Marek Chronowski

>> wróć do listy osób
 
  • Marek Chronowski
  • Marek Chronowski
  • Marek Chronowski
  • Marek Chronowski
  • Marek Chronowski
  • Marek Chronowski
  • Marek Chronowski
  • Marek Chronowski

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1958
Wzrost 176 cm
Waga 70 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów szpakowate
Kolor oczu piwne
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży L
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Gra na gitarze
Prawo jazdy B
Jazda konna
Szermierka
Pływanie
Rower
Siatkówka
Jazda na nartach
Języki obce angielski brit.
rosyjski
Taniec Podstawy
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1982 - PWST we Wrocławiu

Filmografia:

2006 - 8, 11 w APETYT NA MIŁOŚĆ (Guguładze, właściciel lokalu),
2005 - 72 w PENSJONAT POD RÓŻĄ (przedstawiciel),
2004 - 244, 265 w M JAK MIŁOŚĆ (nadkomisarz Marek Bem z CBŚ),
2003-2005 - SPRAWA NA DZIŚ (realizator Krzysztof, kochanek Piranii),
2003-2009 - NA WSPÓLNEJ (dyrektor),
2000 - PIERWSZY MILION Obsada aktorska,
1999 - PIERWSZY MILION Obsada aktorska

Spektakle:

2006 - LOT NAD KUKUŁCZYM GNIAZDEM (Harding), reż.: W..Żiła
2005 - SEN NOCY LETNIEJ (Tezeusz), reż.: M.Siedler
2005 - ZEMSTA (Dyndalski), reż.: E.Marcinkówna
2004 - PĘTLA, reż.: M.Chronowski
2004 - SAMOTNY ZACHÓD (Ojciec Welsh), reż.: G.Kempinsky
2003 - MISTRZ I MAŁGORZATA (Mistrz), reż.: A.M.Marczewski
2001 - PĘTLA, reż.: M.Chronowski
2001 - PAMIĘTAJ O ROCZNICACH (Biały), reż.: M.Chronowski
2000 - DZIKIE ŁABĘDZIE (Olaf, Brat V), reż.: S.Ochmański
1999 - KSIĄŻĘ PORTUGALII (Książę Piotr), reż.: S.Ochmański
1998 - ZA ÓSMĄ GÓRĄ (Książę), reż.: C.Sieńko
1998 - O ROKU ÓW! (Konrad), reż.: W.Wolański
1997 - PAN TWARDOWSKI (Szlachcic II; Anioł), reż.: W.Wolański
1996 - HISTORIA O ŻOŁNIERZU, reż.: A.Roser
1995 - CARMEN (Jose), reż.: W.Wolański
1995 - PASTORAŁKA (Adam,Pasterz,Chłop,Melchior), reż.: C.Sieńko
1992 - ROMEO I JULIA (Montecchi), reż.: P.B.Jędrzejczak
1991 - NIEJAKI PIÓRKO (Policjant,Pan I,Narzecziny),
reż.: P.B.Jędrzejczak
1990 - EDYP KRÓLEM (Jeden z chóru), reż.: M.Orski
1989 - MĄŻ I ŻONA (Alfred), reż.: J.Schejbal
1988 - TROILUS I KRESSYDA (Diomedes), reż.: J.Pazdro
1988 - BRUDNE CZYNY (Mark), reż.: J.Nowara
1987 - ANTYGONA (Jeden z chóru), reż.: I.Dudzińska
1987 - ERMIDA ALBO KRÓLEWNA PASTERKA (Amintas),
reż.: K.Orzechowski
1986 - O ŚLICZNYCH KWIATKACH (Kaktus), reż.: H.Komorowska
1985 - HAMLET (Woltymand), reż.: M.Oliwa
1984 - CYRKOWE PRZYGODY MATEUSZA CHUDEUSZA (Tutus Groźny, Gerard Lamparto), reż.: J.Bielunas
1984 - ROMANS Z WODEWILU (Kazimierz), reż.: S.Domańska
1982 - SPARTOLINO (Kawaler), reż.: B.Litwiniec
1982 - HAMLET-KUGLARZ, reż.: B.Litwiniec