Paweł Kleszcz

>> wróć do listy osób
 
  • Paweł Kleszcz
  • Paweł Kleszcz
  • Paweł Kleszcz
  • Paweł Kleszcz
  • Paweł Kleszcz
  • Paweł Kleszcz
  • Paweł Kleszcz
  • Paweł Kleszcz
  • Paweł Kleszcz
  • Paweł Kleszcz

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1969
Wzrost 180 cm
Waga 80 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów ciemny blond
Kolor oczu szare
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Gra na pianinie/fortepianie
Prawo jazdy B
Jazda konna
Żeglarstwo
Jazda na łyzwach
Jazda na nartach
Sternik motorowodny
Języki obce angielski brit.
francuski
rosyjski
Taniec Step
Podstawy
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor> Konferansjer
Resume Wykształcenie:

1993 - PWST Warszawa

Filmografia:

2010 - KUMULACJA (Członek komisji loterii), reż.: R.Zatorski
2010 - odc. 1459 w PLEBANIA (właściciel lombardu)
2010 - odc. 8 w HOTEL 52 (taksówkarz)
2010 - odc. 398 w BARWY SZCZĘŚCIA (Zalewski - ojciec Dawida)
2009 - odc. 12 w SIOSTRY (prokurator)
2009 - odc. 709 w M JAK MIŁOŚĆ (lekarz)
2008 - serial SKORUMPOWANI (Obsada aktorska)
2006 - odc. 780 w PLEBANIA (facet),
2005 - PRZYBYLI UŁANI w ŚWIĘTA POLSKIE (ułan),
2005 - 217 w NA DOBRE I NA ZŁE (Radek, mąż Ani),
2005 - 23 w EGZAMIN Z ŻYCIA (inspektor Puszkar),
2004 - 490 w PLEBANIA Obsada aktorska,
2003 - POGODA NA JUTRO (sprzedawca w sklepie rtv),
2003-2009 - NA WSPÓLNEJ (policjant),
2003 - 116 w M JAK MIŁOŚĆ (klient wypożyczalni Zduńskich),
2003 - 136 w M JAK MIŁOŚĆ (pracownik pomocy drogowej),
2003 - SERIA II w KASIA I TOMEK (policjant; tylko głos; odcinek 25),
2002-2009 - SAMO ŻYCIE (dyżurny policjant w budynku Komendy Stołecznej Policji, a potem na Posterunku Policji przyjmujący od Mirosława i Anity Kubiaków zgłoszenie o zaginięciu ich syna Maćka),
2002 - SERIA I w KASIA I TOMEK (2 role: członek Bractwa Świetlistej Nadziei, dzielnicowy Wesoły; tylko głos; odcinek 12),
2002 - CHOPIN. PRAGNIENIE MIŁOŚCI Obsada aktorska,
2000 - 3 w PRZEPROWADZKI (oficer),
2000 - OGNIEM I MIECZEM (serial tv) (Mołojec),
2000-2001 - ADAM I EWA (policjant z VII Posterunku Policji w Gdyni),
2000 - 8 w 13 POSTERUNEK 2 (facet ze strzałą),
1999 - 1 w POLICJANCI (policjant z patrolu),
1999 - OGNIEM I MIECZEM (Mołojec),
1999 - DŁUG Obsada aktorska,
1997 - 2 w SŁAWA I CHWAŁA (marynarz z wiadomością od Ariadny dla Myszyńskiego),
1997-2009 - KLAN (kierownik składu budowlanego w którym zaopatrywał się Ryszard Lubicz),
1997 - HISTORIE MIŁOSNE Obsada aktorska,
1996 - 10, 11 w TAJEMNICA SAGALI (pachołek Bortiegerna),
1995 - PUŁKOWNIK KWIATKOWSKI Obsada aktorska,
1995 - CWAŁ Obsada aktorska,
1994 - 11 w SPÓŁKA RODZINNA (funkcjonariusz Straży Miejskiej),
1994 - 4, 12 w JEST JAK JEST (pracownik Dumowicza w magazynie kostiumów TVP),
1993 - STRASZNY SEN DZIDZIUSIA GÓRKIEWICZA (policjant),
1993 - PORA NA CZAROWNICE (pielęgniarz)

Spektakle:

2007 - HALO KABARET, reż.: M.Warzecha
1999 - PINOKIO (Kruk; Gospodarz; Nauczyciel), reż.: C.Domagała
1999 - BALLADA CZERNIAKOWSKA, CZYLI BOSO, ALE W OSTROGACH (Heniek, Młodzieniec, Połamaniec szpitalny), reż.: T.Wiśniewski
1998 - BIEDNY B.B., forma twórczości: asystent reżysera,
reż.: L.Szurmiej
1998 - BIEDNY B.B. (Pan W), reż.: L.Szurmiej
1998 - MACHIAVELLI, reż.: A.Barciś
1997 - ROZKOSZNA DZIEWCZYNA (Kelner), reż.: B.Borys-Damięcka
1997 - ROZKOSZNA DZIEWCZYNA, forma twórczości: asystent reżysera,
reż.: B.Borys-Damięcka
1996 - KRÓLOWA PRZEDMIEŚCIA (Fotograf), reż.: B.Borys-Damięcka
1996 - WARSZAWKA (Z) BAWI SIĘ, reż.: Z.Korpolewski
1995 - MOC W TEATRZE (Tajemniczy monter), reż.: M.Robaczewski
1995 - KSIĄŻĘ I ŻEBRAK (Harap,żebrak,Lord Saint John), reż.: Z.Bogdanski
1995 - REWIA NA LUZIE, reż.: Z.Korpolewski
1994 - LUDOŻERCY (Syn Wodza,Narrator), reż.: Z.Korpolewski
1994 - CAFE POD MINOGĄ (Niemiec), reż.: Z.Korpolewski
1993 - PTASZEK ZIELONOPIÓRY (Tartalia, Truffaldino)
1993 - KUPIEC WENECKI (Gratiano), reż.: E.Argent

Inne:

2010 - Projekt artystyczny COMMUNITAS w ko-produkcji z Teatrem Dramatycznym m.st. Warszawy (Wykonawca), reż.: A.Mik