Piotr Wiszniowski

>> wróć do listy osób
 
  • Piotr Wiszniowski
  • Piotr Wiszniowski
  • Piotr Wiszniowski
  • Piotr Wiszniowski
  • Piotr Wiszniowski
  • Piotr Wiszniowski
  • Piotr Wiszniowski

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1967
Wzrost 180 cm
Waga 70 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu piwne
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży L
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Prawo jazdy B
Jazda konna
Akrobatyka
Szermierka
Pływanie
Rower
Rolki
Tenis ziemny
Piłka Nożna
Jazda na łyzwach
Języki obce angielski brit.
rosyjski
Taniec Podstawy
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor> Konferansjer
Resume Mówią o Nim - człowiek o dwóch twarzach. Z jednej strony - siła spokoju, jak twierdzą przyjaciele, z drugiej - to wulkan energii. Takie są też Jego role, jak choćby ostatnia - Kazimierz Czuma w serialu KLAN (2010). Przed kamerą gra, jak
na boisku piłkarskim - football to Jego druga życiowa pasja - technicznie precyzyjny, jak Maradona, ale gdy walczy - jest prawdziwym
zabijaką i lepiej Mu nie wchodzić w drogę.

Wykształcenie:

1992 - PWST w Warszawie

Filmografia:

2009 - M JAK Miłość Obsada aktorska
2007 - BIBLIA(dla BBC) obsada aktorska
2007 - KLAN (Mężczyzna z sali)
2006 - 25 w MAGDA M. (Henryk Leszczyński),
2005 - 572 w PLEBANIA (facet),
2004 - 2 w TALKI Z RESZTĄ (ankieter),
2004 - 425-427,429 w PLEBANIA (Poldek, pracownik salonu Idei, kolega Karola),
2000 - 8 w TRĘDOWATA (telenowela) (hrabia Morawski),
1999 - 4,6 w TRĘDOWATA (telenowela) (hrabia Morawski),
1997 - 3 w ZŁOTOPOLSCY (chłopak w pubie),
1995 - ALARM.ANTONI SŁONIMSKI 1895-1976 Obsada aktorska,
1993 - 4w 40-LATEK. 20 LAT PÓŹNIEJ (ochroniarz-Święty Mikołaj)
1992 - WSZYSTKO, CO NAJWAŻNIEJSZE... (w czołówce nazwisko: Wiśniowski),
1992 - 3 w KUCHNIA POLSKA (Twardochlip, mieszkaniec akademika),

Spektakle TV:

2000 - KAMIENICA NA NALEWKACH Obsada aktorska,
1998 - DOKUMENT PODRÓŻY Obsada aktorska,
1997 - TAJEMNICA PRZESZŁOŚCI Obsada aktorska,
1997 - KETCHUP SCHROEDERA Obsada aktorska,
1993 - KURKA WODNA (1993) Obsada aktorska (Efemer Typowicz),
1993 - JA, MICHAŁ Z MONTAIGNE Obsada aktorska