach

2012 - WYSZEDŁ Z DOMU (rola: chór) reż.: W. Patlewicz / Teatr Śląski im. S. Wyspiańskiego w Katowicach

2011 - KRÓL EDYP (rola: chór bezdomnych) reż.: G. Kempinsky /Teatr Śląski im. S. Wyspiańskiego w Katowicach

2011 - ROMEO I JULIA (rola: jedna z tancerek na balu) reż.: K. Babicki / Teatr Śląski im. S. Wyspiańskiego w Katowicach

2011 - ZIMA POD STOŁEM (rola: Raymonde Pounce) reż.: E. Kubiak / Teatr Rawa z Katowic


Inne:

Teledyski:

2014 - HERA KOKA HASZ LSD - Karolina Czarnecka (obsada aktorska)

2011 - KAC - Sierociniec (obsada aktorska)


Koncerty, recitale, monodramy:

2016 - KONCERT Z PIOSENKAMI WOJCIECHA MŁYNARSKIEGO / Szkoła Aktorska Teatru Śląskiego, Teatr Śląski w Katowicach

2015-2018 - DOBRY WE MNIE DIABEŁ (recital autorski)reż.: J. Głybin / m.in: Teatr Bez Sceny w Katowicach, Teatr Korez w Katowicach

2013 - KRAKOWSKI SALON POEZJI I MUZYKI ANNY DYMNEJ / Opera Śląska wydarzenie poetycko muzyczne.

2010 - POWRÓT (monodram) reż.: W. Ciecieręga / Bytomskie Centrum Kultury

Dubbing:

2017 - WILD KRATTS, reż. I. Załóg
2017 - RAGER ROB, reż. I. Załóg
2017 - AMERICAN GIRL, reż. A. Apostolakis
2018 - MIŁOŚĆ PISANA BRAILLEM, reż. M. Brzostyńska