Damian Żurawski

>> wróć do listy osób
 
  • Damian Żurawski
  • Damian Żurawski
  • Damian Żurawski

Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Reżyser> Epizodysta
Resume Wykształcenie:

2000 - Dyplom reżyserski w studium teatralnym SKIBA we Wrocławiu
1999 - Egzamin aktorski w studium teatralnym SKIBA we Wrocławiu

Doświadczenie zawodowe:

2007 - Rhema Theatre Company w Manchester
1999 - 2004 - Teatr ARKA Wrocław

Filmografia:

2014 - film dokumentalny DORĘCZYCIELE MARZEŃ (rola: On sam)
2009 - film dokumentalny DWÓCH PRZYJACIÓŁ, JEDNO MARZENIE (rola: Filmowiec/Podróżnik)

Spektakle:

2007 - THE GREAT CHRISTMAS TURKEY CAPER (rola: Złodziej/Bard), reż.: M. Peacock
2004 - MISTRZ PATHELIN (rola: Kupiec), reż.: R. Jasińska

Inne:

2012 - program TV POLSKIE ROZDROŻA (Prowadzący program)
Od 2012 - Catholic Voices Polska (Spiker telewizyjny)
2005 - FilmMedia.TV (Prowadzący)
2005 - TVP3 Wrocław (Prezenter)
1999 - Wrocławski Festiwal Filmowy: Najnowsze Kino Polskie (Członek jury)