Marek Bogucki

>> wróć do listy osób
 
  • Marek Bogucki
  • Marek Bogucki
  • Marek Bogucki
  • Marek Bogucki
  • Marek Bogucki
  • Marek Bogucki

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1968
Wzrost 186 cm
Waga 80 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu brązowe
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży L
Agent aktorski Adrian Stanisławski
adrian@skene.pl
+48 600 949 373
Umiejętności Prawo jazdy B
Jazda konna
Gimnastyka
Języki obce angielski brit.
angielski u.s.a.
Taniec Podstawy
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1993 - Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi; dyplom 1994

Filmografia:

2019 - Serial `DIAGNOZA` (rola: Jan Kowalski) odc. 44, 45, 46, 48
2019 - Serial `LEŚNICZÓWKA` (rola: dzielnicowy Adam Dudek) odc. 86
2019 - Serial `NA SYGNALE` (rola: Marek) odc. 215
2019 - Serial `SZÓSTKA` (rola: lekarz z izby przyjęć) odc. 4
2018 - Spektakl telewizyjny `CZŁOWIEK, KTÓRY ZATRZYMAŁ ROSJĘ` (rola: Stanisław Haller)
2018 - Film `KLER` (rola: szef zakładu pogrzebowego)
2018 - Serial `OJCIEC MATEUSZ` (rola: doktor Białobrzeski) odc. 245
2018 - Serial `OKO ZA OKO` (rola: Józef Rowicki, prezes firmy `Rylex` konkurencyjnej dla `Plastic Crown`) odc. 3
2018 - Serial `W RYTMIE SERCA` (rola: ojciec Liliany Burzyńskiej, uczestniczki obozu survivalowego dla młodzieży w Kazimierzu Dolnym, przyjaciółki Niny Malak i kochanki jej ojca Wacława) odc. 33
2017 - Serial `BELLE EPOQUE` (rola: Słubicki, właściciel kamienicy) odc. 8, 10
2017 - Serial `MIASTO SKARBÓW` (Obsada aktorska) odc. 1, 6, 13
2017 - Serial `WOJENNE DZIEWCZYNY`(rola: lekarz) odc. 2
2016 - Film `HISTORIA W OŻYWIONYCH OBRAZACH` (Obsada aktorska)
2016 - Serial `M JAK MIŁOŚĆ` (rola: Raczkowski, adwokat Bilskiego) odc. 1242, 1254
2015 - 2016 - Serial `SINGIELKA` (rola: szef Staszka) odc. 75
2015 - odc. 15 w serialu O MNIE SIĘ NIE MARTW (rola: Rzecznik dyscyplinarny)
2014 - odc. 1074, 1075 w serialu BARWY SZCZĘŚCIA (rola: Bronisław Wierzbicki, ojciec Dawida)
2014 - odc. 7, 8 w serialu CZAS HONORU. POWSTANIE (rola: Lekarz Zenon)
2014 - MIASTO 44 (rola: Dirlewangerowiec)
2014 - odc. 548 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Mężczyzna)
2014 - odc. 62 w serialu PRAWO AGATY (rola: Policjant)
2014 - odc. 43, 44 w serialu PRZYJACIÓŁKI (rola: Lekarz w szpitalu)
2013 - odc. 8 w serialu 2XL (rola: Adwokat)
2012 - 2013 - odc. 20, 22, 23 w serialu WSZYSTKO PRZED NAMI (rola: Marek Przybył, szef `Fresh Taxi`)
2012 - odc. 44 w serialu SZPILKI NA GIEWONCIE (rola: Henryk z Solca w klubie karaoke)
2011 - 2012 - odc. 21, 28 w serialu JULIA (rola: Reżyser)
2011 - odc. 24 w serialu PRZEPIS NA ŻYCIE (rola: Członek jury konkursu kulinarnego)
2010 - odc. 10, 11, 13 w serialu HOTEL 52 (rola: Doktor Szawłowski)
2003 - 2010 - NA WSPÓLNEJ (rola: Prokurator; Rehabilitant; Lasota)
2009 - 2010 - serial MAJKA (rola: Windykator)
2002 - 2010 - serial SAMO ŻYCIE (rola: Doktor Rudzik)
2008 - 2009 - serial BRZYDULA (rola: Posterunkowy Tomala)
2008 - odc. 13 w serialu CZAS HONORU (rola: Lekarz na oddziale zakaźnym)
2008 - odc. 1, 2, 4 w serialu MAŁA MOSKWA (rola: Kierowca Jury)
2008 - odc. 13 w serialu CZAS HONORU (rola: Lekarz na oddziale zakaźnym)
2008 - 2009 - serial BRZYDULA (rola: Posterunkowy Tomala)
2006 - odc. 789 w serialu PLEBANIA (rola: Sprzedawca)
2006 - odc. 109 w serialu PENSJONAT POD RÓŻĄ (rola: Policjant Karol Szlagowski)
2006 - odc. 26 w serialu NIANIA (rola: Aktor)
2006 - odc. 43 w serialu EGZAMIN Z ŻYCIA (rola: Ochroniarz)
2005 - odc. 46, 67, 92, 93 w serialu PENSJONAT POD RÓŻĄ (rola: Policjant Karol Szlagowski)
2005 - odc. 371 w serialu M JAK MIŁOŚĆ (rola: Pacjent w przychodni Kotowicza)
2005 - serial KLAN (rola: Zbigniew Tomczak, współwłaściciel lokalu oferowanego Monice na restaurację, były mąż Jolanty)
2004 - odc. 2, 17, w serialu PENSJONAT POD RÓŻĄ (rola: Policjant Karol Wieczorek)
2004 - odc. 1 w serialu BULIONERZY (rola: Doradca finansowy Marek Nowak)
2004 - serial KLAN (rola: Prawnik, pełnomocnik kliniki przy Trakcie Lubelskim, która weszła w fuzję z El-Medem)
2003 - POWIEDZ TO, GABI (Obsada aktorska)
2002 - odc. 5 w serialu SZPITAL NA PERYPETIACH (rola: Agent Duchowny z BBN)
2002 - odc. 237 w serialu PLEBANIA (rola: Policjant Wojtek)
2002 - odc. 100 w serialu MIODOWE LATA (rola: Policjant Michalski)
2001 - odc. 88 w serialu PLEBANIA (rola: Policjant Wojtek)
2001 - odc. 4, 5 w serialu MARSZAŁEK PIŁSUDSKI (Obsada aktorska)
2001 - odc. 50, 51 w serialu M JAK MIŁOŚĆ (rola: Ochroniarz Marty)
2000 - odc. 5 w serialu PLEBANIA (rola: Policjant Wojtek)
2000 - odc. 46 w serialu MIODOWE LATA (rola: Policjant)
2000 - odc. 54 w serialu MIODOWE LATA (rola: Posterunkowy)
2000 - odc. 24 w serialu LOKATORZY (rola: Krzysztof)
1999 - odc. 195, 196 w serialu ZŁOTOPOLSCY (rola: Dziennikarz)
1997 - odc. 2 w serialu SŁAWA I CHWAŁA (rola: Wasia, marynarz w pociągu)

Spektakle:

2017 - `O CZYM MARZĄ KREDKI` (rola: Sokół/Kredka niebieska/Gumka) reż. Redkowski Przemysław/Teatr Bagatela
2017 - `CZEGO NIE WIDAĆ` (rola: Frederick Fellowes) reż. Wojtyszko Maciej/Teatr Bagatela
2016 - `KRASNOLUDKI SĄ NA ŚWIECIE` (obsada aktorska) reż. Jera Iwona/
Teatr Bagatela
2016 - `O KRANOLUDKACH, GĄSKACH I SIEROTCE MARYSI` (rola: Optymistek) reż. Jera Iwona/Teatr Bagatela
2015 - `POSKROMIENIE ZŁOŚNICY` (rola: Bakałarz) reż. Kotański Michał/Teatr Bagatela
2015 - `SZALEŃSTWA NOCY` (rola: Brewka/Jacek Trzęsąca Nóżka) reż. Jera Iwona/Teatr Bagatela
2014 - `MEFISTO` (obsada aktorska) reż. Kotański Michał/Teatr Bagatela
2013 - `CARMEN,BELLA DONNA` (rola: Hans Jurgen von Strachwitz) reż. Pitera Paweł/Teatr Bagatela
2013 - `POKÓJ NA GODZINY` (rola: Hanzl) reż. Śmigasiewicz Waldemar/Teatr Bagatela
2012 - `TAJEMNICZY MR.LOVE` (rola: George) reż. Zaczykiewicz Bartosz/Teatr Bagatela
2011 - `WUJASZEK WANIA` (rola: Tielegin) reż. Śmigasiewicz Waldemar/Teatr Bagatela
2011 - `GENOMGNOM` (rola: Kaj) reż. Starczewski Dariusz/Teatr Bagatela
2011 - `TANGO` (rola: Wujek) reż. Waligórski Piotr/Teatr Bagatela
2010 - `HAMLET` (rola: Horatio/Guildenstern/Aktor-Król) reż. Sobociński Maciej/Teatr Bagatela
2010 - `KOCHANKOWIE NIE Z TEJ ZIEMI` (rola: Anioł Stróż) reż. Urbaniak Piotr/Teatr Bagatela
2009 - `ŻEBY CIĘ LEPIEJ ZJEŚĆ` (rola: Misza) reż. Waligórski Piotr/Teatr Bagatela
2009 - `NOWONARODZONY` (obsada aktorska) reż. Wylężałek Łukasz/Teatr Bagatela
2008 - `PROCES` (rola: Titorelli) reż. Śmigasiewicz Waldemar/Teatr Bagatela
2008 - `SIOSTRZYCZKI BIORĄ WSZYSTKO` (rola: Henryk Izydor Dziubik) reż. Marcinkówna Ewa/Teatr Bagatela
2008 - `NEXT-EX` (rola: Karol) reż. Pilawska Ewa/Teatr Powszechny w Łodzi
2007 - `ZBRODNIA I KARA` (rola: Porfiry) reż. Śmigasiewicz Waldemar/Teatr Bagatela
2007 - `ŻYCIE SZKODZI ZDROWIU` (rola: Palmer) reż. Pilawska Ewa/Teatr Powszechny w Łodzi
2007 - `PRZYJAZNE DUSZE` (rola: Jack Cameron) reż. Pilawska Ewa/Teatr Powszechny w Łodzi
2006 - `NAPIS` (rola: Cholley) reż. Śmigasiewicz Waldemar/Teatr Powszechny w Łodzi
2006 - `SAMOTNE SERCA` (obsada aktorska) reż. Pilawska Ewa/Teatr Powszechny w Łodzi
2006 - `ZABAWA W ŻYCIE` (obsada aktorska) reż. Hall William/Teatr Powszechny w Łodzi
2006 - `MIASTECZKO, W KTÓRYM CZAS SIĘ ZATRZYMAŁ` (obsada aktorska) reż. Bogajewska Małgorzata/Teatr Powszechny w Łodzi
2006 - `DRAMACIK` (obsada aktorska) reż. Głomb Jacek/Teatr Powszechny w Łodzi
2005 - `LEKCJE STEPOWANIA` (rola: Geoffrey) reż. Janda Krystyna/Teatr Powszechny w Łodzi
2004 - `TESTOSTERON` (rola: Robal) reż. Rakowski Norbert/Teatr Powszechny w Łodzi
2004 - `OPOWIEŚCI O ZWYKŁYM SZALEŃSTWIE` (roa: Piotr) reż. Śmigasiewicz Waldemar/Teatr Powszechny
2002 - `PÓŁ ŻARTEM, PÓŁ SERCEM` (rola: Leo) reż. Sławiński Marcin/Teatr Powszechny w Łodzi
1998 - `KRÓL LIR` (obsada aktorska) reż. Prus Maciej/Teatr Narodowy Warszawa
1996 - `NINOCZKA` (rola: Brankow) reż. Szejd Romuald/Teatr ?Scena Prezentacje?
1995 - `KOBIETA W CZERNI` (rola: Aktor) reż. Sławiński Marcin/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1995 - `KOSMOS` (rola: Witold) reż. Śmigasiewicz Waldemar/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1995 - `WIECZÓR TRZECH KRÓLI ALBO CO CHCECIE` (rola: Oliwia) reż. Maciejowski Jan/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1994 - `ANIA Z ZIELONEGO WZGÓRZA` (rola: Gilbert Blythe) reż. Kępczyński Wojciech/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1994 - `ZAGRAJ TO JESZCZE RAZ` (rola: Mężczyzna) reż. Hanuszkiewicz Adam/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1994 - `ANTYGONA` (rola: Hajmon, Posłaniec) reż. Brzoza Zbigniew/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1994 - `OKNO NA PRALAMENT` (rola: Ronnie) reż. Kępczyński Wojciech/Teatr Powszechny im. Jana Kochanowskiego Radom
1993 - `ŻOŁNIERZ KRÓLOWEJ MADAGASKARU` (rola: Władek Mącki (gościnnie)) reż. Kolberger Krzysztof/Opera i Operetka Szczecin
1992 - `MIŁOŚĆ I GNIEW` (rola: Jimmy Porter) reż. Kolberger Krzysztof/Teatr Północny Warszawa