Jolanta Wesołowska

>> wróć do listy osób
 
  • Jolanta Wesołowska
  • Jolanta Wesołowska
  • Jolanta Wesołowska
  • Jolanta Wesołowska

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1948
Wzrost 160 cm
Waga 48 kg
Sylwetka drobna
Kolor włosów blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży S
Agent aktorski Ela Janicka
ela@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Śpiew
Gra na pianinie/fortepianie
Aerobik
Języki obce francuski
rosyjski
Taniec Klasyczny
Nowoczesny
Disco
Ludowy
Podstawy
Jazz
Charakterystyczny
Współczesny
Historyczny
Balet
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1971 - Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi
1967 - Szkoła Baletowa

Filmografia:

1989 - SZTUKA KOCHANIA (rola: pacjentka Pasikonika),
1989 - PO UPADKU (obsada aktorska)
1988 - 1990 - W LABIRYNCIE (obsada aktorska)
1985 - ROŚLINY TRUJĄCE (obsada aktorska)
1984 - odc. 17 w serialu 07 ZGŁOŚ SIĘ 9 (obsada aktorska)
1970 - PEJZAŻ Z BOHATEREM (obsada aktorska)

Spektakle:

1992 - BAJKI SAMOGRAJKI (rola: Pierrot), reż.: R.Żuromski
1991 - MĘCZEŃSTWO I ŚMIERĆ JEAN PAUL MARATA (obsada aktorska) reż.: M.Weiss-Grzesiński
1990 - OPĘTANIE (obsada aktorska) reż.: M.Weiss-Grzesiński
1988 - ZEZOWATE SZCZĘŚCIE - ETAP II (rola: Alicja), reż.: M.Domański
1986 - HAPPY END (rola: Molly), reż.: O.Lipińska
1985 - KABARETOWA MYSZ (obsada aktorska) reż.: O.Lipińska, J.Rewiński
1985 - NARKOTYKI (obsada aktorska) reż.: Z.Mich
1984 - KRAM Z PIOSENKAMI (obsada aktorska) reż.: O.Lipińska
1982 - PIERŚCIEŃ I RÓŻA (rola: Rózia), reż.: K.Orzechowski
1982 - ŚMIECHOWISKO (obsada aktorska) reż.: O.Lipińska
1981 - JA SIĘ NIE BOJĘ BRACI ROJEK (obsada aktorska) reż.: O.Lipińska
1981 - FACHOWCY (obsada aktorska) reż.: J.Gruza
1981 - KRAWCY SZCZĘŚCIA (rola: Królewna), reż.: T.Kwinta
1978 - GWAŁTU, CO SIĘ DZIEJE! (rola: Mieszczka), reż.: O.Lipińska
1977 - KRÓLEWNA ŚNIEŻKA (rola: Śmieszek), reż.: R.Szejd
1976 - CAFE POD MINOGĄ (rola: Danka Kuźma), reż.: T.Cygler
1975 - W CZEPKU URODZONA (rola: Myszka), reż.: K.Sznerr
1974 - CO TU JEST GRANE? (obsada aktorska) reż.: Z.Czeski
1974 - WILKI W NOCY (rola: Żaneta Dylska), reż.: P.Zieliński
1973 - FERDYNAND WSPANIAŁY (rola: Córeczka), reż.: Z.Czeski
1971 - BOSO, ALE W OSTROGACH (rola: Hania), reż.: Z.Czeski
1971 - NIECH NO TYLKO ZAKWITNĄ JABŁONIE (obsada aktorska) reż.: B.Fijewska