Marek Cichucki

>> wróć do listy osób
 
  • Marek Cichucki
  • Marek Cichucki
  • Marek Cichucki
  • Marek Cichucki

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1961
Wzrost 170 cm
Waga 72 kg
Kolor oczu niebieskie
Agent aktorski Mirosława Niemczyk
mirka@skene.pl
+48 600 944 321
Umiejętności Prawo jazdy B
Jazda konna
Powożenie
Akrobatyka
Sztuki walki
Wspinaczka
Pływanie
Nurkowanie
Windsurfing
Żeglarstwo
Jazda na łyzwach
Jazda na nartach
Języki obce angielski brit.
rosyjski
czeski
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1985 - Wydział Aktorski PWSFTViT Łódź oraz
Wydział Teatru Nonwerbalnego i Komedii w Pradze

Doświadczenie zawodowe:

1983 - 1987 - Aktor łódzkiego Teatru Studyjnego 83
1987 - 1989 oraz od 1997 - do teraz - Aktor Teatru Nowego im. Kazimierza Dejmka Łódź
1988 - 1992 - Aktor Zespołu J.Wiśniewskiego

Filmografia:

2014 - odc. 60, 61 serialu PRAWO AGATY (rola: Woliński)

2012 - OJCZE NASZ etiuda szkolna (rola:ojciec)

2012 - odc. 2 w serialu PARADOKS (rola: Szpion), reż.: G.Zgliński, B.Lankosz

2011 - odc. 4 w serialu KOMISARZ ALEX (rola: Negocjator)

2010 - WENECJA (rola: Rotmistrz)

2009 - odc. 18, 23, 26 w serialu CZAS HONORU (rola: Wende - szef Nowotnika)

2008 - odc. 4 w serialu AGENTKI (rola: Grzegorz Myciński - współwłaściciel Kazamatów)

2007 - odc. 1, 8 w serialu U PANA BOGA W OGRÓDKU (rola: Strażak)

2007 - Film U PANA BOGA W OGRÓDKU (rola: Strażak)

2007 - odc. 9, 10 w serialu ODWRÓCENI (rola: Inżynier Nowak)

2006 - odc. 246 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Ojciec kolegi Adama Jaskólskiego)

2005 - odc. 630 w serialu PLEBANIA (rola: Pracownik gminy)

2005 - odc. 29 w serialu KRYMINALNI (rola: Okoń)

2005 - odc. 3, 5, 8, 9, 11, 14, 16 w serialu BOŻA PODSZEWKA Część II (rola: Bogdan Jurewicz - brat Marysi)

2004 - Serial STARA BAŚŃ (rola: Jeździec Zwiastun)

2004/2005 - odc. 6, 8, 11, 13 w serialu OFICER (rola: Pułkownik Wagner - dowódca specjalnego oddziału wojskowego)

2003 - Film STARA BAŚŃ (rola: Jeździec Zwiastun)

2002 - odc. 1 w serialu SFORA (rola: Naukowiec zagłuszający podsłuch policji na spotkaniu Starewicza z Twardym; nie występuje w czołówce)

2002 - KARIERA NIKOSIA DYZMY (rola: Pan Kazio - kierowca Nikosia)

2001 - REICH (rola: Jogi - człowiek Wieśka)

2000 - Serial OGNIEM I MIECZEM (rola: Krzysztof Wierszułł)

1999 - Film OGNIEM I MIECZEM (rola: Krzysztof Wierszułł)

1997 - KSIĘGA WIELKICH ŻYCZEŃ (rola: Marek - chłopak Zuzanny)

1997 - odc. 2-9 w serialu BOŻA PODSZEWKA (rola: Bogdan Jurewicz - brat Marysi)

1996 - odc. 4, 5 w serialu TAJEMNICA SAGALI (rola: Myśliwy w Biskupinie)

1996 - odc. 1 w serialu MASZYNA ZMIAN. NOWE PRZYGODY (rola: Świadek na ślubie Anny i Filipa)

1996 - odc. 2-6, 8, 12 w serialu AWANTURA O BASIĘ (rola: Michaś - służący Olszowskiego, w późniejszych odcinkach rola: Policjant)

1995 - DOCTEUR SEMMELWEIS (rola: Student Kleina; nie występuje w czołówce)

1995 - Film AWANTURA O BASIĘ (rola: Michaś - służący Olszowskiego)

1993 - ŻYWOT CZŁOWIEKA ROZBROJONEGO (Obsada aktorska)

1993 - SAMOWOLKA (rola: Wojtek)

1993 - odc. 5 w serialu KUCHNIA POLSKA (rola: Wopista)

1993 - KRAJ ŚWIATA (rola: Mężczyzna stający w kolejce po paszport)

1993 - CZŁOWIEK Z... (Obsada aktorska)

1992 - WIELKA WSYPA (rola: Więzień zamawiający: `O dwóch takich, co ukradli księżyc`; nie występuje w czołówce)

1992 - odc. 3, 10, 12 w serialu ABY DO ŚWITU (rola: Starszy posterunkowy Władek)

1991 - odc. 14, 15, 17, 23, 24 w serialu POGRANICZE W OGNIU (rola: Michałek Kamiński Drągal - przyjaciel i współpracownik Czarka)

1991 - DZIECKO SZCZĘŚCIA (rola: Wacek)

1989 - odc. 1 w GORZKA MIŁOŚĆ w serialu (rola: Kazio podglądający kąpiącą się nagą Hannę)

1989 - Film GORZKA MIŁOŚĆ (rola: Kazio podglądający kąpiącą się nagą Hannę)

1988 - POMIĘDZY WILKI (rola: Kelner w kantynie)

1987 - PANTAREJ (rola: Narkoman Volvo)

1985 - SPOWIEDŹ DZIECIĘCIA WIEKU (rola: Oktaw de Vergenes)


Spektakle:

2010 - TRANSFER (Fotograf), reż.: N.Rakowski
2010 - BELFER (opracowanie tekstu, reżyseria + obsada aktorska), reż.: M.Cichucki
2009 - PRZYGODY BARONA MUNCHHAUSENA (Baron Münchhausen),
reż.: A.Walny
2008 - BRYGADA SZLIFIERZA KARHANA, reż.: R.Brzyk
2006 - TERMOPILE POLSKIE (Książę Józef), reż.: A.M.Marczewski
2005 - NADLUDZIE, reż.: S.Brejdygant
2005 - HENRYK IV cz.I (Henryk i inne postaci), reż.: J.Kulczyński
2005 - KRZESIWO (Żołnierz), reż.: K.Deszcz
2004 - HISTORIA O MIŁOSIERNEJ, CZYLI TESTAMENT PSA (Świerszcz), reż.: R.Brzyk
2003 - HAMLET (Grabarz), reż.: K.Dejmek
2003 - KOMEDIA OMYŁEK (Solinus), reż.: M.Prus
2003 - FRANK SZTAJN, reż.: P.Bikont
2002 - WESELE FIGARA (Inspicjent), reż.: O.Spisak
2001 - SEN PLUSKWY (Reżyser), reż.: K.Dejmek
2001 - KADISZ (Menachem Mendel),reż.: R.Brzyk
2000 - GŁÓD (Lichwiarz), reż.: P.Miśkiewicz
1999 - PROROK ILJA (Rotszyld), reż.: M.Grabowski Faust
1998 - GOETHE JOHANN WOLFGANG (Koczkodaniątko; Lemur),
reż.: Z.Jaskuła
1998 - ŚMIECIARZ, DZIWKA, ZŁODZIEJ (Pierwszy Śmieciarz; Złodziej), reż.: P.Bikont
1996 - BAL W OPERZE (Pijak), reż.: A.Domańska
1994 - WIELKOLUDY (On), reż.: O.Titkow-Stokłosa
1994 - SŁONECZNI CHŁOPCY (Eddie), reż.: E.Dziewoński
1992 - ŻYCIE JEST CUDEM (Ostatni konferansjer), reż.:J.Wiśniewski
1989 - OLŚNIENIE (Koń), reż.: J.Wiśniewski
1986 - ZADIG (Moabdar), reż.: W.Maryański
1986 - PASZTET Z KRÓLIKA (Henio), reż.: F.Zylber
1986 - IDIOTA (Hipolit), reż.: K.Rościszewski
1985 - PŁATONOW (Wengierowicz-syn), reż.: M.Prus
1985 - PRZYPISY DO BIESÓW (Erkel), reż.: P.Nowicki
1984 - RYSZARD III (Morderca), reż.: J.Machulski
1983 - BAL MANEKINÓW (Lokaj), reż.: B.Michalik

Nagrody:

2004 - Wyróżnienie za rolę Świerszcza w przedstawieniu HISTORIA O MIŁOSIERNEJ, CZYLI TESTAMENT PSA Suassuny w Teatrze im. Jaracza w Łodzi na XLIV Kaliskich Spotkaniach Teatralnych
2010 - Grand Prix VIII Ogólnopolskiego Przeglądu Monodramu Współczesnego w Warszawie za spektakl BELFER