Jacek Bielenia

>> wróć do listy osób
 
  • Jacek  Bielenia
  • Jacek  Bielenia

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1949
Wzrost 184 cm
Waga 75 kg
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu szare
Umiejętności Pływanie
Prawo jazdy B
Tenis ziemny
Języki obce francuski
angielski brit.
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

Szkoła Muzyczna im. Chopina wydz. piosenkarski

Filmografia:

* 2005 - 90, 91 w PENSJONAT POD RÓŻĄ (przewodniczący komisji przetargowej),
* 2002 - 2 w PRZEDWIOŚNIE (serial tv) (mężczyzna w pociągu do Polski),
* 2001 - 7 w MARSZAŁEK PIŁSUDSKI Obsada aktorska,
* 1992 - 3 w MISSION TOP SECRET (Guard),
* 1991 - 19 w POGRANICZE W OGNIU Obsada aktorska,
* 1989 - 6 w MODRZEJEWSKA Obsada aktorska,
* 1986 - 6 w TULIPAN Obsada aktorska,
* 1983 - KATASTROFA W GIBRALTARZE Obsada aktorska,
* 1981 - KARABINY (Heniek)

Spektakle:

1986 - KRÓLOWA PRZEDMIEŚCIA, reż.: T.Wiśniewski
1986 - BUKIECIK ALPEJSKICH FIOŁKÓW (Policjant; Operator; Harry),
reż.: L.Dynerman
1986 - PRZYGODY CIPOLLINA (Żołnierz), reż.: J.Złotnicki
1986 - ŚWIĘTO RASY HISZPAŃSKIEJ, reż.: J.Krzyżanowski
1985 - JA JESTEM ŻYD Z WESELA, reż.: A.M.Marczewski
1985 - KRÓL MACIUŚ PIERWSZY(Bum-Drum;Doktor III;Ambasador),
reż.: L.Grzędzińska
1984 - BETLEEM POLSKIE, reż.: H.Giżycki
1984 - CZINCZRAKA, reż.: S.Mrewiszwili
1984 - ROMEK I JULKA, reż.: T.Wiśniewski
1984 - DIABŁY WARSZAWSKIE, reż.: T.Wiśniewski
1981 - OBIECANKI CACANKI (Dozorca), reż.: A.Żarnecki
1980 - KTO MI ŚPIEWAŁ SERENADĘ (Mocny), reż.: A.Żarnecki
1976 - O zachowaniu przy stole (Rezydent), reż.: M.Jonkajtys
1975 - KTO CHCE PIOSENKĘ, reż.: M.Jonkajtys
1961 - ARKA NOWEGO, reż.: A.Hanuszkiewicz