Wojciech Starostecki

>> wróć do listy osób
 
  • Wojciech Starostecki
  • Wojciech Starostecki
  • Wojciech Starostecki
  • Wojciech Starostecki
  • Wojciech Starostecki
  • Wojciech Starostecki
  • Wojciech Starostecki
  • Wojciech Starostecki
  • Wojciech Starostecki
  • Wojciech Starostecki
  • Wojciech Starostecki
  • Wojciech Starostecki

Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
> Pobierz portfolio > Posłuchaj nagrań
Profile zawodowe
> Aktor> Reżyser
Resume Aktor teatralny i filmowy, reżyser spektakli, programów telewizyjnych, koncertów i innych widowisk artystycznych oraz filmów, prezenter radiowy i telewizyjny, scenarzysta i pedagog.
Mimo solidnego wykształcenia w dziedzinie sztuki teatralnej od początku lat 90-tych związał się zawodowo z mediami.
Przez dziesięć lat prowadził na antenie Polskiego Radia autorskie audycje muzyczne oraz programy publicystyczne na żywo.
Przez sześć lat prowadził i reżyserował w Telewizji Polskiej program `DECYZJA NALEŻY DO CIEBIE`.
Obecnie prowadzi program `NA PODDASZU` w telewizji TTV.
Jako aktor pracował w warszawskich Teatrach: Popularnym, Dramatycznym i Scena Prezentacje.
Zagrał w kilku filmach fabularnych a Jego aktorstwo upodobali sobie zwłaszcza twórcy kina niezależnego.
Występował również w serialach: `NA WSPÓLNEJ: i `SAMO ŻYCIE`.
Jest współautorem scenariusza serialu `TYLKO MIŁOŚĆ` i serialu dokumentalnego `SEKCJA 998`.
Reżyserował w kilku teatrach w Polsce a od 2004 roku realizuje przedstawienia współczesnych dramatów europejskich z własną grupą teatralną `DOROSŁE DZIECI`.
Od wielu lat zajmuje się pracą pedagogiczną jako wykładowca akademicki i prowadzący warsztaty artystyczne.

Wykształcenie:

1987 - Dyplom Wydziału Aktorskiego PWST w Warszawie
1992 - Dyplom Wydziału Reżyserii PWST w Warszawie

Doświadczenie zawodowe:

Od 01/2012 - prowadzenie programu telewizyjnego `Na Poddaszu` w TTV
pracuje również jako profesjonalny lektor (z doświadczeniem
radiowym) oraz
konferansjer (z doświadczeniem telewizyjnym, estradowym i
eventowym)

Filmografia:

2010 - 7 MINUT (2 role: Krzysztof Wierzba - tylko głos oraz facet z klubu)
2010 - BELCANTO (Reżyser II oraz rola: malarz Tolo; także głos spikera radiowego)
2010 - NIE TEN CZŁOWIEK (rola: prowadzący program kulturalny)
2007 - 2009 - TYLKO MIŁOŚĆ (Scenariusz - adaptacja, odcinki: 46-51 oraz Dialogi)
2006 - Telenowela dokumentalna SEKCJA 998 (Scenariusz odc. `Basen`)
2005 - SZALEŃCY (rola: mężczyzna w przedziale)
2005 - FORTUNA CZYHA W LESIE (rola: Zenon Okrzasa)
2004 - PARK TYSIĄCA WESTCHNIEŃ (rola: Ochotnik Na Wojnę)
2004 - MAŁO UPALNE LATO (rola: Ksiądz Dobrodziej)
2003 - SIEDEM PRZYSTANKÓW NA DRODZE DO RAJU (rola: Aktor)
2003 - 2012 - NA WSPÓLNEJ (rola: dentysta Marcin Dembiński - znajomy Barbary)
2002 - 2010 - SAMO ŻYCIE (rola: mężczyzna z jamnikiem, prywatny detektyw, informator Zygi, Kacpra Szpunara i redaktorów Wiktora Wojdata i Romana Badery)
2002 - PO (Reżyseria, Producent)
2002 - KOBIETA Z PAPUGĄ NA RAMIENIU (rola: Wojtek)
1988 - odc. DEKALOG, OSIEM w DEKALOG (rola: student)
1987 - TRZY KROKI OD MIŁOŚCI (Obsada aktorska)
1987 - RAJSKI PTAK (rola: Rudolf `Rudy`)

Teatr TV:

1992 - KSIĘGA KRZYSZTOFA KOLUMBA (Opracowanie tekstu i Reżyseria)
1991 - STRAŻNIK w 4 X REŻYSER (rola: Kapłan)
1991 - ŻEBRAK I ŁADNA DZIEWCZYNA w 4 X REŻYSER (Reżyseria i Scenariusz)
1990 - BÓG (rola: Boomista)
1988 - MAESTRO (rola: Żmurko)

Spektakle:

1986 - Stracone zachody miłości, reż. Tadeusz Łomnicki, postać: Longaville
1987 - Karnawał, reż. Andrzej Strzelecki
1987 - Sarkofag, reż. Andrzej Ziębiński, postać: Strażak
1991 - Mistrz Pathelin, reżyseria
1992 - Księga Krzysztofa Kolumba, reżyseria
1993 - Pan de Pourceaugnac, reżyseria
2007 - Nietykalne, reżyseria