Edward Dargiewicz

>> wróć do listy osób
 
  • Edward Dargiewicz
  • Edward Dargiewicz
  • Edward Dargiewicz
  • Edward Dargiewicz
  • Edward Dargiewicz

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1952
Wzrost 180 cm
Waga 85 kg
Kolor włosów brunet
Kolor oczu piwne
Rozmiar odzieży L
Umiejętności Prawo jazdy B
Języki obce angielski brit.
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1979 - PWST Kraków

Filmografia:

2007 - 12 w JA WAM POKAŻĘ (taksówkarz),
1985 - 3,5 w OKO PROROKA CZYLI HANUSZ BYSTRY I JEGO PRZYGODY (Kozak),
1984 - PRZEKLĘTE OKO PROROKA (Kozak),
1982 - OKO PROROKA (Kozak)

Spektakle:

1979 - ANTYGONA (Kreon), reż.: T.Borkowy
1978 - ALICJA W KRAINIE CZARÓW (Siódemka kier, Walet),
reż.: F.Leniewicz
1980 - KSIĘŻNICZKA TURANDOT (Kalaf), reż.: zespołowa
1981 - SKANSEN (Aleksander), reż.: M.Kmiecińsk
1983 - HAMLET (Horacy), reż.: T.Aleksandrowicz
1983 - OŻENEK (Jajecznica), reż.: E.Gilewska
1983 - CUD MNIEMANY, CZYLI KRAKOWIACY I GÓRALE (Góral),
reż.: J.Krasowski
1984 - REWOLWER (Oficer), reż.: J.Wróblewski
1984 - JAŁTA (Doradca II (radziecki), reż.: J.Krasowski
1985 - GENIUSZ SIEROCY (Poseł Przerażony), reż.: J.Krasowski J
1987 - BRACIA KARAMAZOW (Pan Wróblewski), reż.: J.Krasowski
1989 - WIGILIA GENERAŁA (Oficer II;Sztabowiec;Więzień),
reż.: D.Bargiełowski


Założyciel The English Theater Company of Poland, agencji zapraszającej do Polski przedstawienia w języku angielskim.