Piotr Bąk

>> wróć do listy osób
 
  • Piotr Bąk
  • Piotr Bąk
  • Piotr Bąk
  • Piotr Bąk
  • Piotr Bąk
  • Piotr Bąk
  • Piotr Bąk
  • Piotr Bąk
  • Piotr Bąk
  • Piotr Bąk

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1958
Wzrost 187 cm
Waga 100 kg
Kolor włosów siwe
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Agent aktorski Mirosława Niemczyk
mirka@skene.pl
+48 600 944 321
Umiejętności Pływanie
Jazda na nartach
Języki obce rosyjski
gwara góralska
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

- PWSTIF W Łodzi

Miejsca pracy:

- Teatr Narodowy
- Teatr Polski

Filmografia:

2019 - Serial ECHO SERCA (rola: profesor Osiński) odc. 3
2019 - Serial LEŚNICZÓWKA (rola: nadleśniczy) odc. 90
2019 - Serial NA SYGNALE (rola: profesor Polkowski, ojciec Zuzy) odc. 224
2019 - Film PRZEDPRZEDWCZORAJ (rola: ojciec)
2019 - Serial PRZEŻYJ TO! POLSKIE PARKI NARODOWE (rola: Karol)
2019 - Serial ŚLAD (rola: Emil Turski, były żołnierz Legii Cudzoziemskiej, ojciec Joanny, właściciel fitness clubu `LPN Fitness`) odc. 58
2018 - Serial BARWY SZCZĘŚCIA (rola: adwokat) odc. 1811
2018 - Serial PRZYJACIÓŁKI (Bernard Zalewski, ojciec Rafała) odc. 140
2018 - Serial W RYTMIE SERCA (rola: dziadek chłopca odjeżdżającego wraz ze swoją matką z dworca autobusowego w Kazimierzu Dolnym do Warszawy) odc. 20
2018 - Film ZA GODZINĘ BĘDZIE PO WSZYSTKIM (Obsada aktorska)
2017 - Serial BARWY SZCZĘŚCIA (rola: adwokat) odc. 1770
2017 - Serial DRUGA SZANSA. TRZECI SEZON (rola: lekarz) odc. 3
2017 - Serial NIANIA W WIELKIM MIEŚCIE (rola: Tomasz Mazurek, ojciec Dany i Adasia) odc. 11, 12
2015 - 2016 - Serial SINGIELKA (rola: barman) odc. 20
2015 - Serial O MNIE SIĘ NIE MARTW (rola: lekarz) s. 3 odc. 11; s. 3 odc. 12; s. 3 odc. 13
2014 - Serial BARWY SZCZĘŚCIA (rola: lekarz) odc. 1074, 1075
2014 - Serial KOMISARZ ALEX (rola: Tadeusz Wojnarski, mąż Laury, właściciel klubu) odc. 78
2013 - Serial CZAS HONORU (rola: mężczyzna na miejscu spotkania dowódców oddziałów) odc. 67
2013 - Serial KOMISARZ ALEX (rola: rekwizytor Karol Cymer) odc. 38
2013 - Serial NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Antoni Bogdanowicz) odc. 510, 511
2012 - Serial KREW Z KRWI (rola: kierowca) odc. 6
2012 - Serial PRAWO AGATY (rola: ojciec Ksawerego) odc. 26
2012 - Serial RANCZO (rola: polityk) odc. 68
2011 - Serial DALEKO OD NOSZY. SZPITAL FUTPOLOWY (rola: prezes `Zawiślaka`) odc. 10
2011 - Serial PRZEPIS NA ŻYCIE (rola: szef Beaty) odc. 20
2010 - Serial CHICHOT LOSU (rola: prezes) odc. 1
2010 - Serial HOTEL 52 (rola: lekarz - nie występuje w napisach) odc. 15
2010 - Serial MAŁA MATURA 1947 (rola: oficer) odc. 2
2010 - Film PRZEBUDZENIE (Obsada aktorska)
2009 - Serial BARWY SZCZĘŚCIA (rola: lekarz) odc. 347, 351
2009 - Serial NAZNACZONY (rola: lekarz) odc. 4
2009 - Serial TERAZ ALBO NIGDY! (rola: lekarz) odc. 37
2008 - Spektakl telewizyjny PRZYGODY SINDBADA ŻEGLARZA (rola: Marynarz)
2008 - Film SKORUMPOWANI (rola: policjant)
2008 - Serial SKORUMPOWANI (rola: policjant)
2007 - Serial TWARZĄ W TWARZ (rola: policjant Fiodorow) odc. 5-6, 8-12
2007 - Serial U PANA BOGA W OGRÓDKU (rola: ochroniarz) odc. 6
2006 - Serial MROK (rola: Kulesza) odc. 5
2004 - 2019 - Serial PIERWSZA MIŁOŚĆ (rola: doktor Borecki, lekarz pediatra w Prywatnym Szpitalu Ginekologiczno-Położniczym we Wrocławiu)
2004 - Serial CAŁKIEM NOWE LATA MIODOWE (rola: dzielnicowy) odc. 11
2004 - Serial KRYMINALNI (rola: biznesmen oszukany przez Pawełczyka) odc. 10
2004 - Serial M JAK MIŁOŚĆ (rola: pan Wiesław, księgowy Jaroszego) odc. 226, 239, 250, 255
2003 - 2019 - Serial NA WSPÓLNEJ (2 role: Błażej Kalicki, klient agencji Burzy (odcinki: 120); terapeuta (odcinki: 2441))
2003 - 2005 - Serial DEFEKT (Obsada aktorska II seria)
2003 - Serial MĘSKIE - ŻEŃSKIE (rola: klient)
2002 - 2010 - Serial SAMO ŻYCIE (2 role: profesor Jacek Kuczyński - odc. 231, 262); podinspektor Bartczak - (odc. 557-558))
2000 - Serial LOKATORZY (Janusz Pewniak) odc. 7
1999 - Serial TRĘDOWATA (rola: klecz) odc. 2
1997 - 2019 Serial KLAN (rola: Andrzej, oficer Centralnego Biura Śledczego)
1995 - Spektakl telewizyjny MADAME MOLIER (rola: Kawaler I)
1995 - Spektakl telewizyjny MIRANDOLINA (rola: Fabrycjusz)
1995 - Spektakl telewizyjny PERYKLES (rola: Lizymach)
1995 - Film PESTKA (rola: współpracownik Borysa)
1995 - Spektakl telewizyjny RODZINKA PANI B. (rola: Jan)
1994 - Film DAMA KAMELIOWA (Obsada aktorska)
1994 - Spektakl telewizyjny NIEPRZYJACIEL (rola: Służący)
1982 - Etiuda szkolna EURYDYKA (Obsada aktorska)
1981 - Etiuda szkolna GRY (Obsada aktorska)
1979 - Film GODZINA `W` (rola: `Borsuk`; nie występuje w czołówce)

Spektakle:

1980 - PROCEDURA (rola: Lekarz) reż. Hoffmann Jerzy/Teatr im. Juliusza Osterwy Gorzów Wielkopolski
1980 - LALECZKA Z SASKIEJ PORCELANY (rola: Licho-Królewicz) reż. Zarewicz Ryszard/Teatr im. Juliusza Osterwy Gorzów Wielkopolski
1981 - PROCEDURA (rola: Lekarz) reż. Hoffmann Jerzy/Teatr im. Juliusza Osterwy Gorzów Wielkopolski
1983 - SEKS I POLITYKA (rola: Józef) reż. Filler Witold/Teatr Syrena Warszawa
1983 - KŁOPOT Z DZIEWCZYNĄ PERKUSISTY (rola: Jimmy) reż. Kłosowski Roman/Teatr Syrena Warszawa
1984 - PRZEDWIOŚNIE (rola: Gość, Żołnierz radziecki, Więzień, Student) reż. Wojdan Zygmunt/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1984 - MIŁOŚĆ CZYLI ŻYCIE... (rola: Janek Pradera) reż. Hamerszmit Janusz/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1984 - JAN KOCHANOWSKI?! - A KTO TO TAKI?! (rola: Aleksander, Młody Jan Kochanowski, Rycerz polski,) reż Bielicki Wowo/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1985 - IWONA, KSIĘŻNICZKA BURGUNDA (rola: Cyprian, Książę Filip) reż. Sławiński Marcin/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1985 - KORDIAN (rola: Czwarty z ludu, Szatan, Szlachcic II) reż. Wojdan Zygmunt/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1985 - SZTUKMISTRZ Z LUBLINA (rola: Jasza) reż. Wojdan Zygmunt/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1986 - NAGI KRÓL (rola: Urzędnik I; Chłopiec) reż. Sławiński Marcin/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1986 - ŚLUBY PANIEŃSKIE (rola: Gustaw) reż. Możdżonek Andrzej/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1986 - ŻOŁNIERZ KRÓLOWEJ MADAGASKARU (rola: Aktor teatrzyku, Pan Hilary) reż. Wojdan Zygmunt/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1986 - OKNO (obsada aktorska) reż.Wasiuczyński Jerzy/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1987 - WESELE (rola: Poeta) reż. Wojdan Zygmunt/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1987 - SŁUGA DWÓCH PANÓW (rola: Brygela) reż. Rudzki Wiesław/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1987 - POLICJA (rola: Więzień) reż. Choińska Alicja/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1988 - GDY OKRĘT TONIE (obsada aktorska) reż.Wasiuczyński Jerzy/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1988 - GAŁĄZKA ROZMARYNU (rola: Zadora) reż. Wojdan Zygmunt/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1988 - DZIECI ARBATU (rola: I Student, Sasza Pankratow) reż. Krasowski Jerzy/Teatr Narodowy Warszawa
1989 - BURZA (rola: Ferdynand) reż. Skuszanka Krystyna/Teatr Narodowy Warszawa
1990 - ROK 1935 (rola: Sasza) reż. Krasowski Jerzy/Teatr Narodowy Warszaw
1990 - SZEŚĆ POSTACI SZUKA AUTORA (rola: Syn) reż. Krasowski Jerzy/Teatr Narodowy Warszawa
1991 - ŚLUB (obsada aktorska) reż. Minc Tadeusz/Teatr Polski Warszawa
1991 - UBU KRÓLEM (rola: Podwórak) reż. Dejmek Kazimierz/Teatr Polski Warszawa
1992 - MIRANDOLINA (rola: Fabrycjusz) reż. Bogdański Zbigniew/Teatr Polski Warszawa
1992 - ZACZAROWANA KRÓLEWNA (obsada aktorska) reż. Dejmek Kazimierz/Teatr Polski Warszawa
1992 - PAN JOWIALSKI (rola: Służba domowa) reż. Dejmek Kazimierz/Teatr Polski Warszawa
1993 - POWRÓT ODYSA (rola: Zalotnik) reż. Szczykno Szczepan/Teatr Polski Warszawa
1993 - RYSZARD 3 (rola: Sir James Tyrrel) reż. Prus Maciej/Teatr Polski Warszawa
1993 - KONCERT ŚWIĘTEGO OWIDIUSZA (rola: Dawid) reż. Pacocha Jacek/przedstawienie impresaryjne
1994 - STRACONE ZACHODY MIŁOŚCI (rola: Biron) reż. Prus Maciej/Teatr Polski Warszawa
1994 - POPOŁUDNIE KOCHANKÓW (rola: Józef Poniatowski) reż. Bratkowski Jan/Teatr Polski Warszawa
1995 - KARIERA ARTURA UI (rola: Giuseppe Givola) reż. Prus Maciej/Teatr Polski Warszawa
1995 - DON JUAN, CZYLI ZWODZICIEL Z SEWILLI I KAMIENNY GOŚĆ (rola: Markiz La Mota) reż. Pacocha Jacek/Teatr Atlantis Warszawa
1995 - ZWODNICA (rola: Alonzo de Piracquo) reż. Adamczyk Wojciech/Teatr Polski Warszawa
1996 - KRAM Z PIOSENKAMI (obsada aktorska) reż. Fijewska Barbara/Teatr Polski Warszawa
1996 - TUROŃ (rola: Józef Chwalibóg) reż. Śmigasiewicz Waldemar/Teatr Polski Warszawa
1996 - PASTORAŁKA (rola: Pachoł Heroda, Stachu) reż. Kilian Jarosław/Teatr Polski Warszawa
1997 - POLITYKA (rola: Burski) reż. Bratkowski Jan/Teatr Polski Warszawa
1997 - MĄŻ I ŻONA (rola: Hrabia Wacław) reż. Łapicki Andrzej/Teatr Polski Warszawa
1998 - WACŁAW (rola: Wacław) reż. Łapicki Andrzej/Teatr Polski Warszawa
1998 - JESTEŚ MÓJ (rola: Tom) reż. Łapicki Andrzej/Teatr Polski Warszawa
1998 - DOŻYWOCIE (rola: Leon Birbancki) reż. Łapicki Andrzej/Teatr Polski Warszawa
1999 - IGRASZKI Z DIABŁEM (rola: Hubert) reż. Kilian Jarosław/Teatr Polski Warszawa
2001 - DON JUAN, CZYLI KAMIENNY GOŚĆ (rola: Don Carlos) reż. Kilian Jarosław/Teatr Polski Warszawa
2002 - PRZYGODY SINDBADA ŻEGLARZA (rola: Marynarz) reż. Kilian Jarosław/Teatr Polski Warszawa
2003 - BURZA (rola: Marynarz, Zjawa) reż. Kilian Jarosław/Teatr Polski Warszawa
2003 - ODWIEDZINY O ZMROKU (rola: Pan w żałobie) reż. Łapicki Andrzej/Teatr Polski Warszawa
2003 - WNĘTRZE (rola: Obcy) reż. Łapicki Andrzej/Teatr Polski Warszawa
2003 - SEN NOCY LETNIEJ (rola: Tezeusz) reż. Kilian Jarosław/Teatr Polski Warszawa
2004 - BALLADYNA (rola: Gość na balu, Kirkorczyk) reż. Kilian Jarosław/Teatr Polski Warszawa
2004 - GRY PAŁACOWE (rola: Almady) reż. Kulczyński Jan/Teatr Polski Warszawa
2005 - AGAMEMNON (rola: Agamemnon) reż. Kilian Jarosław/Teatr Polski Warszawa
2005 - EUROCITY (Z PRZEMYŚLA DO PRZESZOWY) (rola: Gwalbert) reż. Łapicki Andrzej/Teatr Polski Warszawa
2006 - JAK WAM SIE PODOBA (rola: De L`Arbre) reż. Kilian Jarosław/Teatr Polski Warszawa
2007 - WYZWOLENIE - PRÓBY (rola: Hołysz, Kaznodzieja) reż. Wojtyszko Adam, Szczawińska Weronika, Kostrzewski Wawrzyniec/Teatr Polski Warszawa
2008 - ZEMSTA (rola: Śmigalski) reż. Kilian Jarosław/Teatr Polski Warszawa
2009 - OPOWIEŚĆ ZIMOWA (rola: Kleomenes) reż. Kilian Jarosław/Teatr Polski Warszawa
2009 - BALLADYNA (rola: Lekarz koronny (od 19 marca 2011, gościnnie)) reż. Tyszkiewicz Artur/Teatr Narodowy Warszawa
2010 - PASJE WEDŁUG JEROFIEJEWA, CZYLI ZBĘDNI LUDZIE (obsada aktorska) reż. Borkowski Witalij/Grupa Dzień Śmierci Mozarta Warszawa
2011 - LORENZACCIO (role: Członek Rady Ośmiu (gościnnie), Drugi Mieszczanin (gościnnie), Krzykacz miejski (gościnnie), Wygnaniec (gościnnie), Żołnierz niemiecki (gościnnie)) reż. Lassalle Jacques/Teatr Narodowy Warszawa
2012 - PIOTRUŚ PAN (obsada aktorska) reż. Połoński Jerzy Jan/Teatr Capitol Warszawa
2013 - PAKUJEMY MANATKI, KOMEDIA NA OSIEM POGRZEBÓW (rola: Alberto Pinkus (gościnnie)) reż. Tyszkiewicz Artur/Teatr im. Juliusza Osterwy Lublin