Ryszard Chlebuś

>> wróć do listy osób
 
  • Ryszard Chlebuś
  • Ryszard Chlebuś
  • Ryszard Chlebuś
  • Ryszard Chlebuś
  • Ryszard Chlebuś
  • Ryszard Chlebuś

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1952
Wzrost 172 cm
Waga 114 kg
Sylwetka krępa
Kolor włosów pieprz i sól
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
Prawo jazdy B
Języki obce rosyjski
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1990 - Egzamin eksternistyczny (dla aktorów dramatu)

Filmografia:

2012 - ANNA GERMAN Serial fabularny (pan Rysio),
2012 - BIG LOVE (gospodarz),
2012 - 16, 18 w KOMISARZ ALEX (konwojent),
2012 - 24 w KOMISARZ ALEX (Mirek),
2012 - 12 w PARADOKS (chłop),
2011 - LINIA ŻYCIA Serial fabularny (starszy pan),
2011 - 1686 w PLEBANIA (ksiądz Miluś),
2011 - SZTOS 2 (szatniarz Stasio),
2011 - 4 w UNIA SERC (właściciel firmy `Dworskie Smaki`),
2011 - 1, 7 w ŻYCIE NAD ROZLEWISKIEM (właściciel lokalu),
2010 - APETYT NA ŻYCIE Serial fabularny (sprzedawca),
2010 - CARGO Etiuda szkolna (Sąsiad),
2010 - KAFFE I GDANSK Film fabularny - krótkometrażowy (Czesław),
2010 - 414 w NA DOBRE I NA ZŁE (Stanisław),
2010/2011 - 4, 8, 20, 23, 32, 35, 46, 126, 128, 130-132, 135, 149, 158, 190, 192, 193 w PROSTO W SERCE (ochroniarz na osiedlu),
2010 - 5 w USTA USTA (ksiądz),
2009 - 16 w 39 I PÓŁ (taksówkarz),
2009 - 1 w MIASTO Z MORZA (pasażer pociągu; odcinki: 1),
2009 - MIASTO Z MORZA Film fabularny (pasażer pociągu),
2009 - 1405 w PLEBANIA (ksiądz Popławski),
2009 - 17 w SYNOWIE (listonosz),
2009 - 52 w RANCZO (chłop),
2009 - MIASTO Z MORZA (pasażer pociągu),
2009 - 16 w 39 I PÓŁ (taksówkarz),
2008 - STARY CZŁOWIEK I PIES Obsada aktorska,
2008 - 40 w RANCZO (mężczyzna),
2008 - 10 w OJCIEC MATEUSZ (pracownik mleczarni),
2008 - 350 w NA DOBRE I NA ZŁE (pijany pacjent),
2008-2009 - BRZYDULA (pasażer autobusu),
2007 - REZERWAT (monter Wąs),
2007 - RANCZO WILKOWYJE Obsada aktorska,
2007 - 830 w PLEBANIA (ksiądz),
2007 - 485 w M JAK MIŁOŚĆ (Jaśkowiak, pracownik przetwórni),
2007 - 1 w HALO, HANS! CZYLI NIE ZE MNĄ TE NUMERY! (numer 41, uczestnik castingu na sobowtóra Hansa Klossa),
2007 - 98 w FALA ZBRODNI Obsada aktorska,
2007 - 21 w FACECI DO WZIĘCIA (wesoły sanitariusz),
2007 - 77 w EGZAMIN Z ŻYCIA (recepcjonista w szpitalu),
2007 - 78 w DWIE STRONY MEDALU (pacjent),
2006 - 35 w NIANIA (wujek Zdzisio),
2006 - 18 w MAGDA M. (Leon Stasiak, mąż Barbary),
2006 - CO SŁONKO WIDZIAŁO (producent zestawów do minisquasha),
2006 - 1 w APETYT NA MIŁOŚĆ (dozorca w kamienicy Baranowskich),
2005-2006 - WARTO KOCHAĆ (krawiec Plewka),
2005 - 233 w ŚWIAT WEDŁUG KIEPSKICH (Mirosław Soczysty),
2005-2008 - PITBULL (serial tv) (konduktor; seria II (odcinek 9)),
2005 - 4 w NIANIA (wuj Zdzisio),
2005 - 221 w NA DOBRE I NA ZŁE (pacjent),
2005 - 228 w NA DOBRE I NA ZŁE (mężczyzna),
2005 - 211 w LOKATORZY Obsada aktorska,
2005 - 25 w KRYMINALNI (chłop w Zalesiu),
2004 - 195 w ŚWIĘTA WOJNA (poseł Pszenica),
2004-2009 - PIERWSZA MIŁOŚĆ (3 role: Kazimierz Socha, gość na ślubie i weselu Emilii Śmiałek i Andrzeja Pałkowskiego; pracownik stacji benzynowej, na której skradzioną karetkę pogotowia ratunkowego tankowali zbiegli ze szpitala gangsterzy Mikołaj Ryba Rybiński i Bogusław Rudny; Mundek, wujek Krystyny, pacjentki oddziału położniczo-ginekologicznego Szpitala Kolejowego we Wrocławiu leżącej na jednej sali z Teresą Żukowską),
2004 - 26 w FALA ZBRODNI (szef firmy transportowej),
2004 - DZIKI (kierowca),
2003 - ZOSTAĆ MISS 2 (Rysio),
2003-2009 - NA WSPÓLNEJ (lekarz pogotowia),
2003 - 131 w M JAK MIŁOŚĆ (szef kawiarni),
2003 - SERIA III w KASIA I TOMEK (handlarz; odcinek 20),
2003-2005 - DEFEKT (Waksman, zamordowany przez Wołczyka prezes banku; I seria),
2002-2009 - SAMO ŻYCIE (mężczyzna którego Anita Kubiak pytała czy jest jakieś inne niż główne wejście do budynku Prokuratury Rejonowej w Warszawie),
2002 - KARIERA NIKOSIA DYZMY (gość na przyjęciu),
2001 - REQUIEM (Władzio, pracownik fermy Henryka),
2001 - 110 w PLEBANIA (akwizytor handlujący dewocjonaliami),
2001 - 19, 20, 35 w M JAK MIŁOŚĆ (szef kawiarni),
2001 - LISTY MIŁOSNE (prowadzący strzelnicę w lunaparku),
2000 - 218 w ZŁOTOPOLSCY (klient restauracji Marty Gabriel),
2000 - 1, 2 w TWARZE I MASKI (inspicjent),
2000 - NOC ŚWIĘTEGO MIKOŁAJA w ŚWIĘTA POLSKIE (strażnik),
2000 - 3,5,6,8,9,13 w SŁONECZNA WŁÓCZNIA (cukiernik Sanders),
2000 - PIERWSZY MILION Obsada aktorska,
2000-2001 - MIASTECZKO (cukiernik Majcherek),
2000 - 25 w DOM (mechanik Ekstra-Mocnego),
2000-2001 - ADAM I EWA (Władysław Rączka, prywatny administrator kamienicy przy ulicy Kościuszki 5/7 w której mieszkają Ewa i Renata z rodzinami),
1999 - TOROWISKO (dyżurny ruchu),
1999 - 3 w POLICJANCI (sprzedawca na stacji benzynowej w Borzęcinie),
1999 - PIERWSZY MILION Obsada aktorska,
1999 - PAN TADEUSZ (pleban),
1998 - 2 w SYZYFOWE PRACE (ojciec ucznia),
1998 - BILLBOARD (sprzedawca hot dogów),
1998 - 23 w 13 POSTERUNEK Obsada aktorska,
1997 - SZTOS Obsada aktorska,
1997 - PRZYSTAŃ (mężczyzna na zakończeniu roku szkolnego),
1997 - MARION DU FAOUET - CHEF DE VOLEURS Obsada aktorska,
1997 - KSIĘGA WIELKICH ŻYCZEŃ (Krzysztof Antkowiak, kierowca z zakładu pogrzebowego),
1997 - KRONIKI DOMOWE (krewniak),
1997 - KOCHAJ I RÓB CO CHCESZ (kierowca autobusu),
1997-2009 - KLAN (3 role: lekarz weterynarii, pasażer taksówki Rysia Lubicza (sezon 2001/2002); mężczyzna z ulicy Cebulowej wskazujący Jerzemu Chojnickiemu drogę do magazynów (sezon 2001/2002); kierownik budowy na której jako operator koparki pracował Michał Chojnicki (sezon 2007/2008)),
1997 - GĄSZCZ (1997) (bilardzista),
1996 - 12,13 w TAJEMNICA SAGALI (uczestnik zjazdu),
1996 - GRY ULICZNE (sąsiad Katarzyny Rutkowskiej),
1996 - 3 w EKSTRADYCJA 2 (lekarz badający Halskiego po zamachu; w czołówce inicjał imienia: C.),
1996 - DZIEŃ WIELKIEJ RYBY (właściciel restauracji),
1995 - KAMIEŃ NA KAMIENIU (Franek; nie występuje w czołówce),
1994 - OCZY NIEBIESKIE Obsada aktorska,
1993 - 20 LAT PÓŹNIEJ w C EST MON HISTOIRE (urzędnik NRD przyjmujący pieniądze za Hauserów; nie występuje w napisach),
1993 - 11 w 40-LATEK. 20 LAT PÓŹNIEJ (uczestnik wycieczki do Aleksandrii),
1986 - 1 w BIAŁA WIZYTÓWKA Obsada aktorska

Spektakle:

2005 - ODJAZD (Wojtek Bobik), reż.: F.Apke
2004 - BAL U WOLANDA (Nikanor Iwanowicz Bosy), reż.: Ł.Czuj
2003 - O CO BIEGA?(Sierżant Towers), reż.: M.Korwin
2002 - DYZMA (Właściciel lokalu), reż.: L.Adamik
2001 - MAMY ŚWIĘTEGO MIKOŁAJA (Biały Miś), reż.: W.Kobrzyński, W.Szelachowski
1995 - DZIEDZIC (Marcone), reż.: S.Świder
1993 - DIALOG NA WIELKI PIĄTEK, reż.: A.Jakubas
1992 - RATUJ SIĘ KTO MOŻE (Reporter), reż.: W.Adamczyk
1992 - BAJKI SAMOGRAJKI, reż.: H. Adamek, M.Korwin
1992 - ANIA Z ZIELONEGO WZGÓRZA (Sąsiad), reż.: M.Korwin
1991 - PRZYGODY MŁYNKA DO KAWY (Guzik), reż.: T.Krzan
1991 - HENRYK POBOŻNY (Pątnik), reż.: M.Korwin
1991 - DZIŚ JEST 4 LIPCA (Pan Dally), reż.: J.Jasielski
1991 - PANI DALLY MA KOCHANKA (Pan Dally), reż.: J.Jasielski
1991 - FORSA TO NIE WSZYSTKO (De Pinna), reż.: M.Sikora
1991 - POLOWANIE NA KARALUCHY (Bezdomny), reż.: M.Korwin
1990 - IWONA, KSIĘŻNICZKA BURGUNDA (Walenty), reż.: H.Adamek
1990 - ZEMSTA (Perełka), reż.: R.Caban
1989 - DZIEŃ GNIEWU (Ojciec III), reż.: P.Basiński
1989 - HENRYK NA ŁOWACH (Milord Rydyng), reż.: H.Mozer
1988 - ZA SIEDMIOMA STRUNAMI (Pan Adurek), reż.: P.Basiński
1987 - CIOTUNIA (Zdzisław), reż.: T.Pliszkiewicz
1987 - NAJWIĘKSZA ŚWIĘTOŚĆ (Milicjant), reż.: R.Kordziński
1985 - PAN JOWIALSKI (Lokaj), reż.: W.Boratyński
1984 - NOC W OPERZE, reż.: H.Adamek
1983 - TERRORYŚCI (Nr Trzynaście), reż.: H.Adamek
1983 - ZBRODNIA I KARA (Barman), reż.: W.Kopciński
1983 - 3x JANUSZ GŁOWACKI (Syn), reż.: J.Hutek
1982 - TABU, reż.: P.Obracaj
1980 - TYGRYS PIETREK (Tygrys II), reż.: J.Ryl-Krystianowski