Andrzej Byś

>> wróć do listy osób
 
  • Andrzej Byś
  • Andrzej Byś
  • Andrzej Byś
  • Andrzej Byś

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1959
Wzrost 180 cm
Waga 86 kg
Kolor włosów ciemny blond
Kolor oczu szare
Umiejętności Gra na flecie
Jazda konna
Pływanie
Prawo jazdy B
Rower
Języki obce niemiecki
rosyjski
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

Studium Aktorskie Teatru Wybrzeże - Gdańsk

Filmografia:

2000 - SUKCES Obsada aktorska
2000 - 2 w PRZEPROWADZKI (elegancki gość),
1997-2009 - KLAN (strażnik więzienny)

Spektakle:

2002 - NORMALKA MA NA IMIĘ ŚMIERĆ, reż.: K.Wierzbiański
1999 - TRAKTAT O MARIONETKACH (Hrabia), reż.: H.Tomaszewski
1988 - MAKBET (Macduff), reż.: A.Baniukiewicz
1987 - DWAJ PANOWIE B. (Jerzy Brod), reżyseria: J.Kozłowski
1986 - IWONA, KSIĘŻNICZKA BURGUNDA (Cyryl), reż.: R.Major
1985 - ŻEGNAJ, JUDASZU (Judasz), reż.: Z.Lesień
1985 - FANTAZY (Jan; Kałmuk), reż.: B.Ford Hanooka
1985 - WITKACY I PRZECIWNICY (Floreston Wężymord),
reż.: J.Pieńkiewicz
1985 - SZUKAM PRACY (Konferansjer 2), reż.: Z.Lesień
1985 - ŚLUBY PANIEŃSKIE (Albin), reż.: M.Straszewska
1984 - ODEJŚCIE GŁODOMORA (Strażnik II;Sportsmen), reż.: J.Różewicz
1984 - JAK SIĘ KOCHAJĄ W NIŻSZYCH SFERACH (Bob),
reż.: W.Laskowska
1984 - ROZMOWY PRZY WYCINANIU LASU (Dunlop), reż.: B.K.Radecka
1984 - ROZKOSZE ŻYCIA, reż.: Z.Czeski
1983 - HAMLET (Horacy;Dworzanin), reż.: K.Rościeszewski
1980 - JUZ PO WSZYSTKIM, reż.: K.Kutz
1980 - MAKBET, reż.: St.Hebanowski
1979 - DRAMAT, reż.: R.Major
1979 - DZIADY, reż.: M.Prus