Barbara Katarzyna Radecka

>> wróć do listy osób
 
  • Barbara Katarzyna Radecka
  • Barbara Katarzyna Radecka
  • Barbara Katarzyna Radecka
  • Barbara Katarzyna Radecka
  • Barbara Katarzyna Radecka
  • Barbara Katarzyna Radecka
  • Barbara Katarzyna Radecka
  • Barbara Katarzyna Radecka
  • Barbara Katarzyna Radecka

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1938
Wzrost 160 cm
Waga 60 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów ciemny blond
Kolor oczu zielone
Karnacja jasna
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
Gra na pianinie/fortepianie
Prawo jazdy B
Jazda konna
Pływanie
Tenis ziemny
Jazda na nartach
Języki obce angielski brit.
francuski
włoski
hiszpański
rosyjski
Taniec Nowoczesny
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy > Posłuchaj nagrań
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

Państwowa Wyższa Szkoła Muzyczna,
PWST

Filmografia:

2005 - 2008 - PITBULL (serial tv) (seria II),
2001 - 76 w PLEBANIA (członkini grupy folklorystycznej)
1997 - DZIADY (Obsada aktorska)
1990 - UCIEKINIER (rola: Niemka - I)
1990 - LAS (rola: Żydówka piorąca I)
1989 - MODRZEJEWSKA (rola: Hrabina Plater)
1989 - MODRZEJEWSKA (rola: Aktorka II)
1988 - MODRZEJEWSKA (rola: Hrabina Zaleska)
1988 - ODBICIA (rola: Kobieta IX)
1979 - SHERLOCK HOLMES I DR WATSON (rola: Pokojówka)
1977 - KOTY TO DRANIE (rola: Gość hotelowy XX)
1965 - MARYSIA I NAPOLEON (rola: Koleżanka II)
1956 - PRAWDZIWY KONIEC WIELKIEJ WOJNY (statystowanie)

Spektakle:

Magnus
forma twórczości: reżyseria
teatr: Opera Wrocław
data premiery: 1973-06-16

Taka to historia
forma twórczości: reżyseria i inscenizacja
teatr: Teatr im. Aleksandra Fredry Gniezno
data premiery: 1974-06-01

Okapi
forma twórczości: reżyseria i muzyka
teatr: Teatr Dramatyczny im. Aleksandra Węgierki Białystok
data premiery: 1974-11-30

Łotrzyce
forma twórczości: reżyseria
teatr: Teatr im. Stefana Jaracza Olsztyn-Elbląg
data premiery: 1975-11-05

Świeczka zgasła
forma twórczości: reżyseria
teatr: Tarnowski Teatr im. Ludwika Solskiego Tarnów
data premiery: 1976-03-12

Komedya Lopesa Starego...
forma twórczości: reżyseria
reżyseria: Scena Kameralna
teatr: Teatr im. Stefana Jaracza Olsztyn
data premiery: 1976-06-26

Ciotunia
forma twórczości: reżyseria
teatr: Lubuski Teatr im. Leona Kruczkowskiego Zielona Góra
data premiery: 1977-04-23

Cudzołóstwo ukarane
forma twórczości: reżyseria
teatr: Teatr Ziemi Łódzkiej Łódź
data premiery: 1978-11-25

Piękna i Bestia
forma twórczości: reżyseria
teatr: Teatr im. Cypriana Kamila Norwida Jelenia Góra
data premiery: 1979-07-01

Sługa dwóch panów
forma twórczości: reżyseria i teksty piosenek
teatr: Lubuski Teatr im. Leona Kruczkowskiego Zielona Góra
data premiery: 1980-05-17

Bestia i Piękna
forma twórczości: reżyseria
teatr: Teatr Dramatyczny Elbląg
data premiery: 1982-02-21

Poskromienie złośnicy
forma twórczości: reżyseria
teatr: Bałtycki Teatr Dramatyczny im.Juliusza Słowackiego Koszalin
data premiery: 1982-05-09

Fantazy
forma twórczości: współpraca reżyserska
reżyseria: Okopiński Marek
teatr: Teatr im. Wilama Horzycy Toruń
data premiery: 1982-10-03

Pastorałka
forma twórczości: reżyseria
teatr: Lubuski Teatr im. Leona Kruczkowskiego Zielona Góra
data premiery: 1983-12-18

Alicja w krainie czarów
forma twórczości: reżyseria
teatr: Teatr Polski Poznań
data premiery: 1984-05-27

Więzienie, Lalka
forma twórczości: reżyseria
reżyseria: (Scena Kameralna)
teatr: Lubuski Teatr im. Leona Kruczkowskiego Zielona Góra
data premiery: 1984-09-08

Abelard i Heloiza
forma twórczości: reżyseria
teatr: Lubuski Teatr im. Leona Kruczkowskiego Zielona Góra
data premiery: 1984-11-11

Rozmowy przy wycinaniu lasu
forma twórczości: reżyseria
reżyseria: (Scena Studio)
teatr: Lubuski Teatr im. Leona Kruczkowskiego Zielona Góra
data premiery: 1984-11-24

Szaleństwo
forma twórczości: reżyseria
reżyseria: (Scena Kameralna)
teatr: Teatr Dramatyczny im. Aleksandra Węgierki Białystok
data premiery: 1985-11-16

Wysocki
forma twórczości: reżyseria
teatr: Teatr Nowy Łódź
data premiery: 1986-06-07

Miłosierdzie płatne z góry
forma twórczości: reżyseria
reżyseria: (Czarna Sala)
teatr: Teatr Wybrzeże Gdańsk
data premiery: 1986-11-08

Mister Sex
forma twórczości: reżyseria i opracowanie muzyczne
teatr: Teatr Dramatyczny im. Jerzego Szaniawskiego Płock
data premiery: 1987-04-12

Świętoszek
forma twórczości: reżyseria
teatr: Słupski Teatr Dramatyczny Słupsk
data premiery: 1988-02-27

Łotrzyce
forma twórczości: reżyseria
teatr: Tarnowski Teatr im. Ludwika Solskiego Tarnów
data premiery: 1989-12-31

Oskarża się Christiane F.
forma twórczości: reżyseria
reżyseria: (Mała Scena)
teatr: Teatr Dramatyczny im. Aleksandra Węgierki Białystok
data premiery: 1990-02-01

Miłość i gniew
forma twórczości: reżyseria
teatr: Teatr Dramatyczny Elbląg
data premiery: 1991-09-21

Łotrzyce
forma twórczości: reżyseria
teatr: Teatr im. Adama Mickiewicza Częstochowa
data premiery: 1993-09-11

Dziecko moje mów...
forma twórczości: reżyseria, scenografia
teatr: Tarnowski Teatr im. Ludwika Solskiego Tarnów
data premiery: 1993-12-01