Wiesław Cichy

>> wróć do listy osób
 
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy
  • Wiesław Cichy

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1957
Wzrost 180 cm
Waga 85 kg
Sylwetka postawna
Kolor włosów pieprz i sól
Kolor oczu zielone
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży XL
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Prawo jazdy B
Jazda konna
Pływanie
Języki obce angielski brit.
francuski
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1982 - Wydział Lalkarski PWST we Wrocławiu
1991 - Egzamin eksternistyczny (dla aktorów dramatu)

Filmografia:

2012 - odc. 11 w LEKARZE (Obsada aktorska), reż.: F.Zylber
2011 - 80 MILIONÓW (kierownik Pewexu)
2011 - odc. 530, 534 w BARWY SZCZĘŚCIA (profesor Mazur, wykładowca Magdy)
2011 - BYĆ JAK KAZIMIERZ DEYNA (wenerolog)
2011 - odc. 7 w GŁĘBOKA WODA (polityk)
2011 - odc. 38 w SZPILKI NA GIEWONCIE (burmistrz Zakopanego)
2011 - odc. 1 w UKŁAD WARSZAWSKI (naczelnik więzienia)
2010 - odc. 478, 490, 491, 496, 502, 504 w BARWY SZCZĘŚCIA (profesor Mazur, wykładowca Magdy)
2010 - odc. 10 w HOTEL 52 (ordynator Tadeusz Janicki)
2010 - MADE IN POLAND (Fazi)
2010 - NIE TEN CZŁOWIEK (dyrektor)
2009 - AFONIA I PSZCZOŁY (generał radziecki)
2009 - NIE OPUSZCZAJ MNIE (prowincjał)
2009/2010 - odc. 1, 2, 4, 8, 12-14, 19, 25 w TANCERZE (Henryk Molenda, ojciec Doroty)
2009 - ZERO (ratownik medyczny)
2009 - ZWERBOWANA MIŁOŚĆ (Jastrzębski)
2008 - MAŁA MOSKWA (dozorca w szpitalu)
2008 - odc. 50 w I KTO TU RZĄDZI? (Kot)
2008 - CZTERY NOCE Z ANNĄ (Obsada aktorska)
2008 - odc. 3 w 39 I PÓŁ (Zieliński, ojciec Ziela)
2007 - odc. 98, 99 w FALA ZBRODNI (Obsada aktorska)
2004 - W DÓŁ KOLOROWYM WZGÓRZEM (Obsada aktorska)
2004 - odc. 156 w ŚWIAT WEDŁUG KIEPSKICH (Niemiec)
2004 - odc. 22 w FALA ZBRODNI (rusznikarz)
2003 - POWIEDZ TO, GABI (dresiarz)
2002 - odc. 9 w WIEDŹMIN (chłop)
1999 - odc. 17 w ŚWIAT WEDŁUG KIEPSKICH (Kalinowski)
1999/2000 - CZUŁOŚĆ I KŁAMSTWA (mecenas Grzegorz Pestka)
1998/1999 - ŻYCIE JAK POKER (pułkownik, znajomy Roberta Dębowskiego)
1998 - KOREPETYCJE Z... PANA TADEUSZA KSIĘGA XIII (nauczyciel)
1997 - TAEKWONDO (policjant)
1996 - DESZCZOWY ŻOŁNIERZ (kapitan Leszek Stec)
1993 - JAŃCIO WODNIK (Umarlak)
1993 - MAGNETO w AUTREMENT (sekretarz powiatowy)

Spektakle Teatru Telewizji:

2009 - SPRAWA DANTONA (Danton)
2005 - WSCHODY I ZACHODY MIASTA (Jewgienij Kossobuckij, radziecki generał-major)
2005 - REWIZOR (Horodniczy)
2001 - SIEDEM DALEKICH REJSÓW (Mężczyzna)
2001 - PRZEMIANA 1999 (Lekarz I)
2001 - KAMERA MARZEŃ (Ojciec Marty)
1997 - NOGA DLA JÓZEFA (Lekarz)
1997 - CZŁOWIEK, KTÓRY BYŁ CZWARTKIEM (Buttons)
1995 - HISTORYJA O CHWALEBNYM ZMARTWYCHWSTANIU PAŃSKIM (Obsada aktorska)
1995 - BAJKA O ŻELAZNYM WILKU (Czarnolas)
1994 - UBOGI RYCERZ (Gurlewanc)
1982 - PRZYGODY PINGWINA PIK-POKA (Obsada aktorska)

Etiudy szkolne (oprócz PWSFTviT):

2010 - CHORZY I POTRZEBUJĄCY (Obsada aktorska)
2008 - KONTRAKT (Obsada aktorska)

Animacja:

2009 - WŁATCY MÓCH. ĆMOKI, CZOPKI I MONDZIOŁY (głosy postaci animowanych: kurator; pielęgniarze; magazynier)