Krzysztof Bochenek

>> wróć do listy osób
 
  • Krzysztof Bochenek
  • Krzysztof Bochenek
  • Krzysztof Bochenek

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1960
Wzrost 175 cm
Waga 89 kg
Kolor włosów szatyn
Umiejętności Jazda konna
Jazda na nartach
Pływanie
Prawo jazdy B
Języki obce francuski
rosyjski
angielski brit.
gwara śląska
gwara góralska
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Teatr Bagatela im. Tadeusza Boya-Żeleńskiego Kraków

Wykształcenie:

1983 - PWST w Krakowie; dyplom 1984

Filmografia:

* 2008 - MAŁA MOSKWA Obsada aktorska,
* 2008-2009 - BRZYDULA (dyrektor banku),
* 2007 - 54 w FACECI DO WZIĘCIA (pracownik cmentarza),
* 2006 - 5 w U FRYZJERA (detektyw),
* 2006 - PLAC ZBAWICIELA (Wiktor, szwagier Beaty),
* 2006 - TO JEST NAPAD (40) w NIANIA (mężczyzna w płaszczu),
* 2006 - 28 w MAGDA M. (klient Piotra),
* 2006 - 63 w KRYMINALNI (Stankiewicz, ojciec Krystiana),
* 2006 - 46 w EGZAMIN Z ŻYCIA (gość weselny),
* 2005 - 13 w WIEDŹMY (polityk),
* 2005-2008 - PITBULL (serial tv) (strażnik miejski; seria II (odcinek 10)),
* 2004 - 183 w ŚWIĘTA WOJNA (1999 - 2008; serial tv) (Koszyk),
* 2004 - ONO Obsada aktorska,
* 2004 - MÓJ NIKIFOR (ksiądz),
* 2004 - KAROL. A MAN WHO BECAME POPE (Stahl),
* 2003-2009 - NA WSPÓLNEJ (ratownik),
* 2003 - MARCINELLE (Impiegato Miniera),
* 2002-2009 - SAMO ŻYCIE (starszy aspirant Witold Dłużyński, policjant z XV Komisariatu Policji prowadzący dochodzenie w sprawie potrącenia samochodem przez Leszka Retmana Agnieszki Dunin; w odcinku 591 przedstawia się jako funkcjonariusz Komendy Stołecznej Policji),
* 1997 - 7 w SŁAWA I CHWAŁA ,
* 1997-2009 - KLAN (Robert Kujawa, prezes Agencji Reklamowej Zoom Eye i przestępca zajmujący się handlem narkotykami i pornobiznesem),
* 1996 - GRY ULICZNE Obsada aktorska,
* 1988 - 7 w RODZINA KANDERÓW Obsada aktorska,
* 1987 - ŚMIERĆ JOHNA L. Obsada aktorska,
* 1987 - 3 w ŚMIECIARZ Obsada aktorska,
* 1986 - KOMEDIANCI Z WCZORAJSZEJ ULICY (Basztard),
* 1986 - 19 w BLISKO, CORAZ BLIŻEJ Obsada aktorska,
* 1986 - 1, 6 w BIAŁA WIZYTÓWKA Obsada aktorska

Spektakle:

2006 - BAL W OPERZE, reż.: K.Abrahamowicz
2006 - ZJADANIE BOGA, reż.: J.Crone
2005 - TESTOSTERON (Fistach), reż.: P.Urbaniak
2005 - MAYDAY 2 (John Smith), reż.: M.Sławiński
2005 - NOC WALPURGII ALBO KROKI (Boria), reż.: W.Śmigasiewicz
2004 - SZTUKMISTRZ Z LUBLINA (Bejrysz Wysoker/Herman), reż.: J.Szurmiej
2004 - NIENASYCENI CZYLI MOWY, reż.: W.Saniewski
2003 - SKRZYPEK NA DACHU (Lejzer Wolf), reż.: J.Szurmiej
2003 - KOLACJA DLA GŁUPCA (Leblanc), reż.: T.Obara
2003 - HULAJGĘBA (Gałkiewicz; Żebrak; Chłop), reż.: W.Śmigasiewicz
2002 - REWIZOR (Chłopow), reż.: M.Sobociński
2000 - MAKBET (Cathness), reż.: W.Śmigasiewicz
2000 - SCENY Z NOWEGO ŚWIATA (Angel), reż.: T.Obara
1999 - EPOKA ŚMIECHU (Porucznik), reż.: A.Sroka
1999 - BALLADYNA (Kostryn), reż.: A.Sroka
1998 - KOSMOS (Ludwik), reż.: W.Śmigasiewicz
1998 - KUBUŚ PUCHATEK (Kłapouchy), reż.: B.Wyszomirski
1997 - PANNA TUTLI-PUTLI (Dziki Europejczyk Nędzarz), reż.: K.Orzechowski
1996 - BYŁ KABARET, reż.: M.Pacuła
1996 - DOŻYWOCIE (Klarnecista, Twardosz, Żydek II), reż.: T.Obara
1995 - ZIELONY GIL (Osorio), reż.: T.A.Dutkiewicz
1994 - MAYDAY (John Smith), reż.: W.Pokora
1994 - PRZYSIĘGA KOŚCIUSZKI (Stefan Dembowski), reż.: J.Zoń
1994 - OŚLE LATA (David J.Buckle), reż.: W.Pokora
1993 - FIRCYK W ZALOTACH (Świstak), reż.: L.Piskorz
1993 - HEJ KOLĘDA CZYLI STÓŁ POLSKI, forma twórczości:asystent reżysera, reż.: J.Chmielnik
1993 - PANNA TUTLI-PUTLI, reż.: K.Orzechowski
1993 - JAK ZATRZYMAĆ CHWILĘ TĘ, reż.: J.Butrym
1993 - FIRCYK W ZALOTACH (Świstak), reż.: L.Piskorz
1993 - HEJ, KOLĘDA CZYLI STÓŁ POLSKI, reż.: J.Chmielnik
1991 - WIECZÓR TRZECH KRÓLI (Kapitan), reż.: K.Orzechowski
1991 - WARSZAWIANKA, reż.: S.Nosowicz
1990 - BURZLIWE ŻYCIE LEJZORKA ROJTSZWAŃCA (Obrońca Landau, I członek komisji, II Policjant), reż.: W.Ziętarski
1990 - ŻABY (Eurypides, Karczmarka I), reż.: S.Nosowicz
1990 - PASTORAŁKA (Adam,dameta,Marszał), reż.: T.Malak
1989 - JESZCZE W ZIELONE GRAMY (Robotnik), reż.: T.Wiśniewski
1988 - KANDYD (Zausznik Inkwizycji), reż.: K.Orzechowski
1988 - WYSOCKI ZE ŚMIERCIĄ NA TY, reż.: S.Nosowicz
1987 - ABELARD I HELOIZA (Zakonnik), reż.: H.Boukołowski
1986 - TAKA NOC NIE POWTÓRZY SIĘ (Tajniak), reż.: W.Gawronski
1985 - ZWODZICIEL Z SEWILLI (Książę Octavio), reż.: P.Piaskowski
1985 - KOCHANKOWIE PIEKŁA (Oficer księcia), reż.: A.Jamróz
1984 - KIEDY ŚPIEWA SŁOWIK (Lekarz; Narcyz; Motyl),
reż.: W.Nurkowski
1984 - DAMY I HUZARY (Edmund), reż.: A.Jamróz
1983 - JESIENIN NIE PRZYSZEDŁ, reż.: M.Gliński
1982 - KRÓL MACIUŚ I (Felek-PWST), reż.: R.Olesiński